Eventuell samlokalisering

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
12.Studienreise nach Finnland,
Advertisements

Kvinner og politikk Kvinnelig valgmobilisering i Nord-Norge: Glasstak eller etterslep? Marcus Buck.
1 NTNUs Multimediesenter 1.Integrasjon 2.Produksjon 3.Framtidsvisjon NTNUs Multimediesenter REN Medlemsmøte Trondheim 31. August 2005.
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Campusutvikling i Trondheim
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
1 Arbeidssted, bruk av fasiliteter og - mengde 5.
Litt mer om PRIMTALL.
1 NVBF’s FORÅRSKONFERANCE – 8. JUNI 2004, REYKJAVIK, ISLAND AT SKABE ORGANISATIONER MED MENNESKER I CENTRUM – MEDARBEJDEREN OG BRUGEREN ORGANISASJONSKULTUR.
Nåværende programmer - avsluttes 2005 Mental helse (26 mill kr) Helse og samfunn (22 mill kr) Helsetjeneste og -økonomi (17 mill kr) Pasientnær klinisk.
1 Innovasjon og nyskaping April Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
KVU Framtidig campus NTNU Næringsforeningen 7. feb 2014
Stjernø – Karlsen - fagskolene Dekan Kathrine Skretting, NTNU NOKUT-konferansen 2009.
Diabetes- sett fra en kolibri
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
VI ER I OMSTILLING – HVA NÅ?
Innherred samkommune 1 KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL Berit Hakkebo 26. juni 2008.
Trondheim – NTNU – HiST – St.Olavs – SINTEF – SiT – studentene
Trondheim Helseklynge
Presentasjon Fylkesbiblioteket i Akershus. Spørreundersøkelse blant bibliotekansatte i Akershus. 1.
Prosjektanalyser Anskaffelse av eiendeler til “varig eie” eller bruk av selskapet i en periode på min. 3 år, f.eks til erstatning av eksisterende utstyr.
: Response Log.
: Response Log.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
Scenarieprosess august 2005
Program Fakta om NTNU NTNUs utdanningsområder *Studieprogram* Student i Trondheim.
NHD Torbjørn Digernes, Rektor Forskningsbasert nyskaping Torbjørn Digernes, Rektor.
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
1 St. meld. nr. 20: Vilje til forskning En tilbakemelding ved Unni Steinsmo, SINTEF NHOs forskningspolitiske konferanse 7. april 2005.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Gruppa var enig om følgende: ? Gruppas prioritering 1. Mål Øke internasjonalisering av trøndersk næringsliv og innflagging av virksomheter i Trøndelag.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
1 Professor Bjarne A. Foss Gassteknisk Senter NTNU – SINTEF.
Hva skal prosjektet levere? Til hvem? Ved Prosjektleder Berit Johne.
Betydningen av entreprenørskap i skoleverket
1 BM-dagen 29.okt BM1 Fysisk miljøplanlegging Studieprogram for Bygg- og miljøteknikk Meny Prosjektoppgaven Arealbruk og befolkning Transport og.
Praktisk erfaring i forbindelse med arbeidet med miljøledelsessystem
USIT 2.0 Status og framdrift Allmøte 28. april 2011 Hallgerd Benan
Maiken Engelstad, MPH, DPhil
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Figur 1 Behov. Figur 2 Behov Figur 3 Prioritering/ressursinnsats.
Forsker og bedrift- et lykkelig ekteskap? Sven Samuelsen P2005 konferansen 9./10. februar 2006.
Forsker og bedrift- et lykkelig ekteskap? Sven Samuelsen P2005 konferansen 9./10. februar 2006.
Senter for operativ virksomhet i nord NMI Årskonferanse 22.okt.2008 Kristine Lind-Olsen, senterleder Møte mellom forskning og næringsliv.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
FORUM PRODUKTUTVIKLING OG DESIGN MÅLSETNING Møtested for alle som arbeider med problem- stillinger knyttet til produktutvikling og design Utveksling.
Det integrerte universitetssykehuset i Trondheim
Inflation og produktion 11. Makroøkonomi Teori og beskrivelse 4.udg. © Limedesign
 Dialogmøte i Molde Innledning fra HiST Kari Kjenndalen, styreleder >> HiST >> Veivalg, alternativer >> Innmeldte spørsmål fra HiST.
Tjenesteyting som næringsutvikling Statssekretær Helle Hammer Nærings- og handelsdepartementet PULS prosjektledersamling 29. april 2003.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Utviklingsfondet for skogbruket Skogprogrammet Bidrag til FoU – fokus på fremtiden Kristin Danielsen Avdelingssjef Landbruk og marin virksomhet Norges.
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
1 Statsråd Erna Solberg, Viten og verdi, Oslo Utfordringer til Oslo-regionen.
1 Innovasjon og nyskaping Sept Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Kunnskap for en bedre verden Hvordan skal vi gjøre jobben vår i 2060?
1 Introduksjon Mai INTRO Mai 2013 Om NTNU Om NTNU NTNU har hovedansvar for den høyere teknologiutdanningen i Norge. I tillegg til teknologi og.
1 Mai 2013 Introduksjon Mars Mai 2013 INTRO Om NTNU Om NTNU NTNU har hovedansvar for den høyere teknologiutdanningen i Norge. I tillegg til teknologi.
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Utskrift av presentasjonen:

