Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Er du 50+? Har du tid du ønsker å fylle med mer mening?
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
Velkommen til kurskvelder for støtte- og fritidskontakter !
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Trygge organisasjoner
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Fra ord til liv August 2012.
Bønnetjenesten for Kina.
Gudstjeneste med Skattejakt.
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Velkommen til Ungdomstinget i Oslo Bispedømme
Månedsevaluering november 2011
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Bli med på fakkeltog i solidaritet med forfulgte kristne.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Kjempesh ow Liker du å ha det GØY, DANSE, VÆRE PÅ SCENEN, SYNGE, RAPPE og lage en forstilling sammen med mange andre må du BLI MED!!! Vi har forestillinger.
Hvorfor nasjonal vervekamspanje av blodgivere?
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Et lys for fred GUDSTJENESTE.
Velkommen som konfirmant i Asker kirke!!
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Med sekken full av penger!
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Skattejakt-samling på torsdag
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Barnelederkonferanse på Bibelskolen i Grimstad februar 2007 ”Kirken i møte med det lekende, ropende og estetiske barnet” Flere spennende foredrag.
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Barnelederkurs 06 i L 9 Liane 9 i Porsgrunn Onsdag 29. mars ( )
Diakoni og trosopplæring ! Prostisamlinger
Prostisamlinger om dåpsopplæring Kontakten med foreldrene
Tre håndfuller vann for livet.
Barnelederkurs i Telemark 2003 Lørdag 20. September Gulset kirke, Skien Hovedforedrag: dramapedagog Arild Brun Svendsen To valgfrie seminarer:
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
Opplysninger: Deltakelse: Kurset er åpent for alle prester, kateketer og menighetspedagoger i Nidaros. Biskopen forutsetter at det skal særskilte grunner.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Velkommen til dåpskurs!
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fra ord til liv April 2010.
Arrangør: Hunn/Gjøvik Rotary Klubb
Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging.
Bli med på fakkeltog i solidaritet med forfulgte kristne.
Konfirmant Velkommen til et spennende år som konfirmant i Sola menighet!
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
Problemet og løsningen:
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
Et møte med Gud og andre troende
Barnelederkurs i Telemark 04 Lørdag 23. oktober Gulset kirke, Skien Hovedforedrag: Torben Østermark fra Den danske friluftsmissionen Tre valgfrie.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Liturgisk språk og musikk som passer for vår tid Mer variasjon og fleksibilitet Ønske om å delta mer i ledelsen av gudstj.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kurs i Trosopplæringsplanen ARBEIDSBOK Torun Pedersen.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
NÅR: FRA FREDAG 24. APRIL KL TIL SØNDAG 26. APRIL KL. 14. STED: GULSRUD LEIRSTED VED TYRIFJORDEN HVEM: ALLE SOM HAR LYST PRIS: BARN: 0-1 ÅR: GRATIS.
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Ommund Rolfsen april Litt om Naturlig menighetsutvikling (NaMu) Les heftet ABC i Naturlig menighetsutvikling.
Messen - den katolske gudstjenesten
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
under- og undredag! Kom og bli med på Undring Jesu under Natursti
Utskrift av presentasjonen:

Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13 Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13. oktober 18-21.00 Liv Olsen Elementer fra Mukulamesse til bruk i gudstjenester, barnegrupper og leirarbeid Foredragsholder: Liv Olsen kretsekretær i KFUK/M Mukkulamessa henvender seg til alle sansene. I forkynnelsen brukes mye drama og bønnene er vandringer med bønnesteder av ulik karakter. Elementer fra Mukulamessa kan brukes i den enkelte barnegruppa og i større samlinger for hele familien. VELKOMMEN TIL KURSKVELD Agder og Telemark bispedømme

Program 13. okt: 18. 00:. Velkomstord/presentasjon 18. 15: Program 13.okt: 18.00: Velkomstord/presentasjon 18.15: Veksling mellom foredrag og gruppeoppgaver 19.00: Kveldsmat 19.45: Foredrag/gruppearbeid fortsetter 20.45: Kveldsbønn 21.00: Slutt 10 ungdommer fra Holla deltok på et lignende kurs i Langesund i vår. Her er noen av dem. Påmelding innen torsdag 6. oktober til: Agder og Telemark bispedømme, v/ Torun Pedersen Markensgt 13, 4611 Kristiansand tlf 381 05120 faks 38105121 e-post: torun.pedersen@kirken.no Sted: Voie kirke, Kristiansand. Følg skiltene til Vågsbygd og ta av mot Steindalen. Kursavgift: Kr 70,- Søk gjerne menighetsrådet om dekning - betaling ved fremmøte Ansatte og frivillige er en viktig ressurs i det store trosopplæringsarbeidet vi nå står overfor i kirka vår. Vi er glade for å ønske dere velkommen til et kurs som kan inspirere oss til gode gudstjenester og samlinger for barn og familier. Er du på jakt etter verktøy og inspirasjon, så tror vi denne kurskvelden er midt i blinken for deg.

Påmelding sendes i posten, telefon, faks eller e-post Påmelding sendes i posten, telefon, faks eller e-post. Husk alle opplysninger Navn ……………………………………………………. Navn på organisasjon/menighet Adresse/tlf …………………………………………………… Navn ……………………………………………………. Navn på organisasjon/menighet Adresse/tlf ……………………………………………………

Mukulamessen Arrangør: Agder og Telemark bispedømme I samardeid med I Mukulamessen deltar barn og voksne sammen. Mukulaliturgien har et enkelt språk som barna forstår og drama og dukker brukes ofte under "talen". Under bønnen kan en sitte stille eller bevege seg. For barn er det naturlig å bevege seg. De greier oftest ikke å sitte stille for lenge av gangen og opplever sikkert mange gudstjenester som alt for lange. Rundt om i lokalet er det laget bønnealtere og bønnehytter med forskjellige tema. Disse stasjonene hjelper oss til å forstå at bønn er noe konkret og hjelper oss til å huske hvem som trenger vår forbønn.    Mukulamessen så dagens lys i Finnland for drøye ti år siden, den er blitt til etter inspirasjon fra Tomasmessen, og er på en måte en Tomasmesse for barn. "Mukula" er et finsk ord. Det betyr både en blomsterløk som vi setter i jorda, og er et kalleord for små barn. Begge er spirende liv og skal vokse til enda et liv !  I både planleggingen og gjenomføringen av Mukulamessen ønsker vi at barn skal bli tatt vare på som helhetlige skapninger. Alle sansene tas i bruk. Vi skal ikke bare synge og høre preken, det må også være noe å se på, ta i, lukte på og smake på. Mukulamessen er ikke en forestilling som planlegges og gjenomføres av noen få, men en fest som forberedes og gjennomføres av mange. Arrangør: Agder og Telemark bispedømme I samardeid med Norges KFUK/KFUM