VURDERING Musikk 9.-10. trinn.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
KVALITETSARBEID I MUSIKKENS STUDIEFORBUND Lunsjmøte Vofo juni 08.
Advertisements

Bruk av Jobpics som verktøy i veiledning
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Vurdering for læring.
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Nordby skole NASJONALE PRØVER Informasjon til SU og FAU
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Forslag til ny vurderingsforskrift
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
Forside/oversikt Fag / tema
ILS, Oslo  Kompetansemålene knyttet til skriftlig blir ofte de dominerende i undervisningen?  Grammatikkinnsikt knyttes mer til skriftlig.
ILS, Nesodden, 8.sep Er det slik? Kompetansemålene knyttet til skriftlig blir ofte de dominerende i undervisningen? Grammatikkinnsikt knyttes.
Veileder i vurdering i musikk - introduksjon
Vurdering for læring på Linderud skole
Den autentiske læringsdialogen
Prosjektsamarbeid på VG1 – byggfag Prosjekt ”sykkelskur”
Bokpresentasjon Oslo.
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Hva er en artikkel?.
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
En multimedia presentasjon For Helle Dagsberg F2B I musikk i forbindelse med operaprosjektet.
En multimedia presentasjon
Elevens valg – ”Bygda mi”
Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre DELPROSJEKT 3 Telemedisin som verktøy i samarbeid med førstelinjetjenesten – med fokus.
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
PORTEFOLIO Ekrom skole.
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
VURDERING Matematikk 7. trinn.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE 1. og 2. MARS 2004
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
En presentasjon av Elvis Presley
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Sammensatte tekster ?.
K ASTELL - ERFARINGER H ØR HVA JEG KAN ! 2- ÅRIG F O U- PROSJEKT STØTTET AV F REMMEDSPRÅKSENTERET Anita Nyberg, Kastellet skole.
Informasjonsmøte om opplæring i samisk, Bodø, Læreplaner i samisk etter LK06 - S Innhold Nivåbasering Vurdering.
Karriereveiledning for elever på 3.påbygg Et samarbeidsprosjekt mellom Bjertnes videregående skole og Veiledningssenteret Romerike Guri Mæhlum, Toril Storholt.
Vi vet at alle kan. Alle elever kan lære trass ulike forutsetninger.
Prosessorientert skrivepedagogikk Astrid Granly
IOP Kilder: Nordahl T., Overland T.,(2001): ”Individuelle Opplæringsplaner”. Liv S. Thesen og Elisabet Brettås , Horten PPT. Thommesen H., Normann T.,
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
BLOOMS Bygdøy 24.sept-08. Begreper i vurdering 1.Kompetanse det man gjør og får til i møte med utfordringer 2. Kompetansemål angir hva elevene skal kunne.
Udir Lokalt gitt muntlig eksamen Sist endret: Endret 20. mars 2014 Vi har presisert en formulering to steder i rundskrivet. Tidligere sto det at.
Navnet på gruppe/artist Bilde av gruppe/artist. Biografi Fortelle mer utfyllende om artisten Hvor er de fra Alder Instrument de spiller Flere ting du.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Vurdering for læring i Fysikk 1
NY VRI Nina og Ingvild.
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Velkommen til Foreldremøte 7. trinn
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
… når vi trenger litt perspektiv for å samle trådene?
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Sinne Film:
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
Kapittel 6 f) Sett inn sin, si, sitt, sine, hans, hennes eller deres.
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
Utskrift av presentasjonen:

VURDERING Musikk 9.-10. trinn

Kunnskapsmål, LK06 etter 10. trinn Mål for opplæringa er at eleven skal kunne: Gjenkjenne og benevne forskjellige instrumenter og ensembler innenfor ulike sjangere

Læringsmål Elevene skal kunne gjenkjenne og benevne forskjellige instrumenter innenfor rock`n roll Kriterier - Kjenne til de vanligste instrumentene innenfor Rock`n roll Gjenkjenne instrumentene på lyd Beskrive lyden/klangen Beskrive hva som skaper lyden (materiale, utforming)

Kriterier for god måloppnåelse utarbeidet sammen med elevene Elevens kriterier ble : Fortelle hvilke instrumenter som hører til sjangeren Høre hvilke instrumenter som er brukt i et lytteeksempel Skille de ulike instrumentlydene fra hverandre Fortelle hvordan lyden skapes på de forskjellige instrumentene og hva som er spesielt med instrumentet Kunne fortelle litt om de ulike instrumentene innenfor de ulike sjangrene og tidsepokene innen for rock Beskrive lyden/klangen Elevenes forslag til vurdering og grad av måloppnåelse ut i fra de kriteriene de selv har utarbeidet: Muntlig presentasjon med digitale og andre hjelpemidler Muntlig prøve hvor lærer stiller spørsmål

Brainstorming

Gjennomføring og vurdering Felles kriterier ble lagt ut på musikkrommet på Fronter. Elevene brukte kriteriene når de jobbet med lærestoffet (ca 2 timer) Elevene udelt positive: ”Fikk en arbeidsoppskrift” Brukte litt tid på kriteriene, men det var verd det” ”Jeg visste hva jeg skulle lære” ”Lettere å jobbe etter en brainstorming på kriteriene ” ”Vil hold på sånn i alle fag”

Jobber med lærestoffet…