Fylkesrådmannens generelle føringer: Fagenheter/team disponerer sine ressurser i tråd med de føringer som er gitt gjennom RHP, herunder oppfølging av regionenes.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nettskolen i Nordland Geir Hareide Hansen, leder 27. Februar 2014 Foto: Crestock.
Advertisements

Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Innkjøpsseksjonen Innkjøpssystemet - historikk •Forprosjekt 1999 •Konkurranse 2000 •Pilotprosjekt •Implementering på alle skolene
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
1 DROF konferanse Fysisk og psykisk helse for beboere i mottak – vår utfordring UDIs ERFARINGER OG VURDERINGER Sigrun Rajendram Underdirektør,
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
Økonomiseminar med bystyret 15. mai Hvordan går Bergen fra 102 til 91,6 prosent? Skatteinntektene før statens inntektsutjevning: 102 pst. av landsgjennomsnittet.
Senter for rusforebygging (SFR)
Levanger kommune rådmannen Ola Stene Rådmannens forslag til økonomiplan
1 Kommentarer til arbeidsgiverpolitiske utfordringer i debattheftet Østfold fylkeskommune.
Kommunesammenslåinger i Vestfold – Rådmannens ansvar og rolle
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Innherred samkommune 1 Dialogseminar Åre 15. og 16. februar 2006 Innherred samkommune Status Administrasjonssjef Rudolf Holmvik.
Samkommunestyret – Økonomienheten v/Meir Hallan ØKONOMI- ISK Innherred samkommune.
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Utvikling av samarbeidsformer mellom lærerutdanningen og skole- og barnehageeier 6 mill til prosjektet 27 søknader –Variasjon ift innfallsvinkel, omfang,
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Skolen – en kommunal virksomhet
Endringer i Bydrift Bergen KF Pressekonferanse 12. desember 2007.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
HP 2010 – 2013 (2019) HP for Statens vegvesen gjelder for perioden 2010 – 2019 med hovedfokus på 2010 – Programmet er etatens gjennomføringsplan.
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Veien videre for forsøksprosjektet: Kirkelig samarbeid over kommunegrenser i Salten regionen Introduksjon til en samtale med Salten regionråd, samlet i.
Fysisk og psykisk helse hos beboere i mottak - vår utfordring Avdelingsdirektør Finn Aasheim, Avdeling for psykisk helse.
1 Økonomi- og HMS -rapport 1. kv Oppsummering - hovedpunkt.  Finansforvaltningen - tap hedgefond samt redusert forventet avkastning i 2009 til.
Barne-og familietjenesten desember Marit E. Aksnes 1 Levanger kommune, Barne- og familietjenesten, Barnevern desember 2008.
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
Rjukan – Notodden Industriarv Nominasjon til Unescos Verdensarvliste
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Helhetlig tjenestetilbud for barn og unge med sammensatte funksjonshemminger -Administrativ ansvarsgruppemodell i Kvæfjord kommune.
Tema Rute 465 Mysen-Askim-Sarpsborg
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Budsjettprosessen i Bergen kommune
1 Prosjekt ”DRIFTSAVDELINGEN - ORGANISERING 2009” Møte
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Økonomisk status, tertialrapport per 30.04, bystyresak Rådmann og direktør økonomi Orientering
Allmøtet på USIT 17. februar Agenda SUIT Oppsummering av funnene i brukerundersøkelsen UiO-IT - Saker og aktiviteter knyttet til strategi,
Rana kommune -systematisering av kommunalt folkehelsearbeid – 1.Bakteppe 2.Oppbygging av det systematiske folkehelsearbeidet 3.Forklaring av modell for.
Informasjonsmøte 19. mars 2014 Pressemelding. 2© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 En søknad om Olympiske- og.
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Statens vegvesen Ny organisasjon fra 1. januar 2010.
Ulike ledelsesmodeller – utfordringer vedr. strategiarbeid Rektorskolen, desember 2007 v/ Jørn Wroldsen.
Økonomi - budsjett 2016 Økonomi - Budsjett og økonomistyring Kjersti Lothe Dahl Økonomisjef.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
Økonomi og utfordringer Fylkesrådsleder Odd Eriksen Rektormøte Foto: Crestock.
R ISØR KOMMUNE Vi skal vokse - gjennom kunnskap, regional utvikling og attraktivitet Per Christian Andersen Enhetsleder Risør kommune Gardermoen
Informasjonsmøte TO Tilrettelagte tjenester
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Åste Marie Skullerud Avdelingsdirektør, Statsforvaltningsavdelingen
Samhandling for effektive planprosesser
Budsjett som politisk styringsinstrument
Orientering om Solli skianlegg
Det integrerte universitetssykehuset
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Internkontroll Pilotnettverk
utfordringer i en ny region
Sammen for livet eller et liv i samkommunen
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
GRATIS SKOLEFORKOST for elever ved fylkeskommunale skoler i Rogaland
Presentasjon formannskapet
Årsberetning 2018 OG REGNSKAPSRAPPORT 1/2019
Birte Haga Austli Åre 6. juni 2019
Utskrift av presentasjonen:

Fylkesrådmannens generelle føringer: Fagenheter/team disponerer sine ressurser i tråd med de føringer som er gitt gjennom RHP, herunder oppfølging av regionenes spissede profiler De regionale gjennomføringsavtalene er i sin helhet lagt inn under den enhet som har ansvar for gjennomføring ag rapportering Enhetene følger opp resultatmålene innenfor tildelte økonomiske rammer Fagenheter og team samhandler der det gir merverdi til oppgaveløsningen Status for gjennomføring rapporteres gjennom året

Rammebudsjettering Fylkestingets vedtatte budsjettrammer er i fylkesrådmannens gjennomføringsdokument fordelt med rammer til den enkelte enhet utfra de oppgaver enheten forventes å løse. Rammebudsjettering gir et betydelig administrativt og faglig handlingsrom, samtidig som det innebærer et stort ansvar for den enkelte leder. Saker av politisk eller administrativ prinsipiell art drøftes med fylkesrådmannen. Administrative vedtak utformes som FR-saker med vedtak som viser bestemmelse i delegeringsreglementet og tittel som gjenspeiler hovedinnhold.

Budsjettføringer Enhetens netto utgiftsnivå som er bindende Ufordelt innsparingskrav i 2008 på 1 mill kr Tilsettingskontroll