Arngunna Skiple 02.06.2006 1 Sunnaas sykehus HF - en vei videre DELPROSJEKT 3 Telemedisin som verktøy i samarbeid med førstelinjetjenesten – med fokus.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Individuell Plan Palliasjon
“UNDER THE KNIFE” Et planleggingssystem for operasjonsavdelingen Fylkessykehuset i Molde Prototype for planlegging, logistikk, og kostnads estimering.
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
KOORDINERING OG SAMHANDLING
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Bildetolking for døve/døvblitte i arbeid. 2 Bildetolking BAKGRUNN:  Et ønske om å utnytte eksisterende tolkeressurser bedre.  En stor del av tolkenes.
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Et prosjekt finansiert av Regionalt kompetansesenter
Ferdige veiledere høring fra –
Frostating – REHABILITERINGSPROSJEKTET – Eli Rognes Solbu Samarbeid (re)habilitering i Frostating • Vedtak om å utrede samarbeid. •
Kvalitetsarbeid i studieforbundene •Lunsjseminar i Vofo •Sonja Jacobsen •Bygdefolkets studieforbund.
KOLLEGASTØTTEORDNING VED SYKEHUSET I VESTFOLD
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
INDIVIDUELL PLAN MED FENGSELET SOM ARENA. Hvem har krav på en individuell plan?  Det er personer som har behov for langvarige og koordinerte helse –
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Hva er audit? Et redskap for å stimulere og fremme kvalitetsutviklingen Audit innebærer et tilbakeblikk/vurdering av et hendelsesforløp for å avdekke tilfredstillende.
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Bakgrunn for stillingen
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
DELPROSJEKT 2 HELSEFORETAK
TELEMEDISIN I REHABILITERING Bodil Helene Bach Rådgiver e-helse og telemedisin, NST Fra prosjekt til tjeneste……?
v/ Merethe Skaug Sørensen
utvidet oppfølging av personer med varig funksjonshemning
Veileder for helse- og omsorgstjenester til innsatte i fengsel
Ambulerende Rehabiliteringsteam ART - Drammen Sykehus -
ELEKTRONISK HENVISNING Hjertelyd hos barn Hjertelyd.
TELEDIALYSE Telemedisin og hemodialyse
Overvekt og folkehelse Modellutvikling for samhandling mellom 1. og 2. linjetjenesten e-helseseminar oktober 2008 Helse Midt-Norge Randi Storset Pierre.
TELEMEDISIN I REHABILITERING
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
Bruk av videokonferanse i forkant av gruppeopphold
DELPROSJEKT 4 DYSFAGI (spise- og svelgevansker)
VIDEOKONFERANSE I UNDERVISNING OG VEILEDNING ved Nasjonalt senter for telemedisin Bodil Bach Regionkontakt Helse Øst Nasjonalt senter for telemedisin.
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Den tidsriktige epikrise
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
VURDERING Musikk trinn.
Over hav og fjell Avstand ingen hindring
Podcasting på odontologi. Kort om hva podcasting er. Mer om hvorfor vi podcaster. Deretter hvordan vi podcaster. Til slutt: Funker det???
Mandal videregående skole - vi bryr oss ”Hospitering på videregående skole” - utprøving av utdanningsprogram. Et samarbeid mellom ungdomsskolen og videregående.
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Prosjektavslutning og sluttrapport
Prosjekt Barn som pårørende SI somatikk 2014
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Telepsykiatri ! Bruk av telestudio ved Blakstad sykehus
Microsoft System Center Operations Manager 2007
Eksempler på samhandling i Finnmark – Vadsø. Spesialisthelsetilbud i Vadsø – hva har vi ?  6 sykestueplasser  2 av disse avsatt til lindrende enhet.
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
Innovasjonsarbeid i Sykehuset Østfold HF
Veiledning som ledd i videreutdanning til spesialist og litt til
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
NY VRI Nina og Ingvild.
Prosjektnavn Firmanavn Presentert av
Presentasjon av prosjektet ”Mestring på tvers” høst 2008
Prosjektnavn Firmanavn Presentert av
Optimalisering – intro til prosjektbeskrivelsen
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Prosjektnavn | Firmanavn |Navn på presentatør
Utskrift av presentasjonen:

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre DELPROSJEKT 3 Telemedisin som verktøy i samarbeid med førstelinjetjenesten – med fokus på pasienter som har behov for Individuell plan Arngunna Skiple og Jeanette Kleven RMM

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre I dag: Individuell plan Alle pasienter med behov for langvarige og koordinerte tjenester(3 el. flere etater), har rett til å få utarbeidet en Individuell plan Kommunen er ansvarlig for utformingen, men spesialisthelsetjenesten har plikt til å initiere prosessen når det er behov

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre Utprøving av nye metoder Verktøy Videokonferanse og opplærings-CD Mål Sikre trygg og god overføring og en åpen kommunikasjonskanal

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre Gjennomføring Videokonferanse som erstatning for samarbeidsmøte Opplæringsvideo med fokus på spesielle behov og vising av ulike teknikker for ivaretakelse

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre Evaluering videokonferanse: Fordel: Lettere å avvikle møtet Utstyret fungerte fint i auditoriet Utstyret var enkelt i bruk Fungerte som et vanlig møte med utveksling av informasjon Ulemper: Problemer med utstyr lokalt og finne et sted som ikke var for langt unna deltagerne. Deltagerne lokalt var ukjente med utstyret. Utstyret i auditoriet medførte at vi ikke fikk blikkontakt med deltagerne, virket forstyrrende (vi skulle egentlig bruke et annet og mer egnet studio, men måtte bruke ISDN og dermed måtte vi bruke auditoriet)

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre Evaluering opplærngsvideo: Fordel: O.K. medium for å beskrive og demonstrere problemstillinger Pasienten fikk ekstra god informasjon og tid til refleksjon rundt de ulike problemområdene Pasienten ble aktiv deltagende i sin egen prosess Bra kvalitet på lyd og bilde. Lett å ta med hjem og spille av på egen CD spiller Ulemper: Problemer med å finne tilgjengelig kamerautstyr og få hjelp til å bruke dette Problemer med redigering, måtte ha ekstern hjelp, noe som forsinket prosessen og gjorde at den ikke ble klar til avreise.

Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre Konklusjon: Positiv erfaring med videokonferanse og opplæringsvideo, men tilgjengelig utstyr og ressurser for assistanse må være på plass. Dette gjelder både Sunnaas og lokalt i kommunen