Samhandlingsreformen Avtaler Målsettingene med samhandlingsreformen er tredelt: Satse mer på å fremme helseforebygging for å redusere sykelighet og øke.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

1 Prosjekt ”Sammen for rehabilitering på Helgeland, Del 2” Helgeland Rehabilitering, et billigere alternativ.
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Samhandling i kommunene mellom kommunene og spesialisthelsetjenesten.
Fagpolitisk konferanse for ergoterapeuter i Aust og Vest-Agder
Samhandlingsreformen
Samhandlingsreformen - status og veien videre
Samhandlingsreformen Eldrerådskonferanse, Honne 19. september 2012 Gunvor Øfsti, SI.
Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter
Kommuneavtalene - nok en gang Oppfølging av samarbeidsavtale om formidling av høreapparat og høretekniske hjelpemidler.
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
12. september 2012 Samlingssjef Britt Rakvåg Roald
Samhandlingsreformen i Nord-Norge. Om rådgivning og koordinering i Nordland, Troms og Finnmark Sidsel Haraldsen Seniorrådgiver samhandlingsreformen Reso.
Samhandling - sett med sykehusets øyne
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Vegen videre…. Tore W. Topp MBO 2012.
Haugalandsløftet Møte i styringsgruppen Kari Ugland, samhandlingssjef.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Oslo universitetssykehus
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
NFF-møte Dagsorden • Samhandlingsreformen intensjoner • Områder i Samhandlingsreformen i 2012 • Virkemidler i 2012 • Avtaler med sykehuset – samarbeid.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Helse- og omsorgspolitikk •Samhandlingsreformen. Samhandlingsreformen Rett behandling – på rett sted – til rett tid •Bedre samhandling mellom kommuner.
Inngåelse av lovpålagte samarbeidsavtaler med kommunene i Midt-Norge Fagseminar Vestmo mars 2012 Elise Solheim Lovpålagte samarbeidsavtaler.
Gjennomføring av Samhandlingsreformen
Samhandlingsreformen Signe L. Berthelsen – juridisk rådgiver
Samhandlingsreformen Kommunestyresalen 16.5 og og19.06 og Signe Louise Berthelsen Rigmor Måntrøen Mette Braathen.
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Brukermedvirkning i interkommunalt samarbeid Øyer 24. Oktober 2012 Arne Leite.
Bakgrunnstall: Sykehusinnleggelser og KOLS på agder
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Hvordan kan vi vite at denne store helsereformen virker i henhold til mål og intensjoner, for pasientene og kommunen som tjenesteyter? Nasjonal helsekonferanse.
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Samhandlingsreformen: Utfordringer og påvirkningsarbeid - fysioterapeutenes plass i ny kommunehelsetjeneste? NFF
Samarbeidsutvalgets møte 9. juni 2011 Helse og omsorgsleder Håkon Kolstrøm 9. juni 2011.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Visjoner for samhandling Geiranger Christian Bjelke.
Samhandling og ideell virksomhet
Samhandlingsreform og Sykehusstruktur
Nasjonal veileder Samhandlingsreformen
Samhandling for Trygghet – bedre behandling og pleie.
Samhandlingsreformen Signe L. Berthelsen – juridisk rådgiver
Samhandlingsreformen -betydning for ergoterapi?
Bruk av avtaler i samhandlingsreformen v/ advokat Øyvind Renslo KS Advokatene Oslo kommune 19. april 2013.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Samhandlingsreformen – en mulighetsreform Høstkonferansene 2009.
Samarbeidsavtale med tjenesteavtaler og rutiner
Samhandlingsreformen SAFO SørØst Høstmøte Hva er samhandlingsreformen? Forebygge fremfor bare å reparere Få kommune og Spesialisthelsetjenesten.
Samhandlingsreformen Torsdagsmøte 24. november 2011.
Høring om overgang fra egen bolig til sykehjem Hvordan fungerer samhandlingen mellom sykehusene og kommunen vedr. utskrivningsklare pasienter som venter.
Status for samhandlingsreformen etter 3 år i Vestfold
Samarbeidsstrukturer i Nord-Trøndelag Samhandlingsreformen Innherred Samkommune Levanger, Frosta, Verdal Ytre Namdal Bindal, Leka, Nærøy, Vikna Indre Namdal.
Helse Førde Status i avtalearbeidet Avtaleutvalet –
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
Samhandlingsreformen: Nye utfordringer, nytt lovverk, økonomiske virkemidler m.v. Konsekvenser for kommunene Forelesning – Fagskole i kommunehelsetjenester.
Samhandlingsreformen Samhandlingsreformen er navnet på et forslag til reform innenfor helse- og omsorgtjenestene, som skal svare på følgende utfordringer:
1 FORSLAG TIL FOKUS- OG INNSATSOMRÅDER Sak 19/2015 Forslag til handlingsplan OSU Øystein Lappegard, samhandlingssjef Hallingdal Eva Milde, leder.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Follo – et spennende utgangspunkt Befolkning Enebakk Frogn Nesodden Oppegård Ski Vestby Ås
Spesialisert rehabilitering Hvordan bør begrepet brukes: Brukes om det rehabiliteringstilbudet som avd for Fysikalsk medisin og rehabilitering ved Helse.
Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.
Samhandlingsreformen Stiklestad, 15. juni 2010 Daniel Haga Direktør for samhandling HMN - Hvilke utfordringer er det reformen skal løse?
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Samarbeidsstrukturer i Nord-Trøndelag Samhandlingsreformen
Kommunale døgnplasser – øyeblikkelig hjelp
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Samhandlingsreformen Avtaler Målsettingene med samhandlingsreformen er tredelt: Satse mer på å fremme helseforebygging for å redusere sykelighet og øke egenmestring Gjøre tjenestene mer helhetlige og koordinerte for brukerne Bygge opp tilbud nær der folk bor der det er kostnadseffektivt og til beste for pasientene

