Skadestatistikk til bruk i kommunal forebygging av klimarelatert naturskade Avslutningsseminar i pilotprosjektet Gardermoen, 3. juni 2014 Ole Jørgen Grann,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MILJØKOMMUNE.NO Nettbasert veileder for kommunale saksbehandlere innen planlegging og miljøforvaltning.
Advertisements

Arkitekturpolitikk i Oppland fylkeskommune Hvorfor og hva?  Legg til en tekst •Regjeringens handlingsplan fra 2009: Arkitektur Nå!
Skadeforsikringsnæringens betydning i klimatilpasningsarbeidet Martin Danielsen Konserndirektør Klima for Finans? 19. mai 2014.
A. M. Al-Araki. •Lokalisering •Et problem må lokaliseres så korrekt som mulig slik at det kan drøftes der det først og fremst eksisterer. Aktuelle spørsmål.
KOMMUNAL STØTTE TIL NÆRINGSUTVIKLING – I TRÅD MED EØS Oslo, 8. mars 2011 Bjørnar Alterskjær, ALT advokatfirma AS.
Pilotprosjektet så langt
Brukere og tilgang •OAIS definisjon av tilgang –De funksjoner og tjenester som gir enhver bruker mulighet til å identifisere, be om innsyn i, og å få utlevert.
- TIL NYTTE FOR SAMFUNNETPLANINFORMASJON STEDSDATA - TIL NYTTE FOR SAMFUNNET Orientering Nordland digitalt arbeidsutvalg – Planprosjekt Nordland.
Barns trivsel Tjenesteområde barnehage Gjøvik kommune Til barns beste – satsingsområde i Oppland 2013 – 2014.
VERGEMÅL, Regionråd Hadeland 26. april 2013
Norsk Sentrumsforum(NSF) • NSF berømmer arbeidet som er gjort for å utvikle, vitalisere og markedsføre norske byer og tettsteder. • De fleste sentrumsorganisasjoner.
Innovative offentlige anskaffelser
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Norm for informasjonssikkerhet Helse-, omsorgs- og sosialsektoren.
Offentlighetsprinsippet Forelesning , “Digital forvaltning”, DRI 1001 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Familieråd 12 K Småbarnsdager i Gausdal
IKA Opplandene Journalføring og arkivering av e-post, sms, e-skjema og noen utfordringer knytta til bruk av sosiale media sett fra arkivets side.
Kommunereform – Nye kommunale oppgaver?
Møte i fylkesberedskapsrådet den , Saltstraumen
OPPSUMMERING EKSAMEN 2013 EKSAMEN VÅREN 2014.
Mulighetenes Oppland Kommunale råd Det lovpålagte råd for funksjonshemmede skal trekkes med som aktiv part i kommunens planarbeid.
Dialogmøter regionene samferdsel – 2014 Anne Karin Torp Adolfsen fylkesråd.
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører.
samkommune.no ISK, Levanger kommune og Verdal kommune - Dialogseminar , Røros – Egenevaluering – Ola Stene 1 Innherred samkommune.
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
Prosessen så langt, 1 Alternativer i dalføret utredet
Prosjektets erfaringer - sett fra forskernes side Presentasjon under avslutningsseminar for pilotprosjekt om bruk av forsikringsnæringens skadestatistikk.
Bruk av skadedata Erfaringer fra arbeidet med masteroppgaven - ”Water on Devious Ways- GIS Analysis” Avslutningsseminar til Pilotprosjekt om bruk av forsikringsnæringens.
Personopplysningsloven
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
Stedsutvikling - nasjonal satsing og regional utfordring Grete Sildnes Regional utviklingsavdeling Nord-Trøndelag fylkeskommune Gardermoen
Nattland skole 8.juni 2011 Informasjon om det forestående byggeprosjektet.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – regional satsing i Sogn og Fjordane.
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
Hvorfor BID? Om den videre prosessen.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Basis IT Hva nå? Arne Fjerdrumsmoen, prosjektleder
IKT et nødvendig hjelpemiddel ROR IKT ORKidè Interkommunalt samarbeid mellom de 11 kommunene på Nordmøre + Fræna og Nesset Samarbeidet startet.
Kjennetegn på situasjoner som egner seg til etisk refleksjon:
Samhandlingsreformen – en mulighetsreform Høstkonferansene 2009.
Kildesystem – dataflyt - oppvekst
Bildebredden må være 23,4cm Dialogmøte for økonomiansvarlige i kommunene onsdag
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Personvern for barn og ungdom Dag Wiese Schartum, AFIN.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Hva skal til – sett fra en helseregion Christel G. Meyer Spesialrådgiver Medisinsk og helsefaglig avdeling HELSE ØST.
Lokalt arbeid med læreplaner og vurdering, KRS FYLKESMANNENS UTVIDEDE UTDANNINGSMØTE TEMA: LOKALT ARBEID MED LÆREPLANER OG VURDERING.
FINF- H -04, 21 september 2004 Arild Jansen. AFIN/UiO 1 FINF Forelesning uke 39 Personvern som premiss for SU-prosessen Diskusjon om personvern som.
FINF- H -05, 13. september 2005 Arild Jansen. AFIN/UiO 1 FINF Forelesning 13.sept Personvern som premiss for SU-prosessen Diskusjon om personvern.
Folkehelseprofiler og statistikkbanker
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
FARVE-prosjektet: «Samarbeid i og etter introduksjonsprogrammet» NAV Oppland, NAV Hedmark, IMDI Indre Øst, Fylkesmannen i Oppland, NHO Innlandet, Gjøvik.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Korleis sikre personvernet til elevane? Impulskonferansen 2015.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
Kvalitetssikring gjennom 40 år FABRIKKBETONG - KONFERANSEN 2012 Standarder og rammeverk Gir de økte muligheter eller er det negativt?
Sammen skal vi bygge Nordre Follo kommune
Fortetting med kvalitet
Prosjektleder Ann Evy Duun
Byutredningen - hvem, hva, hvorfor
Evalueringens problemstillinger
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune?
Evalueringens problemstillinger
Terje Haug og Mia Ebeltoft
Utskrift av presentasjonen:

