Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum."— Utskrift av presentasjonen:

1 BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum

2 Bilde som tekst Hva Undervisningsprogram som anvender den digitale teknologien som sentralt virkemiddel i formidlingen Hvem For elever i videregående skole Når Gjennomføres som pilotprosjekt i mai-juni 2009 Hvor På Rogaland Kunstmuseum og i samarbeid med Universitetet i Stavanger og Den kulturelle skolesekken i Rogaland

3 Bilde som tekst ønsker å inspirere til å se og lese kunst på nye måter.

4 Elevene får oppleve bilder samtidig som de hører ulike typer tekster og musikk. Dette har sammenheng med skolens læreplaner der begrepet om sammensatte tekster er essensielt. Sammensatte tekster viser til et utvidet tekstbegrep der tekst kan være satt sammen av skrift, lyd og bilder.

5 Målet er å bevisstgjøre elevene på hvordan blikket, tekstene og lydene påvirker tolkningene.

6 Sentralt i prosjektet er en øyebevegelseslab, som er et utstyr som måler pupillens bevegelse og som dermed kan vise eksakt hva en person har sett på et bilde og hvor lenge vedkommende har sett på de ulike elementene. Resultatene fra øyebevegelseslabens målinger brukes i refleksjoner rundt elevenes opplevelser og tolkninger.

7

8 Aktuelle problemstillinger 1)Hvordan påvirkes betrakterens blikk av maleriets komposisjon? 2)Hvordan vil det å tilføre nye modaliteter, slik som tekst og lyd, påvirke blikket og tolkningen av maleriet? 3)Hvis variasjoner i lesningene – hvorfor? 4)Hvis brudd med forventningene – hvorfor?

9 Bilde som tekst er i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Rogaland Den kulturelle skolesekkens mål • Å medvirke til at elever i skolen får et profesjonelt kunst- og kulturtilbud • Å legge til rette for at elever i skolen lettere skal få tilgang til, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for kunst- og kulturuttrykk av alle slag • Å medvirke til å utvikle en helhetlig innlemming av kunstneriske og kulturelle uttrykk i realiseringen av skolen sine læremål Bilde som tekst er produsert av: Rogaland Kunstmuseum, www.rkm.nowww.rkm.no Lesesenteret – Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning ved Universitetet i Stavanger, http://lesesenteret.uis.nohttp://lesesenteret.uis.no


Laste ned ppt "BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google