Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nattverden.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nattverden."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nattverden

2 Nattverden Spørsmål – fra SPOR-LG: Hva skjer egentlig i nattverden?
Hvorfor er nattverd viktig? Hvorfor bør vi som kristne gå til nattverd? Kan alle komme til nattverd? Hva med uoppgjorte synder? Hvor ofte bør vi ha nattverd? Hva med å ha nattverd i smågrupper og hjemme?

3 Nattverden GT – påskemåltidet
2.Mos.12,3-11 (Israel/ jødene ut av Egypt. Moses & co.) v.13 ”Men blodet skal være det merke som viser hvilke hus dere er i. Når jeg ser blodet, vil jeg gå forbi (”påske”). Ikke noe ødeleggende slag skal ramme dere når jeg slår Egypt.” Et minnemåltid om utgangen av Egypt.

4 Nattverden Jesu innstiftelse
Matteus 26; Markus 14; Lukas 22; 1.Kor.11; Ap.gj.2,42 ”Trofast holdt de seg til apostlenes lære og samfunnet, til brødsbrytelsen og bønnene.” De 4 B-er

5 Nattverden Lukas 22,14-20: Da tiden var inne, gikk Jesus til bords sammen med apostlene. Og han sa til dem: «Jeg har lengtet inderlig etter å holde dette påskemåltidet med dere før jeg lider. For jeg sier dere: Aldri skal jeg spise det mer før det har fått sin fullendelse i Guds rike.» Så tok han en kalk, bad takkebønnen og sa: «Ta dette og del det mellom dere. For jeg sier dere: Fra nå av skal jeg aldri mer drikke av vintreets frukt før Guds rike er kommet.» Så tok han et brød, takket, brøt det, gav dem og sa: «Dette er mitt legeme, som gis for dere. Gjør dette til minne om meg.» Likeså tok han kalken etter måltidet og sa: «Denne kalk er den nye pakt i mitt blod, som utøses for dere.

6 Nattverden Ulike nattverdsyn… i veldig kortversjon
Katolsk = forvandling, ”hokkus pokkus” Reformert = ”symboliserer” Luthersk = ”er” Jesu legeme og blod når vi spiser og drikker

7 Nattverden Hva skjer egentlig i nattverden?
- syndenes tilgivelse ”For dette er mitt blod, paktens blod, som utøses for mange til syndenes forlatelse.” Matteus 28,28 - ”til minne om…” - framtidshåp ”For jeg sier dere: Fra nå av skal jeg aldri mer drikke av vintreets frukt før Guds rike er kommet.” Lukas 22,18

8 Nattverden 2. Hvorfor er nattverd viktig? Hvorfor bør vi som kristne gå til nattverd? - syndenes tilgivelse. Å få og leve i. - ”til minne om…” For å huske og adlyde Jesus. - minne hverandre om fellesskapet NÅ og i FRAMTIDEN.

9 Nattverden 3. Kan alle komme til nattverd? Hva med uoppgjorte synder?
1.Kor 11,23ff - Nattverden er for: ”Jesus-folket”/ Guds folk/ fellesskapet ”For så ofte som dere spiser dette brødet og drikker av kalken, forkynner dere Herrens død, inntil han kommer.” ”Uverdig” ? ”Den som spiser brødet eller drikker av Herrens kalk på urett vis/ uverdig, forgår seg derfor mot Herrens eget legeme og blod.”

10 Nattverden 4. Hvor ofte bør vi ha nattverd?
Apg 2:46 ”Hver dag kom de trofast og med ett sinn sammen i templet, og i hjemmene brøt de brødet, og holdt måltid med fryd og hjertets enfold.”

11 Nattverden 5. Hva med nattverd i smågrupper og hjemme? Hvor og hvordan? I forsamlingen I hjemmene Utenfor REMA? Familien Hansen på en torsdagkveld? sende, - komme fram, - sitte, - ligge…. Dyppe?


Laste ned ppt "Nattverden."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google