Av: Morten Andre Pettersen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Jødedommen - en oversikt
Profetene i Det gamle testamente
Hinduismen og Buddhismen
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Bønn Uke 42.
OVERGANGSRITUALER HØYTIDER
Yggdrasil – verdenstreet.
Fra ord til liv Ottobre
En måte å lese Bibelen på
Det Nye Testament Timens plan Jesus Revolusjonen Eksegese Bøkene
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Hva er vitsen med å gifte seg?
LIVET I KLOSTERET:.
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
KRISTENDOMMEN.
JØDEDOMMEN HØYTIDER ROSH HASHANA JOM KIPPUR SUKKOT HANUKKA PURIM
Nattverden.
Misjon og dialog SMM Dialog – et nytt misjonsmønster? Jesu stridssamtaler med de skriftlærde Jesu stridssamtaler med de skriftlærde Justin.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Islam.
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
Tekster om tro og livssyn
Religioner.
BIBELEN Lovbøker: de fem mosebøkene.
Kristendommens hellige bok.
“Disippel-høring”.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Islam.
Om hellige skrifter.
Islam.
Om hellige skrifter.
Misjonstime Velkommen til dd.mm åååå
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Bibelquiz. Hvilke språk ble Bibelen skrevet på? A.Engelsk og Latin B.Amharisk og Arabisk C.Hebraisk og Gresk D.Sumerisk og Egyptisk Spørsmål 1.
Bibelen Foto: Pål Berge. Hvorfor lære om bibelen? Bibelen er sannsynligvis historiens mest innflytelsesrike bok. Bibelen er viktig for verdens to milliarder.
Jesus og evangeliene. Lammet Symbol på Jesus: - Guds lam - Påskelammet slaktet: Jesu død innledet noe nytt. Jesus som den gode hyrden eller gjeteren er.
Profetene i Det gamle testamente.. Profetene i Det gamle testamente.  900 – 500 f. Kr.  Ordet profet kommer fra det hebraiske og arabiske ordet Nabi,
Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
Jødedommen Høgtider: Sabbat, Rosj Hasjana, Jom Kippur, Sukkot, Hannuka m.m.
Meir enn religion – jødane reknar seg også som eit folk Jødane trekk røta sine tilbake til Abraham Mange jøder er sekulære (verdsleg, mindre religiøse)
Kapittel 2 oppgave j. Hvorfor er vikingene så populære?
 Livssynshumanisme  Jødedommen  Kristendommen  Islam  Hinduismen  Buddhismen.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Kap. 6 Tankar, tru og tvil i Bibelen
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
Stoisismen og kristendommen
Hva har Jesus med dette å gjøre?.
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag.
JØDISK TRO OG TRADISJON
REFORMASJONEN.
Atle Sævareid: Bibelens tilblivelse
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Jødedommen En oversikt over viktige historiske hendelser i jødedommen
Hvem er Jesus? 1.
Buddhismen Vokste fram i et hinduistisk miljø.
Barn i krise K og T Presentasjon Litt om Rvts.
Kristendommen.
Det gamle testamentet.
Bibelen er klar: Et ENTYDIG budskap:
Utskrift av presentasjonen:

Av: Morten Andre Pettersen Tora Av: Morten Andre Pettersen

Innehold og Lover 613 bud Navn for de 5 mosebøkene 248 påbud (248 bein i kroppen) 365 forbud (365 dager i året) Navn for de 5 mosebøkene Jødenes lover og skrifter for gudsdyrkelse og moral Hvordan gud skapte verden Toraen er pakten til gud og Israelittene Ordet tora betyr ”lære”

Tanach Tanach er den jødiske bibelen, den består av tre deler. Toraen, profetene og skriftene. Før tanachen så gikk all den jødiske læren muntlig.

Profetene Dette er den andre delen av Tanach. Profetene også kalt Neviim. Profetene består av Josva, Dommerne, Kongebøkene og Profetene.

Skriftene Den tredje delen av Tanach. Skriftene også kalt Ketuvim. Den inneholder deler fra det gamle testamente i den kristne bibelen.

jødedommen Jødedommen er den eldste religionen. Jødene er delt opp i to grupper: De Ortodoske. De konservative. De Reformerte.

Ortodokse De følger de strengeste reglene og prøver å følge mest mulig. De forandrer også litt på lover og regler. Det er også en gruppe som er kalt: Ultraortodoske: De er veldig strenge med lover og regler.

Konservative De er på en måte en mellom ting av Ortodoske og Reformerte. De forandrer på noen regler. De beholder sabbat og spise reglene.

Reformerte De er minst streng. Moderne samfunn. De forandrer veldig mye på reglene. Jobbe hjemme på sabbaten. De følger ikke alle forbud og påbud. Tanach er den viktigste hellige boka, men de hellige skriftene er ikke like viktig.

Mishna Mishna er den andre hellige boken i jødedommen. Mishna er den muntlige delen, når det jødiske tempelet ble brent ned, så skrev rabbinerne den ned, så den ikke ble glemt. Omskjæring, symboloserer pakten mellom Gud og jødene.

Resurser http://www.skoleforum.com/stiler/saeroppgave/det.aspx?id=5286 http://www.google.com/