Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Optimalisering – intro til prosjektbeskrivelsen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Optimalisering – intro til prosjektbeskrivelsen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Optimalisering – intro til prosjektbeskrivelsen
26. desember 2018 Optimalisering – intro til prosjektbeskrivelsen Audun Sanderud

2 Oppgave 14: Prosjektbeskrivelse
Oppgave: Utarbeid et første utkast for prosjektbeskrivelse rettet mot optimalisering av pasientprotokoller i CT

3 Prosjekt Prosjekt er oppgaver som ikke er innenfor rammen av den vanlige driften i virksomheten, men kan brukes til å etablere det som blir den nye driften i virksomheten Prosjekt(-ledelse) har blitt en egen disiplin og de fleste virksomheter har en eller annen form for prosjekt-mal. Prosjekter har forskjellige faser: initiere planlegge gjennomføre kontrollere avslutte

4 Dere prosjektbeskrivelse skal initiere
Dere skal både argumentere for prosjektet. og Lage en mest mulig konkret og realistisk plan for prosjektet.

5 Første utkast betyr Ikke ta hensyn til resurser, men beskriv hvilke andre profesjoner som bør inngå i planen. Ikke ta hensyn til gjennomføring, men vurder hvordan prosjektet vil påvirke den daglige driften når det blir gjennomført. Men vektlegg de momentene som oppgaven ber dere være konkrete på (materiale og metode) Prøv å få frem en argumentasjon for at prosjektet er viktig, med vitenskapelige argumentasjoner (litteratur).

6 TEMA: to muligheter Et strålevernsperspektiv:
protokoller for kvinner med hensyn til fosterdose-problematikk CT caput med hensyn til linsedoser, periodisk CT-kontroll for gitte grupper pasienter CT screening (lunger, colon, osv). Et diagnostisk perspektiv: optimalisering av protokoll i forhold til bildekvalitet, der gjerne optimalisering av kontrastbruk eller bruken av arbeidsstasjon (postprosessering) kan inngå i prosjektet.

7 Resultat: Dose til pasienten
Et diagnostisk perspektiv Et strålevernsperspektiv Dose Bildekvalitet

8 Kort intro: problemområde og mål for prosjektet
Gjør litteratursøk for å finne relevante publikasjoner, både for å argumenter for valg av tema (protokoll) og for at målet med prosjektet er realistisk. hvilke problemer pekes det på i litteraturen hva har andre fått til gjort som er dokumentert

9 Vær konkrete i «materiale og metode»
Hvilket utstyr: f.eks. fantom, spesiell CT, dosimetre og/eller doseberegnings-programmer eller annen dose indikator. Hvordan vurdere bildekvalitet: objektivt (ROI) og/eller subjektivt (radiolog og/eller radiograf). hvilke parametere støy, oppløsning, skarphet. finnes det guidelines som dere skal følge. System for å «score» bilder.

10 Målsetninger. Det skal finnes ett hovedmål med prosjektet uttrykt i problemstillingen. F.eks. få «kan ultra lavdose CT adomen uten kontrastmiddel hos pasient, uten traume, erstatte rtg. abdomen, ved tilsvarende pasient dose» Men man kan også forvente svar på flere spørsmål. F.eks. hvordan er vår «ultra lavdose CT adomen protokoll» sammenlignet med det litteraturen. Få frem hvilke spørsmål dere forventer besvart utover problemstillingen.

11 900 til 1200 ord er lite derfor Tabeller og figurer

12 Ikke kast bort ord i lister og lignende:
Antall undersøkelser med i prosjektet. Aldersspenn Kjønn Antall undersøkelser med ekstra bilder over diafragma (presenteres i antall og prosent). Hvor mange snitt totalt. Hvor mange snitt i gjennomsnitt. Antall undersøkelser med ekstra bilder under nedre kant av symfysen (presenteres i antall og prosent). Hvor mange undersøkelser har betydelsesfull informasjon (patologi) over diafragma (presenteres i antall og prosent). Hvor mange undersøkelser har betydningsfull informasjon (patologi) under nedre kant av symfysen (presenteres i antall og prosent). Gjennomsnitt stråledose for hele undersøkelsen: CTDIvol (mGy) DLP (mGycm) Effektiv dose (mSv) Gjennomsnitt stråledose for område over diafragma (sammenliknes med stråledose for hele undersøkelsen, presenteres i prosent): Gjennomsnitt stråledose for område under nedre kant av symfysen (sammenliknes med stråledose for hele undersøkelsen, presenteres i prosent): Sammenlagt gjennomsnitt stråledose for område over diafragma og under nedre kant av symfysen (sammenliknes med stråledose for hele undersøkelsen, presenteres i prosent):

13 Bruk tabell: Resultater Parametere Totalt antall Alder:
Totalt antall Alder: Intervaller: år, år, >64 Kjønn: Menn, Kvinner, Ukjent Med ekstra bilder over diafragma Hvor mange snitt totalt. Hvor mange snitt i gjennomsnitt. Med ekstra bilder under nedre kant av symfysen Hvor mange undersøkelser har betydelsesfull informasjon (patologi) over diafragma Hvor mange snitt totalt

14 Antall undersøkelser med i prosjektet
Eller FlowChart Antall undersøkelser med i prosjektet Antall undersøkelser med ekstra bilder over diafragma Antall undersøkelser med ekstra bilder under nedre kant av symfysen Hvor mange undersøkelser har betydelsesfull informasjon (patologi) over diafragma Hvor mange undersøkelser har betydningsfull informasjon (patologi) under nedre kant av symfysen (presenteres i antall og prosent)

15 Forslag til inndeling i kapitler
Innledning med argumentasjon for tema og problemstilling Teori som trengs for å forklare problemstilling Materiale og metode (hva, hvem og hvordan, med tidsplan) Oppsummering med forventninger til prosjektet Litteraturliste Kan fint avvike fra denne fordi hvert prosjekt er unikt.


Laste ned ppt "Optimalisering – intro til prosjektbeskrivelsen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google