Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til skyteskole - Kveld 2 -

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til skyteskole - Kveld 2 -"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til skyteskole - Kveld 2 -
Denne siden står framme mens elevene finner sin plass i klasserommet. Leksjon er utviklet for-, og benyttes i skyteskolens 2. kveld Brukere av leksjonen står fritt til å redusere innholdet slik at det blir tilpasset andre målgrupper. Bytt gjerne ut logo med egen

2 Slett denne siden før bruk!
Informasjon til bruker av Powerpointen Denne PowerPointen er ment brukt til Skyteskole. Om PowerPointen: PowerPointen er lagt opp slik at det er kommentarer til hver side på «støttesidene». I tillegg kan du laste ned støtteark på Dette er til god hjelp for den som presenterer. Brukere står fritt til å legge til egne opplysninger, eller endre innholdet, men vi anbefaler at malens hovedpunkter blir fulgt. Flere av sidene i PowerPointen er i hovedsak bilder. Her er det lagt opp til at du som instruktør skal vise og forklare på våpenet eller annet utstyr. Har du spørsmål angående denne Powerpointen? Ta kontakt med ungdomskonsulent Ola Herje på eller LES DETTE FØR BRUK! Slett denne siden før bruk!

3 Program for skyteskolen
Dag 1: Sikkerhet Dag 2: Sikting Dag 3: Liggende skytestilling Dag 4: Avtrekk Dag 5: Oppsummering - Instruktøren gjennomgår hva som skal skje.

4 Dagens program Teori Skyting Oppsummering
- Instruktøren gjennomgår hva som skal skje.

5 Repetisjon Hvordan skal vi bære geværet? Med pipa pekende oppover.
Hvem er «sjefen» på standplass? Standplassleder Når er det lov til å skyte? Når standplassleder sier ild! Når kan du lade våpenet? Når standplassleder sier det. Er det lov til å sikte mot noen? NEI! Ta en rask gjennomgang av hovedpunkter fra forrige kveld. Trykk frem spørsmålet og la elvene svare før du viser fasit. Bruk ca 2-5 min på denne siden.

6 Sikting Temaforside som viser tema for dagen.

7 Baksikte Forklar på en enkel måte hva baksiktet er og hvordan det fungerer. Vis og forklar på et våpen, evt. et baksikte du har skrudd av våpenet (dette siktet kan du sende rundt slik at alle får se). Ha med: Hullet til å sikte igjennom Høyde- og sideskurene. Tilpass til målgruppa: er det åringer har det ingen hensikt å snakke om irisblender, sikteåpning og nullstilling av siktet på et så tidlig stadie (jo mer du forteller, jo midre får de med seg).

8 Hullkorn og forsikte Forklar på en enkel måte hva forsiktet og hullkorn er og hvordan det fungerer. Vis og forklar på et våpen. Ha med dette: Man kan bytte ut hullkornet for å få ulik størrelse. Det er den innerste ringen i hullkornet som skal rundt blinken når du sikter. Tilpass hva og hvor mye du forteller etter alder osv.

9 Sikting Her er det viktig å skape forståelse for hvordan selve sikteteknikken utføres. Vis og forklar både på bildet på PowerPointen og på et gevær. Siktelinjen er linjen ifra øyet og til blinken.

10 Det perfekte siktebildet
Her vises det hvordan et rett siktebilde ser ut. Forklar hva de ulike momentene i bildet er (hullkorn, baksikte, fremsikte, skiva osv.)

11 Oppsummering Baksikte Forsikte Hullkorn Siktelinja
Det perfekte siktebildet Ta en rask oppsummering av hva som har blitt gjennomgått før dere går inn på skytebanen. Bruk elevene aktivt – la de gjerne de komme med stikkord før du viser «fasiten». Bruk 1-3 minutter på dette. Gjenta dette etter skyting inne på skytebanen.


Laste ned ppt "Velkommen til skyteskole - Kveld 2 -"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google