Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barn i krise K og T Presentasjon Litt om Rvts.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barn i krise K og T Presentasjon Litt om Rvts."— Utskrift av presentasjonen:

1 Barn i krise K og T Presentasjon Litt om Rvts

2 Det gåtfulla folket

3 Innblikk Innblikk (5 min) Hva husker du godt fra det du leste?
Hvorfor er dette temaet viktig?

4 Innsikt Innsikt (20 min) Når ordene ikke strekker til….
Hvilke ord vi bruker i møte med barnet er ikke er det viktigste. I en krisesituasjon vil ordene med stor sannsynlighet bli glemt, men hvordan du får barnet til å føle seg, fester seg. Måten vi lytter på og hva kroppen kommuniserer taler gjerne sterkere enn ord. Lag ei liste over ordløse ting du kan gjøre i møte med et barn i krise. Bli enig om alder. Eventuelt del i grupper og ta for dere ulike aldre. Noter på en flip-over. Presenter for hverandre.

5 Innsats Innsats (15 min) Jobb to og to sammen om hvert deres spørsmål. Presenter for hverandre etterpå. Trenger dere en «assisterende kriseteam-arbeider i møte med barn? Hvem skal det i tilfelle være? Hva vil dere gjøre for å avklare omsorgsituasjonen til barnet? Hva vil dere gjøre for å avklare barnas behov? Hvem vil dere involvere og hvordan? Lag et ressurskart. Hva sier veilederen om barn i krise? Hva når barna kommer fra en kultur dere ikke er veldig kjent med?

6 På innerlomma 1. Se på meg og lær deg navnet mitt. 2. Smil til meg.
3. Spør om jeg trenger noe 4. Våg å se meg i øynene. 5. Vis vilje til å se verden fra mitt perspektiv. 6. Still meg heller åpne spørsmål, 7. Legg fra deg permene og nøklene når du prater med meg. 8. Fortell meg at det er greit å gråte 9. Gi meg lov til å være et barn. 10. Vær deg selv, slik du er. Maja Michelsen., Barns beste, 2015 Her er Majas råd til dere i kriseteamet. Nå er det tid for å reflektere og dele erfaringer. Hva slags reaksjoner er vanlige hos barn i krise? Hva er vanlige reaksjoner for ungdom ? Hvordan bidra til at barn ikke tar for mye ansvar for foreldre eller søsken? Hvordan kan dere jobbe pro-aktivt på kort og lengre sikt?

7


Laste ned ppt "Barn i krise K og T Presentasjon Litt om Rvts."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google