HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UU og Fylkesmannens rolle
Advertisements

Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
 Samarbeidsavtalen med Moss kommune  Arbeidet med Scene 2 (Parkteateret)  Tilsetting av administrativ/daglig leder  Hjemmeside for MOM.
Kurskvelder for støtte- og fritidskontakter Kveld 2 Tema: Aktiviteter – hva gjør vi sammen og hvem bestemmer?
Frivilligpolitikk i Askim
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Øyer ungdomsskole.
PLAN- OG BYGNINGSLOVEN SOM UTGANGSPUNKT FOR TEMATISK PLANLEGGING
Kompetansekartlegging
Rådmannsrollen slik jeg ser den
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Partnerskap om folkehelse i Møre og Romsdal
STYRINGSDOKUMENTER Forskrifter Rammeplan Oslo standard Årsplan.
STYRINGSDOKUMENTER Forskrifter Rammeplan Oslo standard Årsplan.
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Biblioteksjefmøte Karen Espelund. Grunnleggende forståelse Livet leves i kommunene Kulturens egenverdi og nytteverdi – begge tilnærminger må med.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
GODE RÅD TIL STYRELEDER Birgitte Brekke, Frivillighet Norge.
FREDRIKSTAD MUSIKKRÅDS MÅL OG HANDLINGSPLAN
LokMR og musikklokaler – registrering og utbedring av romakustikk.
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Kultur og samarbeid Kultur i strategisk folkehelsearbeid Deltakelse og opplevelse.
MSFs opplæringsplattform Ledermøte MSFs opplæringsplattform Sentralt lovverket MSFs rammeverk Vedtekter Handlingsprogram Planstruktur (under.
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Aktørenes roller i planprosessene
Sammen blir vi sterke …dvs. sterkere eller «Aldri GOD alene» (Ref.: Dag Erik Pedersen) Nils-Gunnar Solli Styreleder Mobil: / E-post:
Opplæringspakken for barnerepresentantene Juridisk forankring av hensynet til barn og unge.
Hedmark og Oppland musikkråd
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Horten vidergående skole
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
1 Opplevelsesnæringene Onarheim/ Farstad/ Almås På vei mot et regionalt forankret, flerfaglig forskningsprogram… Seminar Tindved Kulturhage, Verdal
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Kulturlov Norsk kulturforum 21. April Norsk Kulturforum - NOKU Synliggjør kulturområdet. Representerer hele kulturfeltet. Har innflytelse på kulturpolitikk.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Utfordringer og muligheter for en ny stiftelse.
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Kommunal planstrategi Teknisk sjef Ove Røys. Stikkordsmessig disposisjon: Hvorfor planlegge ? Det kommunal plansystemets oppbygging og lovgrunnlag Kommunal.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Deltakelse i europapolitisk samarbeid. Hvorfor engasjere seg? Intensjonen med å delta i europeisk regional- politikk på kort og lang sikt er å bidra i.
Universell utforming UU i kommunene. Hva er Universell Utforming (UU)..?? Universell utforming i kommunale planer Praktisk diskusjon.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Kulturbasert næringsutvikling i distrikta
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Agenda Bakgrunn for utvalet og rapporten
Bærekraftig boligbygging
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Plankonferansen 11 desember 2014
Utskrift av presentasjonen:

HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010

HVA ER ET LOKALT MUSIKKRÅD? En sammenslutning av alle musikklagene/musikksjangrene i kommunen En samarbeidsarena for musikklivet i kommunen, en arena vekst og utvikling. Musikklivets felles talerør ovenfor kommune- politikere og offentlig administrasjon En samarbeidspart for kommunen der felles mål er å skape et levende og bærekraftig lokalsamfunn – der musikkaktiviteter er en selvskreven faktor.

