Dårlig kontakt i h/skulder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Posisjonering om natten
Advertisements

19 Leseproblemer, myter og misforståelser
Løpeteknikk - Økt fart, færre skader.
6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
Bittskinner Hva gjør de ?
Internett for nybegynnere
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
”The Downwind Turn” Mange piloter har sterke meninger om dette med å svinge inn i medvind !
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
4 Bruk øynene riktig.
AQUAVIBRON.
Klargjøring og tilpassing av utstyret
VELDIG GREIT Å HUSKE PÅ....
En tilsynelatende god knestilling
Hvordan lage spill i power point?
Dette er en test på SONY’s nye teknologi. Med dette nye systemet kan vi gjøre det slik at skjermen din fungerer som et kamera slik at vi kan ta et bilde.
Håndballskader -forebygging & behandling
INNSTILLING AV STOL OG BORD
Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan.
Innføring i et standardisert klatrespråk
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Ironman Testbatteriet
LØS OPP KONTORMUSKLENE.
BASISTRENING TJENSVOLL FK JENTER
Manual for skoleavis i 6. klasse
Retningslinjer og regelnytt Fair play og respekt  Viktig område for NFF – og fotballens omdømme  Felles ansvar – bevissthet på ulike.
Eldre & bevegelse Et møte med brukere av eldresentre
Ctrl-taster (2 stk.) har flere funksjoner sammen med bokstaver, For eksempel: hold nede Ctrl pluss et lett trykk på bokstaven A for å merke alt.
Mus Mus (pad) på bærbar PC fungerer på samme måte som en separat mus. Det er en vanesak hva som er best. Du kan kjøpe separat mus og tastatur om du ønsker.
INFORMASJON OG TRENINGSRÅD TIL BRYSTKREFTOPERERTE
Lagoppstilling (förutom 2 sista åren)
Team Jæren Styrkeprøven Lag TEKNISK SKIKK OG BRUK
12 Reflekterende lesing.
3 Les bedre.
Stående skytestilling
Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
I dag snakker vi om psykiske problem:
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
Oppvarming Ways of the rifle.
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Innlæring av rundering med klikkertrening
TEKNIKK KVELD VIKERSUND 1.november 2010
Sommerbane 2013 – fast oppsett
13-16 år år Økter for unge utøvere Øktene bør inneholde: Organisering/feedback: Oppvarmingsdel (generell og spesiell) Hurtighet/spenst Utholdenhetsdel.
Sikkerhetsmøte 2015 Take off stall (power on stall)
Fair play-møte med trenere og dommer før kamp.  Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motstanders keeper (pressfri sone)  Når kampen er.
Velkommen til skyteskole Avtrekk og sikting. Hva skal vi gjøre i kveld: 1.Repetisjon fra de forige kveldene. 2.Avtrekk og pusting 3.Praktisk skyting.
EN BEDRE ARBEIDSHVERDAG Kaffekurset presenterer generelle retningslinjer for en bedre kontorhverdag og vil gjelde de fleste. Individuelle faktorer, eks.
Kjernetrening – Stabiliserende muskulatur Sommertreningsprogram Copyright ©
Skyteskole. Denne PowerPointen er ment brukt til Skyteskole. Om PowerPointen: PowerPointen er lagt opp slik at det er kommentarer til hver side på «støttesidene».
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Velkommen til skyteskole - Kveld 4 -
Velkommen til skyteskole - Kveld 3 -
Presentasjon av DARTFISH
Tilpasse «framhevet bilde» i paint
Velkommen til skyteskole
Velkommen! Del 3.
Velkommen til skyteskole
Skudd Quiz.
Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -
Oppvarming Quiz.
Pasninger Quiz.
Velkommen til skyteskole - Kveld 2 -
Skyteteknikk.
Planlegging av treningsøkt
Vannrakett med fallskjerm
Finter og vendinger Quiz
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Kom i gang med programmering!
Velkommen! Del 2.
Utskrift av presentasjonen:

Dårlig kontakt i h/skulder Kontakten i h/skulder må være fast, ikke bevegelig kolbekappe øverst. Geværet så nært nakken som mulig, for best mulig hodestilling. Skytteren selv kontrollerer ved å prøve å bevege geværet til høyre med bruk av venstre arm, hvis dette er vanskelig og geværet returnerer naturlig tilbake til utgangspunktet, er skulderkontakten god.

Dårlig kontakt i h/skulder Feilretting Flytte hele kroppen mot skive, uten å flytte venstre albue. Heve stillingen som medfører at høyre skulder går ned og høyre albue til høyre. Forlenge kolbekappa / flytte håndstopper framover. Stramme reima, obs på at dette kanskje medfører at stillingen blir høyere og mindre stabil.

Hodestillingen og trykket på kinnstykket. Må ha en komfortabel hodestilling som muliggjør sikting med øyet riktig i siktelinja. Hodets vekt på kinnstykket påvirker rekylen. (størrelsen på vippen) Vanlig feil er variasjon i hodets plassering på kinnstykket, flyttes hodet forrover vil skuddene gå høyt og motsatt.

Hodestillingen og trykket på kinnstykket. Feilretting Brilleglass som berører baksiktet som referanse. Nesetippen berører høyre tommelfinger. Beste referanse er hodet plassert slik at areal sett gjennom blenderen i baksiktet er det samme på hvert skudd. Kontrolleres før sikting.

Venstre albu og geværet. Plassering av venstre albu er ekstremt viktig, gunstig plassering gir god stabilitet. Albu til venstre medfører rekyl og skudd til høyre. Albu under geværet eller på høyre side, (kan være ulovlig fordi pistolgrepet kan berøre venstre arm), rekyl og skudd til venstre.

Venstre albu og geværet. Feilretting Trener kan kontrollere stillingen ved å trykke, og slippe raskt loddrett på geværpipen, riktig stilling medfører at geværpipen returnerer til utgangspunktet. Returnerer til venstre= albue for langt til høyre, og motsatt. Returnerer høyt i skiva= albue for langt frem, og motsatt. Denne kontrollen fungerer også som en kontroll på fasthet i stillingen, stramming av rem og kontakten i høyre skulder.

Høyre arm og hånd. Kun i liggende har høyre albue kontakt med underlaget og gir stabilitet til geværet og skytestillingen. Ved variasjon av høyre albue kan man fin- korrigere geværet i forhold til skiven.

Høyre arm og hånd. Feilretting Kontroll på om albue er riktig plassert eller ikke. Flyttes albuen nærmere kroppen, flyttes geværet til venstre. Og motsatt. Bra om treneren merker plassen til høyre albu og påpeker for skytteren om albue plasseres feil, inntill skytteren automatisk plasserer riktig.

Høyre arm og hånd. Feilretting Fastheten med høyre hånds plassering og grepet rundt pistolgrepet er også viktig. Siden riflen ligger rolig kommer de fleste feil av avtrekksproblemer. Hånden plasseres eller pistolgrepet tilpasses for å muliggjøre uforstyrret avtrekking, med det menes at håndleddet er rett for å unngå spenninger i sener til avtrekksfinger. Samt at avtrekksfinger kan beveges uten kontakt med pistolgrepet.

Høyre arm og hånd. Feilretting Variasjon av fasthet av høyre hånds grep på pistolgrep, årsaker feil. Hvis fastheten er mindre, et større rekyl- hopp medfører høye skudd. Og motsatt.