Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skrive og studieteknikk V/ Espen Schønfeldt
Advertisements

Fra god idé til gjennomførbart prosjekt - å skrive prosjektsøknad
Praktisk info til prosjektkunder
Utfordringer for organisasjonspsykologer
Velkommen til Prekonferanse Kirkenes Litt om tanker rundt praksiskonsulentordningen og vårt prosjekt.
Et velfungerende forskningssystem? Jan Fagerberg, Universitetet i Oslo Innledning til diskusjon på dialogmøte 31 Mai 2010.
Å skrive en sakpreget tekst
Nettjenesten sidetmedord.no  Oppstart 15. november 2006  Over 3000 meldinger er besvart  Ca % av innskriverne er menn, resten er kvinner.
Litteraturlister og oppgaveskriving
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
Nysgjerrigpers lynkurs NKUL 2005
Erfaringer fra 9 mnd som dobbelkompetanse- stipendiat Mari strand •Hva vil det si å være dobbeltkompetansestipendiat? •Noen råd fra en novise til en annen.
LEDDSETNINGER Vedlejší věty.
Primærmedisinsk verksted Senter for helse, dialog og utvikling
Om veiledning II.
Synger du sammen med meg
STASJONSUNDERVISNING
Pedagogisk utviklingsarbeid
Om å skrive om litterære tekster
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
Dobbeltkompetanse i psykologi - hva ønsker vi fra prosjektet?
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Bokpresentasjon Oslo.
Planlegging av klinisk forskning. Randomiserte studier, -fallgruber.
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
CASE VÅRE ELEVER: Umotiverte elever Dårlige lese- og skriveferdigheter
Kunnskapsdepartementets oppfølging på etikkområdet Ekspedisjonssjef Toril Johansson, Kunnskapsdepartementet.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Strategier og kompetanse
Barn i forskning: Barn av innsatte og barn av asylsøkere Rundebordshøring i regi av NESH 17.april 2007 Dr.polit Hilde W.Nagell Sekretariatsleder i NESH.
Forslag til Helseforskningslov Blir det enklere for forskere som bruker biobankmateriale? Forslag til Helseforskningslov Blir det enklere for forskere.
Hvorfor er vi her? Vi er mange instanser med delvis overlappende ansvarsområder og uklare myndighetslinjer Forskere møter ulike synspunkter og konklusjoner.
Kjennetegn og følgevansker
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
Utvikling av funksjonelt språk hos blinde barn
10 regler for å skrive for web
Programmering sif8005. Praktisk informasjon  Innleveringsfrist øvinger: mandag kl  Alle øvinger er obligatoriske  Studass tilgjengelig 6 timer.
STUT møte 16. mai 2014 Mastersøkere med internasjonal utdanning.
Rutine: Godkjenning av dokumenter i ePhorte
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Dette er bare starten! Vi har flere forventninger til FoU- samarbeid” Randaberg kommune: innbyggere elever fra Trinn Ressursbruk skole.
«Lese og løse oppgaver»
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Øving 1 - Forretningsideen
Tankekart og læringstrategi
Drop-In metoden i skolen
Inger Langseth Rita Riksaasen Martin Meland Program for Lærerutdanning PP-tjenesten Fosen.
1 Legen som kvalitativ forsker – en studie om arvelig høyt kolesterol Jan C. Frich Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin Universitetet i Oslo / Nevrologisk.
EST4001: Metode og prosjektbeskrivelse Introduksjon onsdag Ragnhild Tronstad.
Hovedoppgaveforberedende seminar
PSYC6100 Forskningsetikk Jan Egil Nordvik
Digital kompetanse Innledning. FYLL UT Hovedpunkter i min forståelse av dette tema! (Hva kan jeg?) Hva vil jeg bidra med i tema- behandlingen? Læreplan.
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Samarbeid med familien
INTRO GRAMMATIKK A1A/B
Å redusere unyttig helseforskning i Norge ved å bruke systematiske oversikter – kommentar sett fra erfaring med forskningsetiske vurdering i REKVEST Berit.
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Å jobbe med en eksamensoppgave. Før lesing Forside-bildet Tekst-info Oppgaver – hvor mange, hva slags? Bilder og tekste(er) – sjanger? Eksamensinfo –
BIOGRAFIBIOGRAFI Leseboka s Arbeidsboka s
Velkommen til basiskurs i universitetspedagogikk Undervisning og forskning er primæroppgavene til vitenskapelig ansatte i høgere utdanning.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Inviterer til foreldrekurs i CD-ORD
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Evaluering av hovedoppgavesemesteret
Mulig vitenskapelig uredelighet – prosedyre Johan Giertsen Universitetet i Bergen Det juridiske fakultet.
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Erfaringer med biobankloven. Seniorrådgiver Vibeke Dalen
Styringsgruppemøte Allforsk 20. Mai 2019
Regionale retningslinjer for (medisinsk og helsefaglig) forskning
Utskrift av presentasjonen:

Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning Protokollutforming Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning

Disposisjon Innledning Hvordan skrive en protokoll Hva er en forskningsprotokoll/ hva brukes protokollen til? Hvem skal lese en protokoll? Hvordan skrive en protokoll Disposisjonen av protokollen De enkelte ledd Når protokollen må endres

Hva er en protokoll/hva brukes den til? Protokoll er en arbeidsplan for forskningsprosjektet hvorfor en vil gjøre prosjektet hva som skal gjøres og hvordan en skal gjøre det tidsplan samarbeidspartnere organisering hjelper til å strukturere tanken!

Protokollen danner grunnlag for/ må vedlegges behandling i REK søknad om datakonsesjon/ behandling i NSD søknad om fritak fra taushetsplikten søknad om støtte til prosjektet opptak på doktorgradsstudier Danner også grunnlag for senere artikkelskriving!

Kan tjene inn mye arbeide ved å jobbe mye med protokollen - både i forhold til planlegging av arbeidet og til senere skriving Protokollen er derfor et viktig dokument - skal tjene mange funksjoner! vanskeligst første gang - vet ikke hva en skal inn i - går lettere etter hvert - Veiledning er veldig viktig!

Hvem skal lese protokollen? Jurister/ personer med etisk kompetanse fagfolk som ikke forsker i psykiatri/psykologi andre forskere som forsker innen psykiatri/psykologi Er en vanskelig balansegang i forhold til nivå/ vanskelighets-grad/ detaljeringsgrad

Hvordan skrive en protokoll? Ikke for lang! Mange har begrensninger på 10 sider Språk - norsk eller engelsk Disposisjon Ikke noen absolutt mal for hvordan en skal skrive - finnes noen variasjoner - har utviklet seg en praksis - noen kaller det en ”prosjektbeskrivelse”, noen ”forskningsprotokoll”

Forskjell forskningsprotokoll / prosjektbeskrivelse for et utviklingsprosjekt