TARKUS OG MEG I TRAFIKKEN

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Advertisements

I undervisningsrom viser jeg…
Fra ord til liv Mars 2011.
En ny epoke i livet - skolestart
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
Fremtidsbilder og familiens betydning Noen hovedfunn og perspektiver.
Hvordan intervjue en forsker?
Hønefoss politistasjon
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
SIN BOK Barnehageåret Bilder av de som bor hjemme hos meg :
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET
Foreldre; viktig ressurs til barnets læring!
MANGFOLD I HVERDAGEN.
Ett skritt foran 3 © Irène Johansson 1 Kursmøte 6 Den gode samtalen Kursmøte 6 Den gode samtalen Kursmøte 6.
Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn?
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
TRAFIKKREGLER Av Christian og Thomas.
Samarbeidspartnere RVTS Sør Familiekontoret i Kristiansand KUP
BOLIG OG ARBEID? Bolig betyr Alt! Av Laila Bakke-Larsen.
Den digitale leken -bare utenfor eller også innenfor barnehagen?
Trafikkopplæring.
Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
"God bagasje på livets reise."
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
HelART i Ulåsen barnehage
GARDEROBE/GANG GI TRYGGHET TA ANSVAR VISE RESPEKT
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
Grunnleggende pedagogikk,
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Opprettholdende faktorområder
Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske.
Velkommen til et nytt skoleår!
Foreldremøte Jåtten skole klasse 2B
Konfirmasjon i Helleland menighet
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Kjære forelder/ foresatt
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Trafikk regler og sykler
RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT
Dagsrytme Toristua ● barnehagen åpner ● frokost ● tannpuss,dorunde ● gruppene som har turdag går på tur. ● ca samlingsstund(kl.11.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Lyd Luft som flytter seg. Læringsmål for emnet: Hva er lyd? Hvordan blir lyd til? Hva skjer når lydbølger når øret vårt? Hva er et stemmebånd? Hva er.
I FRAMTIDA ER VI ALLE FANTASTISKE?
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Trafikk opplæring Vestmarka barnehage, Idrettsveien 9, 8400 Sortland.
Høsten Adresse: minskole.no/bogafjell (som før)
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Trygge Rammer Kvalitetsklubb
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Hva har vi gjort i oktober?
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Stress Hva betyr det å være stresset? Hva gjør deg stresset?
Sosial kompetanse og psykisk helse.
SJENANSE HOS BARN Namkang Jacobsen 05/10/18.
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
Viltulykker - hva gjør vi?
Danning og voksenrollen i barnehagen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Utskrift av presentasjonen:

TARKUS OG MEG I TRAFIKKEN Nordhagen barnehage

LITT OM TRAFIKKOPPLÆRING I BARNEHAGEN Trafikkopplæring i barnehagen innbefatter barn i alderen 1-6 år. Jevne drypp med trafikkopplæring vil kunne gi det enkelte barn bedre ferdigheter, kunnskaper og holdninger som fotgjenger og passasjer og seinere i livet som syklist og sjåfør i trafikkbildet. Trafikkopplæring kan være så mangt. Holdninger og bruk av generelle regler i barnehagen kan eksempelvis overføres til holdninger og praktisering av trafikkregler. Det er vi voksne og våres holdninger barna tar etter, derfor bør vi gå foran som gode forbilder. Dette gjelder både i barnehagen og også rundt om i hjemmene. Vi vil fokusere på at den praktiske læringen kommer først i undervisningen. Barna lærer mest om trafikk ved å oppdage ting selv, men at vi voksne er med som veiledere, en de kan prate med å få støtte av. Når vi nå skal lære om trafikksikkerhet, kommer vi til å bruke nærmiljøet vårt når vi går på tur, og samlingstundene våre til å gi en innføring av hva trafikkregler er. Holdninger til trafikksikkerhet dannes tidlig, og en overgang fra å bli passet på til å bli en selvstendig trafikkant tar mange år, og krever god veiledning og støtte. Gjennom trafikkopplæring skal praktiske ferdigheter øves opp, gode vaner og holdninger etableres, samtidig som at barna får kunnskap og forståelse for hvordan trafikken fungerer. Vi håper i samarbeid med dere som foreldre at vi får til gode holdninger og vaner når det gjelder trafikksikkerhet, slik at vi i fremtiden kan unngå ulykker og skader på barna våre. LYKKE TIL Eileen Finstad Trafikkansvarlig i barnehagene

GRUNNLEGGENDE TRAFIKKREGLER OG SIKKERHETSUTSYR Jeg går alltid rolig over veien Jeg ser alltid til begge sider Jeg går alltid på venstre side Jeg stopper alltid ved fotgjengerskiltet/overgangen før vi går over Jeg stenger alltid porten inn til barnehagen Jeg rygger alltid bilen inn til parkering Jeg bruker alltid bilbelte (selv på korte turer) Jeg bruker alltid sykkelhjelm Jeg bruker alltid refleks/refleksvest KAN DU SVARE JA PÅ ALT DETTE ER DU ET GODT FORBILDE FOR BARNA DINE

TUSSEBO Mål: Vi skal bli kjent med TARKUS og vennene hans gjennom sanger, bilder, musikk, bøker, samtaler og dramatisering Grunnlegende trafikkregler Parkeringsplass Port På tur i barnehagen Refleksvester Gå på riktig side av veien Se og lytt Sykkelløp

TROLLSTUA Mål: Vi skal bli kjent med TARKUS og vennene hans gjennom sanger, bilder, musikk, bøker, samtaler og dramatisering På tur i barnehagen Trafikk i barnehagen Prate om årstider som påvirker trafikken Bruke TARKUS, bøker , sanger og div. matr. Lage TARKUS i krympeplast Refleks (mørke, regn, dårlig sikt) Se på skilt og gangfelt Oppsøke ulike trafikkmiljøer Prate om høyre og venstre Hvordan ferdes jeg i trafikken

UTEOMRÅDET – EN DEL AV TRAFIKKSIKKERHETSOPPLÆRINGEN Sykkelfri sone – øverste del av uteområdet Malt STOPP strek med tilhørende skilt Malte fotgjengerstriper på asfalten Skilt på forskjellige områder i sykkelbanen