Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til skyteskole - Kveld 3 -

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til skyteskole - Kveld 3 -"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til skyteskole - Kveld 3 -
Denne siden står framme mens elevene finner sin plass i klasserommet. Leksjon er utviklet for-, og benyttes i skyteskolens 3. kveld Brukere av leksjonen står fritt til å redusere innholdet slik at det blir tilpasset andre målgrupper. Bytt gjerne ut logo med egen

2 Slett denne siden før bruk!
Informasjon til bruker av Powerpointen Denne PowerPointen er ment brukt til Skyteskole. Om PowerPointen: PowerPointen er lagt opp slik at det er kommentarer til hver side på «støttesidene». I tillegg kan du laste ned støtteark på Dette er til god hjelp for den som presenterer. Brukere står fritt til å legge til egne opplysninger, eller endre innholdet, men vi anbefaler at malens hovedpunkter blir fulgt. Flere av sidene i PowerPointen er i hovedsak bilder. Her er det lagt opp til at du som instruktør skal vise og forklare på våpenet eller annet utstyr. Har du spørsmål angående denne Powerpointen? Ta kontakt med ungdomskonsulent Ola Herje på eller LES DETTE FØR BRUK! Slett denne siden før bruk!

3 Dagens program Teori Skyting Oppsummering
Fortell raskt hva som skal skje i løpet av kvelden og gjerne hvor lang til hver del tar. Dette gjør at elvene vet hva som skjer og hva de går til.

4 Program for skyteskolen
Dag 1: Sikkerhet Dag 2: Sikting Dag 3: Liggende skytestilling Dag 4: Avtrekk Dag 5: Oppsummering Ta en rask gjennomgang av hovedpunkter fra forrige kveld. Trykk frem spørsmålet og la elvene svare før du viser fasit. Bruk ca 2-5 min på denne siden.

5 Repetisjon Hvordan skal vi bære geværet? Med pipa pekende oppover.
Hva kaller vi det bakre siktet på våpenet? Diopter/baksikte. Hvem er «sjefen» på standplass? Standplassleder Hva kalles ringen vi sikter igjennom foran på geværet? Hullkorn Hvordan ser «det perfekte siktebildet» ut? Ha en rask gjennomgang hvor elevene svarer på spørsmålene. Ikke bruk mer enn et par minutter på dette. Instruktøren står fritt til å velge egne repetisjonsspørsmål.

6 Liggende skytestilling
Temaforside. Liggende skytestilling i skyteskolen tar for seg hovedprinsippene i liggende skytestilling. Det er ingen grunn til å utgreie «i det vide og det brede» om liggende skytestilling for nybegynnere!

7 Kroppen litt på skrå. Forklar at kroppen skal ligge passe på skrå bak geværet. Dette vil si grader på skyteretningen. Bruk en elev å vise på i tillegg til bildet.

8 Venstre hånd, albue, side og ben danner en rett linje.
Balansert Behagelig

9 Skuldrene og ryggraden danner en «T».
Når skuldrene danner en T sammen med ryggraden er det et tegn på at albuene er plassert riktig.

10 Høyre kne trekkes opp. Høyre kne trekkes opp slik at magen løftes fra gulvet, og hovedvekten i stillingen flyttes over på venstre side av kroppen. På denne måten vil ikke skytteren kjenne pulsslagene fra hovedpulsåren i magen like godt. Sørger for bedre balanse i stillingen.

11 Kolbens plassering i skulder.
Det er viktig å sette kolben på rett plass i skulderen for hver gang, og det sikres ved at man fører kolben inn i skulderen som vist på bildet. Kolbens plassering i skulder.

12 Finn riktig høyde på støtta.
Når skytestillingen er inntatt korrekt er det viktig å finne riktig høyde på skytestøtten.

13 Hodets plassering.

14 Oppsummering Kroppen litt på skrå.
Venstre hånd, albue, side og ben=rett linje. Ryggrad og skuldre danner en T. Høyre kne trekkes opp. Kolbens plassering i skulder. God kontakt mellom kinn og kinnstøtte. Ta en rask oppsummering av hva som har blitt gjennomgått før dere går inn på skytebanen. Bruk elevene aktivt – la de gjerne de komme med stikkord før du viser «fasiten». Bruk 1-3 minutter på dette. Gjenta dette etter skyting inne på skytebanen. Punkter: Kroppen utstrakt, litt på skrå. Venstre hånd, albue, side og ben danner en rett linje. Ryggraden er rett og skuldrene danner en T på denne. Høyre kne trekkes opp, kroppstyngden på venstre hofte. Kolben føres opp i skulder med høyre hånd. Skal sitte godt i skulder. Det skal være god kontakt mellom kinn og kinnstøtte.


Laste ned ppt "Velkommen til skyteskole - Kveld 3 -"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google