Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -
Denne siden står framme mens elevene finner sin plass i klasserommet. Leksjon er utviklet for-, og benyttes i skyteskolens 1. kveld Brukere av leksjonen står fritt til å redusere innholdet slik at det blir tilpasset andre målgrupper. Bytt gjerne ut logo med egen

2 Slett denne siden før bruk!
Informasjon til bruker av Powerpointen Denne PowerPointen er ment brukt til Skyteskole. Om PowerPointen: PowerPointen er lagt opp slik at det er kommentarer til hver side på «støttesidene». I tillegg kan du laste ned støtteark på Dette er til god hjelp for den som presenterer. Brukere står fritt til å legge til egne opplysninger, eller endre innholdet, men vi anbefaler at malens hovedpunkter blir fulgt. Flere av sidene i PowerPointen er i hovedsak bilder. Her er det lagt opp til at du som instruktør skal vise og forklare på våpenet eller annet utstyr. Har du spørsmål angående denne Powerpointen? Ta kontakt med ungdomskonsulent Ola Herje på eller LES DETTE FØR BRUK! Slett denne siden før bruk!

3 Program for skyteskolen
Dag 1: Sikkerhet og informasjon Dag 2: Liggende skytestilling og sikting Dag 3: Liggende skytestilling Dag 4: Avtrekk Dag 5: Oppsummering - Instruktøren gjennomgår hva som skal skje.

4 Dagens program En rask oppsummering av kveld 1-4. Skyting
Premieutdeling? Instruktøren gjennomgår hva som skal skje.

5 Sikkerhet Kveld 1: Hvordan skal vi bære geværet?
Med pipa pekende oppover. Hvem er «sjefen» på standplass? Standplassleder Når er det lov til å skyte? Når standplassleder sier ild! Når kan du lade våpenet? Når standplassleder sier det. Er det lov til å sikte mot noen? NEI! Ta en rask gjennomgang av hovedpunkter fra kveld 1 Trykk frem spørsmålet og la elvene svare før du viser fasit. Bruk ca 2-5 min på denne siden.

6 Sikting Kveld 2: Ta en rask gjennomgang av hovedpunkter fra kveld 2.
Bruk ca 2-5 min på denne siden.

7 Skytestilling Kveld 3: Ta en rask gjennomgang av hovedpunkter fra kveld 3. Bruk ca 2-5 min på denne siden. Kroppen utstrakt, litt på skrå. Venstre hånd, albue, side og ben danner en rett linje. Ryggraden er rett og skuldrene danner en T på denne. Høyre kne trekkes opp, kroppstyngden på venstre hofte. Kolben føres opp i skulder med høyre hånd. Skal sitte godt i skulder. Det skal være god kontakt mellom kinn og kinnstøtte.

8 Avtrekk Normal posisjon Trykkpunkt - ca 1,0 kg
Kveld 4: Normal posisjon Trykkpunkt - ca 1,0 kg Tatt avtrekk - minst 1,5 kg Ettertrykk Ta en rask gjennomgang av hovedpunkter fra kveld 4. Bruk ca 2-5 min på denne siden.

9 Pusting Kveld 4: Trykkpunkt tas samtidig med siste utpust.
Etter at pusten er stoppet øker skytteren trykket mot avtrekkeren så mye man tør uten at skuddet går av. Mens våpenet holdes i ro, gjennomføres avtrekket. Ettertrykk gjennomføres for ”å følge skuddet ut”.

10 Hva skjer etter skyteskolen?
Skytetrening på ? Konkurranser Videre opplæring Skyte med reim Feltskyting Baneskyting Fyll inn slik at det passer deres lag. Her er det viktig at instruktøren lager en oversikt over aktivitetstilbudet videre i skyterlaget og eget samlag. Del ut en aktivitetsplan for skytterlaget. Det er viktig at dere inviter skytterne tilbake til de ordinære treningene. Bruk 3-5 min på denne siden.


Laste ned ppt "Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google