Eventuell samlokalisering NTNU 2020/HiST 2020 – Eventuell samlokalisering Info 29.04.05

Ved NTNU i Trondheim er den teknologiske kunnskapen i Norge samlet. I tillegg til teknologi og naturvitenskap har vi et rikt fagtilbud i samfunnsvitenskap, humanistiske fag, realfag, medisin, arkitektur og kunstfag. Samarbeid på tvers av faggrensene gjør oss i stand til å tenke tanker ingen har tenkt før, og skape løsninger som forandrer hverdagen.

6000 vitenskapelige publikasjoner FAKTA FORSKNING Status NTNU 2004 6000 vitenskapelige publikasjoner 1300 forskningsprosjekter med ekstern finansiering 30 forskningsprosjekter i EUs 6. rammeprogram 13 Marie Curie Research Training Sites i EUs 5. rammeprogram 10 Geminisentre i samarbeid med Sintef 6 satsingsområder 3 sentre for fremragende forskning Forskning NTNU er et sentrum for teknologisk forskning og utdanning i Norge, med solid forankring i naturvitenskap. Vi skal sikre at den teknologiske kompetansen i Norge er på et høyt internasjonalt nivå. I 2004 ble teknologi og ingeniørvitenskap evaluert i regi av Forskningsrådet, med fra positive til svært positive resultater. Evalueringene viser at forskningen ved NTNU holder internasjonalt nivå. NTNU legger stor vekt på samarbeid på tvers av fagdisiplinene for samspill mellom alle former for intellektuell aktivitet: Teknologi, kunst, humaniora, medisin, samfunnsvitenskap, arkitektur og naturvitenskap. I Geminisentrene samarbeider fagmiljøene om forskning, nyskaping og næringsutvikling.

Tett samarbeid med næringslivet gir resultater FAKTA NYSKAPING OG NÆRINGSLIV Tett samarbeid med næringslivet gir resultater 300 forskningsprosjekter i samarbeid med bedrifter 220 millioner kroner ble tilført NTNU fra næringslivet i 2004 180 forretningsideer videresendt for kommersialisering 14 studieemner og program i innovasjon og entreprenørskap 9 nye foretak med utspring fra NTNU (2004-tall) Nyskaping og næringsliv NTNU legger stor vekt på å drive forskning og utvikling i nært samarbeid med norsk næringsliv, og har en rekke undervisningstilbud for nyskaping. Arbeidet gir resultater blant annet ved at NTNU-studenter har vunnet flere konkurranser og priser knyttet til nyskaping. NTNU deltar i prosjektet Innovasjon Midt-Norge sammen med industrimiljøene i Leksvik, Verdal og Orkanger. Studentene bidrar ved prosjektoppgaver og praksisplasser til utviklingen av bedriftene, samtidig som de får relevant erfaring. SIVA, Innovasjon Norge og høyskolene i Nord- og Sør-Trøndelag er også involvert..

FAKTA NTNU i tall – mill. kr/år 4200 Tilføres bysamfunnet Trondheim pga. NTNU 2100 Beløpet NTNU-studentene bruker til kost, losji, transport, kultur, fornøyelser og varehandel 50 Beløpet deltakerne på kurs og konferanser arrangert av NTNU legger igjen i Trondheim Sitter på en gullgruve NTNU Technology Transfer AS (TTO) har 250 ideer fra universitetsmiljøene på blokka. Noen av ideene er ferske, andre modne. Felles for dem alle er at de er basert på forskningsresultater fra NTNU. Èn for èn blir ideer som kommer inn profesjonelt vurdert med hensyn til om de har et kommersielt potensial. Har de det, legges en optimal strategi. Målet er å omsette forskningen til ny næringsvirksomhet og nye arbeidsplasser. TTO er et slags verktøy for studenter og forskere med forskningsrelaterte ideer, og de har altså nå 250 prosjekter på ulikt stadium i sin portefølje. Bedriftens overordnede oppgave er å se på NTNUs aktivitet og kunnskap med tanke på kommersiell utnyttelse og verdiskapning i samfunnet. Selskapet er et heleid datterselskap av NTNU og bistår med formidling, internasjonalt nettverk, finansiering og juridisk bistand i kommersialiseringsprosessen. NTNU Technology Transfer AS har same fokusområde som NTNUs tematiske satsingsområder. Nettsider: www.tto.ntnu.no

