Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Årsberetning 2018 OG REGNSKAPSRAPPORT 1/2019

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Årsberetning 2018 OG REGNSKAPSRAPPORT 1/2019"— Utskrift av presentasjonen:

1 Årsberetning 2018 OG REGNSKAPSRAPPORT 1/2019
Ballangen kommune

2

3

4

5

6

7

8

9 REGNSKAPSSTATUS 1/2019 STATUS PR

10 Kommentar til økonomirapport pr. 31.3.2019.
For de tre første månedene av 2019 har vi et overskudd på 1,9 mill. kr. Dette er 1,8 mill. kr. svakere enn på tilsvarende tidspunkt i fjor. Lønnsutgiftene anses å være under kontroll, mens utgiftene til Varer og tjenester til kommunal tjenesteproduksjon er noe høye i forhold til det vedtatte budsjettet. Noe av forklaringen på dette er at for enkelte utgiftsarter forfaller hele årsutgiften til betaling allerede første kvartal. Når det gjelder utgifter til Overføringer er overskridelsene innenfor NAV så vidt store at det ikke anses som realistisk å løse dette innenfor vedtatt budsjett. På inntektssiden anses både Salgsinntekter, Skatteinntekter og Rammetilskudd å være i rute.

11

12 Enhetene – del 1: Ballangen barnehage har noe høye lønnsutgifter, men dette kompenseres med høyere sykelønnsrefusjon enn budsjettert. Ballangen skole har utgifter til Varere og tjenester kommunal tjenesteproduksjon enn budsjettet tilsier. Årsaken er at hele årsleien (kr ) for Flerbrukshallen forfalt til betaling i januar. Kjeldebotn barnehage har pr. utgangen av mars et lønnsforbruk som er betydelig over vedtatt budsjett. Selv om sykepengerefusjonene også er høyere enn budsjettert, er ikke dette nok til å kompensere for merforbruket. Helse og omsorg ser ut til å ha kontroll med utgiftene sammenlignet med budsjettet. Det ser imidlertid ut til at inntektene ikke er i tråd med budsjettet. Kultur og voksenopplæring har noe høye utgifter til Varer og tjenester til kommunal tjenesteproduksjon, men dette kompenseres med inntekter som er høyere enn budsjettert. NAV ser ut til å ha samme utvikling som i 2018 med tiltakende behov for sosialhjelp. Det anses ikke mulig å løse dette innenfor vedtatt budsjettramme og her vil en budsjettregulering anses som nødvendig.

13 Enhetene – del 2: Stollen barnehage har noe høye utgifter til Varer og tjenester kommunal tjenesteproduksjon, men merinntekter ser ut til å kompensere for dette. Teknisk enhet har for høyt forbruk når det gjelder lønn. Dersom dette vedvarer ut året, vil det kunne medføre en overskridelse på rundt 1 mill. kr. I tillegg er utgiftene til Varer og tjenester kommunal tjenesteproduksjon høye. Dette er brøyteutgifter som er forholdsvis store og påløper de første tre månedene i året men som vanligvis utjevner seg i løpet av året. Innenfor Rådmannsområdet ligger utgiftene høyt særlig innenfor Varer og tjenester kommunal tjenesteproduksjon og Varer og tjenester som erstatter kommunaltjenesteproduksjon. Noe av forklaringen er at årlige kontingenter, forsikringer og noen lisenser og serviceavtaler forfaller til betaling i første kvartal. Når det gjelder Skatt, rammetilskudd og finans som for det meste dreier seg om inntekter, så er disse i rute i forhold til budsjett. Ballangen, den , pob.


Laste ned ppt "Årsberetning 2018 OG REGNSKAPSRAPPORT 1/2019"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google