Arbeidslaget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Materiellgrunnlaget for Miljøpartiet De Grønne
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Fra ord til liv Mars 2011.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
VERDIGHETSPRINSIPPER
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC Livet fortjener virkelig en kjærlig omtale, slik at vi strekker oss mot himmelen, ser hvor godt vi har.
Veiledning av elever / lærlinger
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Selvfølelse vs selvtillit
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Det gode Det rette Det rettferdige
MI – Motiverende intervju som hjelpemiddel ved livsstilsendring
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Aggression Replacement Training
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Vårt Lokalsamfunn En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker,
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Lørenskog Idrettsforening
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
H VERDAGSREHABILITE RING Opplæring for ressurspersoner Del 2 Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og Vegårshei.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Jesus, døperen Johannes og jul
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Kunsten å være tillitsvalgt og likeperson
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Kommunen som arbeidsgiver
Problemet og løsningen:
MEG OG MIN DOWNLINE. FØRINGER TIL HJELP/SELVHJELP. Få en vellykket organisasjon.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Kvalitetsklubb – NFF regi
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Elsa Fagervik Kommedahl
Kurs i leiing Kommunikasjon.
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Omdømmebygging Hans Antonsen.
«Lese og løse oppgaver»
Grunnleggende pedagogikk,
Idrettsrådets ansvar og rolle
Målgruppeanalyse av elektrikere og tømrere
Copyright © 2010 TotalConsult Diagnose: Omdømmeschizofreni. Finnes det kur?
Dommerrollen Jørn Egelund / Svein Dahle. Dommerrollen Hvordan var det å komme inn hit? Hvem av oss kommer dere til å høre mest på? Og hvorfor?
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Problemløsning.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Hva er politikk? Politikk (gr. Politikos): det angår byen. Fordeling av goder og byrder i et samfunn (ved bruk av makt) Det er politikk i alt vi gjør,
Verktøykasse Lokalvalg 2015 Norsk Revmatikerforbund.
Samarbeid og medbestemmelse
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidslaget

Er dette Senterpartiet lokalt? ”…Min oppgave kan bedre sammenlignes med å bære staur, det kan bli vanskeligheter hvis stauren begynner å sprike.” Per Borten Er dette Senterpartiet lokalt?

Vinnerlaget!

Lederskap Avheng av at alle er med!

En leder… Ledelse er problemløsing. Den dagen soldatene slutter å komme til deg med problemene sine, har du sluttet å lede dem. En leder må kunne le av seg selv i andres nærvær. Ledere som ikke vil ha medarbeidere som må hente barna sine på fotballtrening, har misforstått.

Hvem gjør hva? Lokallagsleder Har sitt mandat fra medlemmene Gruppeleder Har sitt mandat fra gruppa

Konflikthåndtering Alle konflikter kan løses Det er viktighet med åpenhet om konflikten Løs konflikten raskt Samarbeid om løsningen Løs konflikten på lavest mulig nivå Søk hjelp

Verdier og ferdigheter Ærlighet Ydmykhet Ansvarsfølelse Omsorg Folkelighet Visjonær God til å spille på lag Løsningsorientert Lagbygger Ydmyk Effektiv Humoristisk -

Den mest engasjerte gruppa! SP i kommunestyret Den mest engasjerte gruppa!

Godt samarbeid

Har vi A- og B- lag i Senterpartiet? Vi er alle politikere

Avklaringer i starten av perioden Hva har du LYST til? Arbeidsform og forventninger Fellesskap eller one-man-show? Hvordan løser vi uenighet?

Godt samarbeid Nyvalgt gruppeleder i Dalen Senterparti er offensiv og ønsker å komme i gang med arbeidet. På det første gruppemøte, hvor lokallagsleder ikke er tilstede, bestemmer gruppa å sende brev til alle medlemmer hvor de bør om innspill på saker som SP bør reise i kommunestyret. Lokallagslederen mottar brevet med forbauselse og mener at medlemskontakt er styrets sak.

Politikk i kommunestyret Senterpartiets hovedsaker Fordel sakene Sett opp en tidsplan Interpellasjon Budsjettprosess Kommuneplanarbeid Media

Dalen SP har nytt ungdomshus som en av sine hovedsaker i valgkampen Dalen SP har nytt ungdomshus som en av sine hovedsaker i valgkampen. De er for å bygge et nytt ungdomshus, men de andre partiene er i mot. Mange av velgerne ga i valgkampen klar uttrykk for at de stemte SP på grunn av denne saken. Hvordan kan Dalen SP fortsette å løfte saken for å sikre at velgerne ser partiet som en forkjemper for ungdomshus?