Samhandlingsreformen Avtaler Avtalene er lovregulert i lov om kommunale helse og omsorgstjenester kap. 6. § enighet om hvilke helse- og omsorgsoppgaver forvaltningsnivåene er pålagt ansvaret for og en felles oppfatning av hvilke tiltak partene til enhver tid skal utføre, 2.retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og mestringstilbud for å sikre helhetlige og sammenhengende helse- og omsorgstjenester til pasienter med behov for koordinerte tjenester, 3.retningslinjer for innleggelse i sykehus, 4.beskrivelse av kommunens tilbud om døgnopphold for øyeblikk hjelp etter § 3-5 tredje ledd,§ retningslinjer for samarbeid om utskrivningsklare pasienter som antas å ha behov for kommunale tjenester etter utskrivning fra institusjon, 6.retningslinjer for gjensidig kunnskapsoverføring og informasjonsutveksling og for faglige nettverk og hospitering, 7.samarbeid om forskning, utdanning, praksis og læretid, 8.samarbeid om jordmortjenester, 9.samarbeid om IKT-løsninger lokalt, 10.samarbeid om forebygging og 11.omforente beredskapsplaner og planer for den akuttmedisinske kjeden Felles samarbeidsavtale

Samhandlingsreformen Avtaler Kommunestyret som vedtar avtalene. 18 kommuner 12 avtaler = 216 forhandlinger for helseforetaket. Helse Nord ønsket likelydende avtaler for hele Nordland, Troms, Finnmark. Helgelandssykehuset organiserte avtalearbeidet gjennom OSO, og ønsket å bruke Helse Nords avtaler også på Helgeland.

Samhandlingsreformen Avtaler I LMS-prosjektet i rana var det en arbeidsgruppe som arbeidet med økonomi og avtaler. Gruppa laget et eget forslag til avtaler, som alle 18 Helgelandskommunene sluttet seg til. Det ble sendt brev om forhandlinger med Helgelandssykehuset foretak, og forhandlinger ble gjennomført.

Samhandlingsreformen Avtaler Resultatet har dere framfor dere i dag. Enhetsleder for Korgen omsorgssenter og enhetsleder for helse- og barneverntjenesten har vært aktivt medvirkende til resultatet. Slik vi ser det bør kommunestyret vedta de framforhandlede avtalene slik de foreligger, med tanke på at avtalene skal gjennomgås en gang hvert år.

Samhandlingsreformen Avtaler Og så er administrasjonen åpne for gode innspill fra kommunestyrerepresentantene, som vi kan ta med oss i det videre arbeidet med avtalene. Det gjenstår 7 avtaler som skal være vedtatt i kommunestyrene innen 1. juli 2012.

Samhandlingsreformen Avtaler