ARBEIDSOPPGAVER FOR ET LOKALT MUSIKKRÅD Arbeidsoppgaver i forhold til medlemmene Arbeidsoppgaver i forhold til kommunen Arbeidsoppgaver i forhold til samfunnet

MUSIKKRÅDET OG MEDLEMMENE Være en samarbeidsarena for medlemmene Synliggjøre medlemmene og deres aktivitet Være medlemmenes talerør ovenfor kommunen Kartlegge medlemmenes behov når det gjelder drift, øvingslokaler, konsertlokaler og utstyr Jobbe for gode kommunale rammevilkår for medlemmene. Økonomi, dirigenter/instruktører og lokaler/utstyr Være et serviceorgan for medlemmene, bl.a. informere om ulike tilskuddsordninger

MUSIKKRÅDET OG KOMMUNEN Musikkrådet og kommunen har som felles mål å skape levende og bærekraftige lokalsamfunn der folk finner trygghet, mening, tilhørighet og trivsel. Musikk er en viktig faktor for å lykkes! KULTURLOVEN er felles utgangspunkt og musikkrådet er en viktig ressurs for kommunen for at de skal kunne ivareta sine forpliktelser i henhold til kulturloven. KULTURLOVA § 1. FØREMÅL ”Lova har til føremål å fastleggja offentlege styremakters ansvar for å fremja og leggja til rette for eit breitt spekter av kulturverksemd, slik at alle kan få høve til å delta i kulturaktivitetar og oppleva eit mangfald av kulturuttrykk” LOVEN SIER OGSÅ, at det offentlige (stat/fylke/kommune) skal se til at kulturlivet har mest mulig forutsigbare utviklingsvilkår.

MUSIKKRÅDET OG KOMMUNEN Felles verdier og mål må nedfelles i kommuneplaner NB! Ny plan og bygningslov (2009) §1-1 LOVENS FORMÅL - Loven skal fremme bærekraftig utvikling til beste for den enkelte, samfunnet og framtidige generasjoner. Loven forutsetter at planlegging og vedtak skal sikre åpenhet, forutsigbarhet og medvirkning for alle berørte parter. Det skal legges vekt på langsiktige løsninger. Konsekvensene for miljø og samfunn skal bekrives. Det skal settes mål for den fysiske, miljømessige, økonomiske, sosiale og kulturelle utviklingen i kommunen og regionen. Samfunnsmessige behov og oppgaver skal avklares og det skal angis hvordan oppgavene skal løses. Det skal legges til rette for verdiskaping og næringsutvikling, for god utforming av bygninger og bomiljø og gode rammer for oppvekstmiljø og levekår. Samarbeidsavtale mellom musikkrådet og kommunen. Musikkrådet bør ha som oppgave å prioritere og fordele drifts-/aktivitetstilskudd til musikk

MUSIKKRÅDET OG SAMFUNNET Synliggjøre medlemmenes aktivitet Jobbe for at flere kan få delta i musikkaktiviteter, uavhengig av alder, fysisk/psykisk helse eller nasjonalitet. Med utgangspunkt i KULTURLOVEN bidra til at alle kommunens innbyggere får mulighet til å delta i kulturaktiviteter og oppleve et mangfold av kulturuttrykk. Samarbeide med kulturskolen for gode dirigent/instruktørordninger Samarbeide med andre organisasjoner/aktører på kulturfeltet – teater, dans, litteratur, kunst …

OPPSUMMERING Godt samarbeid og god dialog med medlemmene, kommunen og lokalsamfunnet Synliggjøre medlemmenes og musikkrådets aktivitet Kartlegge medlemmenes behov Kartlegge lokalsamfunnets behov Få til gode samarbeidsavtaler med kulturskolen (dirigent/instruktør) Gjøre seg kjent med kommunens planer Arbeide for at musikkens behov er ivaretatt I planene. Fokus forutsigbare rammevilkår både økonomiske og rammer for øvings- og framføringslokaler Ha som oppgave å fordele komm. tilskudd til musikk Ha som mål å få til en gjensidig samarbeidsavtale med kommunen.