IKT- prosjekt Johan Borgens ”Fra en født forbryters dagbok”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvor står vi Hva gjør vi Hvor går vi
Advertisements

”Jakten på det gode liv går via selvfølelsen
BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum.
Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Fra idè til ferdig produkt
Etablering av ”MATEMATIKKROM”
Publisering på internett
Hva sier den nye læreplanen i norsk (K06) om skriveopplæring?
Grete Haaland Sund HiAk,
Kva konsekvensar har Kunnskapsløftet for norskfaget i lærarutdanninga ved HSF? Utgangspunkt i nye emne i Kunnskapsløftet.
=HS Bok + Nett • Bøker og nettsted henger nært sammen • Kapitlene i bøkene har tydeligere tilknytning til læreplanen • Nettstedet er inndelt i kapitler.
• Innledning • Del 1 Faglig og digidaktisk status i fremmedspråk • Del 2 Ny Undervisnings og vurderingspraksis • Konklusjon.
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Lek og læring.
Historiefaget i skolen
Tolkning og analyse Sigrun Eckhoff rev jan 2009.
EPISK DIKTNING inkl novelle

Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Framtida nå - les og forstå!
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
"Lyn og torden".
Den autentiske læringsdialogen
GLSM - grunnleggende lese- , skrive- og matematikkopplæring
Læreryrket – en viktig og krevende profesjon
Å lese litteratur.
Hvordan kan vi bruke det?
Kunnskapsløftet Den digitale dimensjonen i læreplanen for norskfaget.
Foto: Carl-Erik Eriksson Realfagsamlinger – i Trondheimsskolen MESTRING _ MOTIVASJON _ MULIGHETER.
CASE VÅRE ELEVER: Umotiverte elever Dårlige lese- og skriveferdigheter
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
Klassikerne møter det moderne
”Bestefar er en stokk” Johan Borgens novelle “Av en født forbryters dagbok” Hvordan filmatisere de 19 første linjene i novellen? Hva ser vi på som temaet?
Norskfaget i ei multimedietid
”Morderne” Fra novelle til film.
VURDERING Musikk trinn.
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Borgund vgs Borgund VGS Yrkesfagskole i Møre og Romsdal Møre og Romsdal fylkeskommune.
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Sammensatte tekster ?.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo IKT i ny grunnskolelærerutdanning ved LUI, HiO Seminar i regi av Ballast Hovedfunn fra Ballast-prosjektet. 2.Hva er digital.
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Digital kompetanse Innledning. FYLL UT Hovedpunkter i min forståelse av dette tema! (Hva kan jeg?) Hva vil jeg bidra med i tema- behandlingen? Læreplan.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: IKT integrert i allmennlærerutdanninga IKT’s rolle i lærerutdanningen, og spesifikt om IKT-faget Studiebesøk fra Göteborg.
Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter
Johan Borgen
Forrådt Av Amalie Skram.
PPU1, uke Eli Kari Høihilder
Skriving i begynneropplæringa
Sammensatte tekster PPU
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
PEL EKSAMEN Hvordan kan jeg som lærer jobbe opp en klasse der elevene vil føle seg trygge sosialt, og at de selv føler at de mestrer det faglige?
TPO, mappemetodikk og grunnleggende ferdigheter Rakel.K.R.Næss Anne-Beathe Mortensen-Buan.
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Sammensatte tekster – dag Mål for dagen Videreutvikling av kunnskap om sammensatte tekster (forts. fra mandag) Få kunnskap om film som sammensatt.
Dilemmatrening Difis opplæringsmateriell informasjonssikkerhet.
Hvordan nærme seg de store spørsmålene?
SKOLEUTVIKLING GJENNOM ERASMUS+
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Leseutvikling og læringsstrategier
Utskrift av presentasjonen:

IKT- prosjekt Johan Borgens ”Fra en født forbryters dagbok” Asgeir Ofstad

Tema Det å selv lære hvordan bruke IKT i norskfaget – heve min egen kompetanse Det å selv lære hvordan en kan bruke tekst som inspirasjon til en film ”Å se verden på nytt” – Sjklovskij Lage film med problemstillingen: ”Hva kan en lære om et barns virkelighet ut ifra novellen ”Bestefar er en stokk” ”.

Mål Lage outline ut ifra novellen Lage råfilm Bruke teori om synsvinkel, tekst, overganger og lyd på en hensiktsmessig måte Lage et ferdig produkt

Hvorfor skal jeg lære dette? IKT en naturlig del av skolehverdagen Gir et annet perspektiv på norskfaget En lærer skal virke som ”støttepillar” for elever i deres kompetanseutvikling (Vygotsky) Mye literatur blir filmatisert – ”klassikere” finnes både som skuespill og film En del av kunnskapsløfte (IKT i alle fag – møte den digitale framtiden)

Hvordan kan dette bli brukt i skolen? Elevene kan: bruke en felles tekst som inspirasjon – oppleve hvordan synsvinkel og problemstilling gir ulikt resultat Elevene kan: oppleve hvordan en filmatisering kan øke forståelsen av en tekst Elevene kan: oppleve at tekster oppfattes og dermed videreføres på ulike måter til film Elevene kan: oppleve en økt motivasjon av det å gjøre noe ”annereldes” i norskfaget Elevene kan: oppleve økt ”fellesskaps” følelse av det å samarbeide på en annerledes arena - klassemiljø

Teori Læreplanen Kunnskapsløftet LK06 Engelstad, A. (1995). Den forføreriske filmen. Om bruk av film i norskfaget. Oslo: LNU/ Cappelen.