Skadestatistikk til bruk i kommunal forebygging av klimarelatert naturskade Avslutningsseminar i pilotprosjektet Gardermoen, 3. juni 2014 Ole Jørgen Grann, spesialrådgiver KS

Skadestatistikk til bruk i kommunal forebygging Nybrottsarbeid – viktig initiativ – første fase! Positivt at prosjektet identifiserer flaskehalser og drøfter løsninger i hele «verdikjeden» - fra skade oppstår til anvendelse av skadedata i kommunene: Berørte parter har ulike utfordringer Datakvalitet Personvern og offentliggjøring Bruk av data i kommunene Mulige «modeller»

Offentliggjøring av radonmålinger Fylkesmannen i Oppland tvinger Lillehammer kommune til å oppgi måleresultater for enkeltboliger til alle som måtte ønske det. Dette til tross for at retningslinjene fra Statens strålevern lovet deltakerne full konfidensialitet.GD, 29. jan Statens strålevern har i ettertid opphevet retningslinjene de tidligere har gitt, og på deres nettside står det nå i stedet: Statens strålevern får jevnlig spørsmål om opplysninger om radonnivåer som vi, eller kommunene, sitter inne med er unntatt offentlighet. Vi har utredet spørsmålet i lys av offentleglova og personopplysningsloven og konkludert med at det som hovedregel ikke er grunnlag for å unnta opplysninger om radonmåleresultater fra offentligheten."

Bruk av skadedata i kommunene Kommuner kjenner til utfordringene – økende oppmerksomhet og mye godt arbeid pågår! Kompetanse, kapasitet, kunnskap, kapital og verktøy varierer Lokaldemokratisk handlingsrom Viktig å finne en ordning som er «god nok» - ikke altomfattende Mulige «modeller» - statlig medvirkning? – Nasjonalt system – Hvem holder i databasen? – Regional utprøving – «Hot spots» – utvalgte skadeområder i byer og tettsteder Mer permanent ordning krever videreutvikling – fase II?