Minikonkurranse AV-samling 10. november 2009 Hege Vanebo

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov og forskrift om offentlige anskaffelser
Advertisements

Anbudskonkurranse asfalt
Tilbyder konferanse Utvidelse av kjøleanlegg
Offentlige anskaffelser 7 Avslutning av konkurranser
Innkjøp ved Universitetet i Agder
Kontraktsoppfølging mv.
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Visma KGV (Konkurranse Gjennomføring Verktøy)
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene Anskaffelsesregelverket og kjøp av pensjonstjenester.
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes.
Superbrukerforum – velkommen!
Hvordan gjør vi anskaffelser til UiT?
Fagforum for infrastruktur i Grenland
RAMMEAVTALER Innlegg på fagseminar: Valg av reklamebyrå
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Mål og forventninger for Ehandel i Universitets- og høgskolesektoren Leverandørsamling – Pulje Mars 2008.
Felles anskaffelse av LMS
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning 2014 Førstelektor Ingun Sletnes.
Evaluering av kompetanse og personlig egnethet som tildelingskriterium
INTERNKURS I OFFENTLIGE ANSKAFFELSER
VED Inger Lise Høvik Trond-Erik Eriksen Ola Selvaag Elisabeth Lande
Mulighetenes Oppland ÅPNING AV TILBUD Tilbud som mottas for etter tilbudsfristen er gått ut skal avvises Åpning skal skje på oppgitt tidspunkt av min.
Tilbyderkonferanse EØS Web-basert brukerundersøkelse.
19.november 2015 Velkommen til tilbuds- konferanse rammeavtale håndverkstjenester.
Åpen anbudskonkurranse EØS Vinterdriftstjenester til Bergen kommune Tilbyderkonferanse kl
Anbudskonferanse Rammeavtale for kjøp av Konsulenttjenester - IKT kl Fylkeshuset, Erling Skakkes gt 14 Møterom Kobberkis 5 etg.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Konsulent for utvikling av kriteriesett med veiledning for miljøtilpassede innkjøp til bygg og anlegg Tilbudskonferanse 12. oktober Viel Sørensen, Seniorrådgiver.
Tilbyderkonferanse tirsdag14. april kl Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale matvarer.
Anbudskonferanse Rammeavtale for kjøp av Rengjøringsmidler kl Fylkeshuset, Erling Skakkes gt. 14 Møterom Kleberstein 5 etg.
Åpen anbudskonkurranse NOR Rammeavtale for kjøp av Taktekker- og blikkenslagerarbeider Tilbudskonferanse 6. april 2016, kl
ForfatterProsjektittel FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon Økt operativ evne.
Innkjøp fra A til Å Hva gjør vi fra vi lager et konkurransegrunnlag til vi evaluerer og avslutter en anskaffelsesprosess? Ser spesielt på forbedringspunkter.
© Bergen kommune Tilbudskonferanse Mellomlederutdanning Program: Seniorrådgiver Ole Vorland : BHI – kompetansestrategi Rådgiver Harald Pedersen:
Innkjøpsseksjonen 1 Tilbyderkonferanse IKT-utstyr EØS Rammeavtale (
Anskaffelse av prosjektoppfølgingssystem Tilbudskonferanse
Tilbyderkonferanse Rammeavtale for vaktmestertjenester Møterom Deichmann.
Tilbyderkonferanse Rammeavtale for kjøp av post- og kopitjenester kl Fylkeshuset, Erling Skakkes gt. 14 Møterom Skifer, 5. etg.
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – 4x4 Pickup patruljebil, varebil og personbil DL nr:
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – produksjon og levering av blanketter Ref
Velkommen til tilbudskonferanse Anbud 13/8787. NAV, Side 2 Agenda  Formålet med tilbudskonferansen  Planlagte milepæler  Diverse  Avslutning.
Departementenes servicesenter Norsk mal: Startside Tilbyderkonferanse ”Rammeavtaler teknisk rådgivningstjenester” for DSS og Departementene Seniorrådgiver.
EØS Inkontinensprodukter Innkjøpsseksjonen Tilbyderkonferanse.
Tilbyder konferanse/ befaring Rehabilitering av 3. etg ved Stord sjukehus §
Tilbudskonferanse for kjøp av avlastningstjenester Konkurransegrunnlaget - Prosedyre for gjennomføring av anskaffelsen Byrådsavdeling for helse.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Kjøkkeninnredning til Bergen kommune Tilbudskonferanse 13. mai 2015, kl
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning 2015 Dosent Ingun Sletnes.
Innkjøpsseksjonen 1 Tilbyderkonferanse EØS Rammeavtale for kjøp av renholdsprodukter og leie av doseringsutstyr Innkjøpsseksjonen Onsdag 23. oktober.
UGRADERT Økt operativ evne gjennom effektiv logistikk FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon TILBYDERKONFERANSE FSP FLO-IKT/2009/028 Støtte.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Rørinspeksjon Tilbudskonferanse 5. april 2016, kl
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale blomster(2) Tilbyderkonferanse torsdag 15.januar kl
Offentlige anskaffelser 7 A vslutning av konkurranser Endringer i kontrakten og oppsigelse Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst.
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Offentlige anskaffelser Kunngjøring og frister
Anskaffelse av uniformsprodukter
Tilbudskonferanse 7. april 2016, kl
Offentlige anskaffelser 10 Rammeavtaler
Offentlige anskaffelser
Offentlige anskaffelser 12 Rammeavtaler
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
Endringer i prosedyre og kontrakt - Tildelingskriterier
Offentlige anskaffelser Rammeavtaler
Administrasjon og ledelse og organisasjon og ledelse
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Offentlige anskaffelser
Lovens formål Utlagt på Fobe`s nettsider: Forfatter: Knut A. Olsen
Utskrift av presentasjonen:

Minikonkurranse AV-samling 10. november 2009 Hege Vanebo

Bakgrunn Anskaffelsene må gjøres i henhold til Lov om offentlige anskaffelser (LOA) og Forskrift om offentlige anskaffelser (FOA) § 15-3. Den enkelte virksomhet har selv ansvar for at dette blir utført korrekt.

Fordeling av kontrakter etter inngått rammeavtale Fordeling uten minikonkurranse Kontraktene fordeles mellom leverandørene ved hjelp av en fordelingsnøkkel gitt i rammeavtalen. Forutsetter at alle vilkårene er fastsatt i rammeavtalene. Fordeling etter minikonkurranse Kontraktene fordeles etter at det er iverksatt ny konkurranse mellom partene. Forutsetter at ikke alle vilkår er fastsatt i rammeavtalene.

Forutsetninger Vilkår i rammeavtalen ligger til grunn for leveransen. Vilkår som evt. kan endres: Vekting av tildelingskriterier Tildelingskriterier, for eksempel pris, service, kompetanse, miljøegenskaper m.m.

Gjennomføring av minikonkurranse Alt. 1: Evaluere ut fra tilbud gitt i rammeavtalen. Trenger ikke å gå ut med forespørsel. Forutsetter at vilkårene og betingelsene i rammeavtalen er faste. Alt. 2: Forespør de leverandører vi har rammeavtale med som er i stand til å gi tilbud. Forutsetter at vilkårene i rammeavtalen IKKE er faste. Det skal gis ”tilstrekkelig tid” for leverandørene til å inngi tilbud. Dette må ses i sammenheng med kompleksiteten på anskaffelsen. Alt. 3: Evaluering på pris via E-handel. Produktene hos leverandørene er registrert i kataloger. Via bestillingssystemet kan vi få opp alle leverandørene og sammenligne priser (og tekniske spesifikasjoner.)

Levering av tilbud Tilbudene skal inngis skriftlig eller gjennom et elektronisk system som er godkjent for dette. Dette for å sikre at tilbudene holdes fortrolig inntil utløpet av den fastsatte tilbudsfristen. Vanlig e-post oppfyller ikke dette kravet.

Evaluering Etter tilbudsfristens utløp skal det foregå en evaluering. Dette må gjøres uansett hvordan minikonkurransen er gjennomført. I evalueringen må det brukes de kriterier som er gjort kjent i konkurransegrunnlaget for denne avtalen.

Protokoll Det skal skrives protokoll som dokumenterer prosessen i evalueringen som er gjort. Se FOA § 3-2

Protokollen skal minimum inneholde Hva som skal anskaffes Anskaffelsesprosedyre Tilbydere Antatt verdi på kontrakten Evt. avvisninger Hvem som vant konkurransen Begrunnelse for valg av tilbud

Informasjon til tilbydere Når evalueringen er ferdig skal alle leverandørene få beskjed om dette, samt en kort begrunnelse for valget. Se FOA § 20-16

Avropsavtale/tilslutningsavtale Etter at følgende punkter er gjennomført: Gjennomføring av minikonkurranse Levering av tilbud Evaluering Protokoll Informasjon til tilbydere Så skal det skrives en avropsavtale mellom institusjonen og valgt leverandør.