Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Et lys for fred GUDSTJENESTE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Et lys for fred GUDSTJENESTE."— Utskrift av presentasjonen:

1 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Et lys for fred GUDSTJENESTE

2 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Samling Vi blir ønsket velkommen og får informasjon Vi blir stille Tre Klokkeslag

3 Samling Sang: Vi tar hverandres hender DEN NORSKE KIRKE
Haugerud menighet Samling Sang: Vi tar hverandres hender

4 Samling Inngangsord Inngangsbønn DEN NORSKE KIRKE Inngangsord
Haugerud menighet Samling Inngangsord Inngangsbønn Inngangsord Under Inngangsordene tennes det tre lys. Vi feirer gudstjeneste i Guds navn. Gud har skapt lyset og alt sammen – også oss. I Jesu navn hører vi sammen, Jesus har samlet oss i sitt lys, slik at vi ser at vi er søsken. I Den hellige ånds navn går vi gjennom livet, Guds kjærlighet bærer vi videre, slik at lyset skinner for alle. Amen. Inngangsbønn Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti. (Ps 119, 105) Gud, dine ord er viktige for oss, de viser oss vei. Gi oss mot og kraft til å gå på skolen, til å ha venner. Takk, Gud, at vi nå kan samles, at vi kan feire gudstjeneste sammen.

5 Samling Kyrie eleison. Kriste eleison. DEN NORSKE KIRKE
Haugerud menighet Samling Kyrie eleison. Kriste eleison.

6 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Samling L Ære være Gud i det høyeste A og fred på jorden blant mennesker som Gud har glede i. Vi lover deg, x x x, vi priser deg, x x x, vi tilber deg, x x x, vi opphøyer deg. Lovet være Gud, vår skaper, vi lovsynger deg med jubel. Lovet være Jesus, vår frelser, vår pris skal stige opp til deg.

7 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Samling A Vi lover deg, x x x, vi priser deg, x x x, vi tilber deg, x x x, vi opphøyer deg. Lovet være Ånden, vår trøster, vi jubler over dine verk. Vi lover deg, x x x, vi priser deg, x x x, Amen.

8 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Ordet Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. (Matt 5, 9) For over tusen år siden levde det en mann. Han het Martin og i mange, mange år har nå blitt kalt Martin av Tours, for Tours er den byen han kom fra. Og fortellingen om hans liv, den fortelles den dag i dag, og alt som handler om Martin har å gjøre med en liten setning fra Bibelen. Det er setningen som dere leser nå: Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. (Matt 5, 9) En veldig kort setning, men setningen betydde mye for Martin.

9 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Ordet Her ser dere et bilde av Martin, det er slik det fortelles om ham. Martin, en stolt soldat, på en stor og fin hest. Med sverd i hånden. Og foran ham en tigger, en fattig mann. Soldaten, Martin, bøyer seg ned og deler kappen sin, den fine soldatkappen, slik at tiggeren, den fattige mannen, ikke må fryse. Men om Martin kan det fortelles mye mer. Martin vokste opp i Roma. En dag hadde det seg at han så et hus hvor mange mennesker satt sammen, de snakket sammen, de sang, en av dem reiste seg og fortalte noe, de andre satt og lyttet. Martin ble nysgjerrig, han fulgte etter noen som var på vei inn i huset, han var sammen med mange andre i et stort rom. Det ble feiret en gudstjeneste. Sånt hadde Martin aldri opplevd. Det var spennende. Og Martin lyttet til alt som ble sagt. «Gud elsker dere, derfor skal dere være vennlige mot hverandre. Dere skal ikke krangle. Gud passer på dere, og dere skal passe på hverandre.» Martin var overrasket. Dette var helt nytt. Han hadde bare hørt om guder som var sint og vred. Martin hadde blitt redd. Men dette var altså noe helt annet. De neste dagene gikk Martin til samme hus, om og om igjen. Det var kristne som møttes der og de sa til hverandre: «Jesus var Guds Sønn, han har vist alle mennesker at de ikke skal være redde.» Martins foreldre ville ikke høre om det. Da Martin fylte 14 år, sa faren: «Martin, nå er det på tide, du blir soldat.» Slik var det den gangen, da kunne foreldrene bare bestemme hva barna skulle gjøre. Og Martin måtte gjøre slik faren sa. Martin var ikke lykkelig, han ville ikke være soldat. Han hatet det, når han måtte true andre mennesker. Han tenkte ofte tilbake til det han hadde hørt: «Hold fred med hverandre, for Gud vil fred.» Martin leste i Bibelen, og det var i Bibelen at han fant setningen jeg leste for dere: Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. (Matt 5, 9) Han leste setningen, om og om igjen. Han glemte den aldri. Og en dag visste Martin hva han måtte gjøre. Han leverte inn sverdet sitt, alle våpen og alle de fine klærne. «Jeg vil ikke være soldat, jeg vil skape fred blant menneskene!» De andre soldatene var oppgitt, de kjeftet på ham, de lo av ham. Men Martin var fast bestemt. Han ville ikke være soldat. Han ble kalt for feiging, men innerst inne visste Martin at han ikke var feig. Han var modig, for han ville fred. Det er så lett å true andre, det er så lett å skremme. Mye mer modig er det å stå opp for hverandre. Det ville Martin gjøre, stå opp for og sammen med andre. Møtte han folk i nød, så hjalp han. Så han at noen trengte trøst, så gav han dem en klem. Martin gikk sin vei, han gikk på fredens vei, hele livet. Setningen fra Bibelen fulgte ham, hele livet ut:

10 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Ordet Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. (Matt 5, 9) Ve dem som holder bønn, men som ikke samler seg om den, som gjør det bare for syns skyld, som nekter å gi en håndsrekning! (Sure 107, 4-7) Da er setningen en gang til. Og så er det enda en setning, en setning jeg fant i Koranen. Nå vet jeg ikke så mye om Koranen, jeg vet ikke hva en imam ville ha sagt om setningen. Men jeg leser en setning som handler om en håndsrekning. Vi skal ta hverandre i hånden, vi skal gå sammen, og jeg tenker at i dag så skal vi gå på den veien Jesus og Martin viser oss: fredens vei. Derfor har jeg tatt med meg papir. Jeg har lyst at dere tegner deres fot på papiret, så kan dere klippe den ut. Dere skal få tusj og saks etter hvert. På den ene siden av foten kan dere skrive navnet deres. På den andre siden kan dere skrive dere Et ord som minner om det Jesus sier, et ord som minner om det Martin har opplevd, et ord som minner om det Martin har gjort. Når dere har gjort det, så skal vi samle føttene her fremme. Da samler vi føttene og vi kan lage vår egen vei, vår egen fotspor-vei.

11 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Forbønn A Din vilje skje, din vilje skje, din vilje skje på jorden, å Gud. Nå ligger veien ferdig her fremme. Det er fine ord dere har skrevet. Her står det … og her står det … og en av dere har skrevet … Alt dette skal vi ta med oss når vi nå ber. Og hver gang jeg har tent et lys, så synger vi den lille sangen som dere ser på skjermen nå. L Gode Gud, vi takker deg for lyset du har skapt, for alt det gode og alt det fine som er rundt oss. Gi at vi ikke tråkker på det med tunge skritt, men at vi passer på det du har gitt oss. Gud, vi ber: A Din vilje skje, din vilje skje, din vilje skje på jorden, å Gud. L Kjære Jesus, vi takker deg for at du ser oss alle, at ditt lys stråler for oss alle. Gi at vi ikke sparker til hverandre, men at vi går sammen med hverandre, skritt for skritt. Jesus, vi ber: L Kjære hellig Ånd, vi takker deg for din kjærlighet. Gi at kjærligheten omslutter alle, også alle vi har det vanskelig med. Vi vil så gjerne være venner, hjelp du oss med det. Hellig Ånd, vi ber:

12 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Fadervår A Vår Far i himmelen! La navnet ditt helliges. La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød, og tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir våre skyldnere. Og la oss ikke komme i fristelse, men frels oss fra det onde. For riket er ditt og makten og æren i evighet. Amen.

13 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Sendelse Sang: Solbarn, jordbarn

14 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Sendelse L La oss prise Herren. A Gud være lovet. Halleluja. Halleluja. Halleluja. L Herren velsigne deg og bevare deg. Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig. Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred. A Amen. Amen. Amen. 3x3 Klokkeslag


Laste ned ppt "DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Et lys for fred GUDSTJENESTE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google