Medlemmet er sjefen Det er hun som har nominert deg og det er han som har stekt vafler i valgkampen Det er politiske engasjerte og skal aktivt dras med De har mye å bidra Dette er DITT ansvar

Programmet – lov eller veileder? I partiprogrammet til Dalen SP står følgende: ”Dalen SP vil ta standpunkt til byggingen av flerbrukshus når bidraget fra statlige myndigheter er avklart” Et år etter valgkampen er det statlige bidraget avklart. Kommunestyregruppa er delt på midten og en person har sagt at han kommer til å stemme mot bygging uansett hva partiet bestemmer. Hva gjør Dalen SP Er programmet lov eller veileder? I hvor stor grad er det ok å fristille folk i kommunestyret? Hva om vedkommende i programbehandlingen i forkant reserverte seg mot punktet i programmet? Hvordan kan partiet best ta stilling til saker som ikke står i programmet? Hvem bør involveres og hvordan? Er det greit at gruppa tar avgjørelser selv? Hvis det uenighet om tolkningen av et punkt i programmet? Hvem bestemmer? Når kaller man inn til kommunesrådsmøte eller medlemsmøte Ikke vær for diktatorisk i forhold til programmet. Vi har tradisjon for at folk kan fristilles i saker som ikke er veldig prinsipielle og hvor det ikke er viktig at partiet står veldig samlet. Dette viser også utad at Senterpartiet har takhøyde. Lokaliseringssaker hvor representantene ser på seg selv som ombudsmenn for sitt område i kommunen er også et punkt hvor vi har hatt god takhøyde og muligheten for å markere egne standpunkt. MEN HOVEDREGELEN SKAL ALLTID VÆRE å snakke sammen og behandle hverandre med respekt. Det er ikke den politiske uenigheten som har for vane å ødelegge sånne prosesser, men når vi begynner å angripe hverandre. Sånne uenigheter er det også greit å avklare i starten av perioden før uenigheten kommer opp.

Partikultur Korleis er kulturen for å drøfte vanskelege saker, personkonflikter i ditt lag?

- holdninger, verdier og normer som er rådende hos en viss gruppe mennesker, i en organisasjon, en etat eller lignende

Beskriv det du forbinder med Senterpartiet med et ord Omdømmebygging Beskriv det du forbinder med Senterpartiet med et ord Beskriv det du tror andre forbinder med Senterpartiet med et ord

Hvem sitt ansvar? Deg Meg

Prestasjonsgrupper ”Går du på banen for å være god sjøl, da e det ein som bli god. Går du på banen for å spæll anneran god, de e det ti som blir god.” ”Ti det e ti gong så mang som ein det”

forbetringsmåter

Humor

Anerkjennelse

Mestring

Vi-følelse

Trygghet

Møtekultur Vi er alle med å skaper et møtemiljø Presist frammøte Respekt for kollegiet, møte og møteledelsen Å ta ordet uten å bli møteplager Positivitet og godt humør Skille mellom sak og person Å kjempe for sine saker på en real måte Ingen gruppemøter under møte

Talentutvikling og talentspeiding Morgondagens tillitsvalde!

Nyvalgt leder i Dalen SP er ei jente på 23 år Nyvalgt leder i Dalen SP er ei jente på 23 år. Hun har vært medlem kun en måned når hun blir valgt til lokallagsleder. På første styremøte legger hun fram en plan for å øke medlemstallet. Hun ønsker at vært medlem skal verve 2 nye medlemmer og at lokallaget skal kjøpe inn vervepremier. Mange av medlemmene er skeptisk, men åpne. Litt ute i diskusjonen ber en litt eldre herre nederst i hjørnet om ordet. Han småsmiler og begynner med følgene: - Hør her jenta mi, nå skal jeg fortelle deg et par ting…

Hvorfor talentutvikling? En investering for framtida Vi trenger kunnskapen, ferdighetene og engasjementet Desto flere, desto mer moro

Hvor finner vi talentene?

Hvordan gjør vi det? Vær åpen og gi gode tilbakemeldinger Inviter Legg til rette for læring Gjør arbeidet viktig, morsomt og utfordrende

Avslutning Takk for innsatsen! Eg har lært mykje, håpar du har gjort det også! 