Hva skjer i Troms etter avsluttet prosjekt Sjumilssteget i linjeorganisasjonen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Advertisements

Trygge organisasjoner
Faglig forum – arbeidsgruppe operasjoner Konstituerende møte.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
SIO- Folkehelse.
Hege Rismoen Kort om Elverum kommune  innbyggere  implementerte system for IP 2005  alle fagavdelinger har et ansvar  systemkoordinator.
Hva er Fretex ?.
Hva gjør Arbeids- og velferdsdirektoratet?
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Barn og unges rett til deltakelse
Om barn og unges mulighet for medvirkning
KOORDINATORFORUM FOR HABILITERING OG REHABILITERING
Nordisk tilsynskonferanse
NARMA konferansen TDI TDI gruppen: Harry Aas Bjørn Heistad
Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
GLIS Glimrende Læringsutbytte I Skolen
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Veilederkorpset - Eide kommune Trondheim
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
LIVSLØPSPERSPEKTIV Tigris Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Tove Blix Personal- og økonomiadministrativt arbeid ved Det medisinske fakultet Vurdering og organisering Utkast
Faglig Forum – Arbeidsgruppe teknologi Etablering I Faglig Forum 11. desember 2012 ble det avtalt å etablere en arbeidsgruppe for teknologiutvikling i.
NORSK ATTFØRINGSFORUM
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Framtidens byer Status og Handlingsprogrammet For Framtidens byer Formannskapet Tone Skau Jonassen.
Sammen blir vi sterke …dvs. sterkere eller «Aldri GOD alene» (Ref.: Dag Erik Pedersen) Nils-Gunnar Solli Styreleder Mobil: / E-post:
Lovgrunnlag Historikk Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Helhetlig tjenestetilbud for barn og unge med sammensatte funksjonshemminger -Administrativ ansvarsgruppemodell i Kvæfjord kommune.
Etter TV-aksjonen Hovedmål for TV-aksjonen Økt åpenhet og forståelse Livskvalitet og deltakelse Forskning som kan bidra til å løse demensgåten.
Om barne- og familievernet
Arbeids- og strategiprogram Arbeids- og strategiprogram Styringsdokument for landsmøteperioden Sentrale mål ved utarbeidelsen: – Ha mer konkrete.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
NAV-konferanse 5.mars 2009 Rådmannens ansvar og interesse for NAV-kontoret.
Regjeringens stasing på barnevern – hva foreventes av kommunene Kjell Erik Øie Statssekretær.
Oppvekst med funksjonsnedsettelser – fra Barneombudets perspektiv
K10 samarbeid IKT Møte med programkomiteen for ASSS 10. juni 2010.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Barnevernet sett fra Regjeringens side Innlegg på kommunekonferansen til Nordland Fylke Kjell Erik Øie Statssekretær
Side 1Navn på seminar / Botilbud til unge som er utsatte for tvangsekteskap eller trusler om tvangsgifte Handlingsplanen mot tvangsekteskap,
Evaluering av Barne- og familieenheten(BFE ) Direktør for oppvekst og utdanning Planlagt startdato: Fase 1: 15. juni 2013 Planlagt sluttdato : Fase 1 +
Hvordan oppnå politisk overbevisning…..
Sjumilsssteget… Virker – virker ikke? Resultater?!
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Fellesnemnda 8.des 2015 Orientering fra møte i ansettelsesutvalget Prosjektleders orientering.
LMU Oppfølging av HoT 2007 v/Oddrun Bollingmo
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Statistikk klagesaker etter sosialtjenesteloven ved Anne Eilen Temte rådgiver Fylkesmannen i Østfold.
Prosjekt ”Pårørende en ressurs”
Fylkesmannen i Rogaland inviterer kommunene til å være med på den nasjonale satsingen "Sjumilssteget - for en god oppvekst". Gjesdal deltar fra høsten-14.
Gode alene – enda bedre sammen?
utfordringer i en ny region
Pakkeforløp Psykisk helse og rus Vegen vidare
Viken adm prosjekt 5: kompetanse
Utskrift av presentasjonen:

Hva skjer i Troms etter avsluttet prosjekt Sjumilssteget i linjeorganisasjonen

Sjumilssteget over i linja Prosjektperioden utløp Hele prosjektorganisasjonen ble nedlagt Arbeidet med kommuneanalysen ble fordelt internt Prosjektkoordinator ble knyttet til oppgaven med nasjonal spredning Tiltak i linja ble diskutert i ledermøtet etter anbefalinger i prosjektgruppas avsluttende møte

Tiltak 1. Intern Sjumilsstegsanalyse 2. Nedsetting av arbeidsgruppe 3. Utarbeiding av mandat for arbeidsgruppen 4. Videre bruk av Sjumilsstegets nettsider

Intern Sjumilsstegsanalyse – FM Troms Hvilke oppgaver har den enkelte fagavdeling i sin portefølje som angår barn, unge og deres familier? I hvilken grad legger avdelingen Barnekonvensjonen til grunn for sitt arbeid med oppgaveløsninger som angår barn og unge? (stikkord: BK artikkel 3 om barnets beste og artikkel 12 om barnets rett til å bli hørt og si sin mening i saker som angår dem) Hvilke av oppgavene mener avdelingen egner seg for samarbeid over avdelingsgrensene? Har avdelingen tanker om hvordan løsningen av slike oppgaver kan styrkes ved samordnet innsats? Har avdelingen konkrete forslag til hvordan samordning/samarbeid om barn og unge kan bygges ut i embetet (stikkord: felles økonomi/felles kurs og konferanser/felles faglige møter med kommuner og andre/behandling av enkeltsaker som angår flere avdelinger/arbeid med planer og beredskap/folkehelsearbeid/ samarbeid med frivillige lag og organisasjoner/ inkludering av barn og unge i oppgaveløsninger/implementering av statlige handlingsplaner) Har avdelingen forslag til intern organisering av dette arbeidet? (stikkord: ulike faste samarbeidsfora, adhoc-, prosjekt- eller matriseorganisering) Mener avdelingen at det er behov for særlige opplæringstiltak i denne forbindelse? (stikkord: opplæring knyttet til barnekonvensjonen, tverretatlig, nettverksbasert eller prosjektrettet arbeid, tverrgående seminarer i embetet der avdelingene presenterer sitt arbeid og sine oppgaver i denne sammenheng)

Nedsetting av arbeidsgruppe Bestående av ass.fylkesmann, utdanningsdirektør, 5 rådgivere og koordinator for nasjonal spredning. Arbeidsgruppa skal fungere i 2013 og 2014 og skal rapportere hvert tertial til ledergruppa. Det er satt mål for gruppas arbeid, formulert i 6 punkter. Vi skal nå i gang med «felles» VP-arbeid og det skal opprettes nettkataloger på og på F-området.