NTNUs områder FAKTA Se fullstendig liste på www.ntnu.no/kart/ Fotografier: T.v.: Realfagbygget februar 2000. Foto: NTNU Info/Mentz Indergaard. T.h.: Den skulpturelle vannrenna på sørsida av NTNU Dragvoll. Foto: NTNU Info/Mentz Indergaard.

Lokalisering utdanninger HiST Sitter på en gullgruve NTNU Technology Transfer AS (TTO) har 250 ideer fra universitetsmiljøene på blokka. Noen av ideene er ferske, andre modne. Felles for dem alle er at de er basert på forskningsresultater fra NTNU. Èn for èn blir ideer som kommer inn profesjonelt vurdert med hensyn til om de har et kommersielt potensial. Har de det, legges en optimal strategi. Målet er å omsette forskningen til ny næringsvirksomhet og nye arbeidsplasser. TTO er et slags verktøy for studenter og forskere med forskningsrelaterte ideer, og de har altså nå 250 prosjekter på ulikt stadium i sin portefølje. Bedriftens overordnede oppgave er å se på NTNUs aktivitet og kunnskap med tanke på kommersiell utnyttelse og verdiskapning i samfunnet. Selskapet er et heleid datterselskap av NTNU og bistår med formidling, internasjonalt nettverk, finansiering og juridisk bistand i kommersialiseringsprosessen. NTNU Technology Transfer AS har same fokusområde som NTNUs tematiske satsingsområder. Nettsider: www.tto.ntnu.no Lokalisering utdanninger HiST

Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her.

Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her.

Departementet positiv til samlokalisering NTNUs store satsinger Nevnes Alle går på tvers av enheter og disipliner

NTNU 2020/HiST 2020 - Eventuell samlokalisering Prosjektorganisasjon fase 1 - 2 Det skal etableres en kommunikasjonsplan som bl.a. beskriver informasjonsflyt til organer ved NTNU og HiST, eks: Dekanmøtet SESAM Hovedverneombud Stabsdirektører Utdanningsutvalg Fakultetsdirektører Studenttinget LMU, AMU m.fl.

Strategi Strategiutvikling - videreføring av Hestnesutvalgets arbeid Sortere aktiviteter som har konsekvens for planlegging av ny campus NTNUs store satsinger Nevnes Alle går på tvers av enheter og disipliner

Laboratorie MTFS Kvinne barn Nevrologi Psykiatri Hjerte Lunge Bevegelse Abdominal Miljø Forslaget pr i dag

Hestnesutvalget II – hovedmål Hovedmålet for Hestnesutvalget II er å vurdere NTNUs strategier og mål sett opp mot internasjonale trender og SWOT-analysen fra Hestnesutvalget I. Hestnesutvalget II skal levere en rapport sommeren 2005 som skal dekke anbefalinger om tiltak knyttet til det langsiktige, strategiske arbeidet ved NTNU mot 2020. Anbefalinger som er særlig relevant for spørsmålet om samlokalisering skal spesifiseres. Utvalget skal på grunnlag av gjennomgangen av strategier også gi innspill til gruppen som arbeider med felles strategiplan for NTNU og SINTEF når det gjelder faglige hovedprioriteringer og internasjonalisering.

Strategisk samarbeid NTNU og SINTEF NTNU og SINTEF har ambisjoner om å fremstå som fremragende på den internasjonale arena. Partene er enige om at dette oppnås best ved å stå sammen og inngå en langsiktig, forpliktende allianse. Det skal utvikles en felles strategiplan på institusjonsnivå som vil omfatte følgende områder: - internasjonalisering - faglige hovedprioriteringer - forsknings- og næringspolitikk - merkevarebygging tungt vitenskapelig utstyr og fysisk infrastruktur, inkludert bygninger. NTNUs store satsinger Nevnes Alle går på tvers av enheter og disipliner

Internasjonalt fremragende NTNU 2020 Internasjonalt fremragende WS4 WS5 WS2 GAP FORSLAG til TILTAK Samlok. WS3 Mål Strategier Prosesser mot 2020 Mål Strategier Prosesser i dag

Virksomhetsutvikling Kartlegging av dagens virksomhet ved NTNU og HiST Behovsanalyse Prinsipper for gode lærings- og forskningsmiljø fremtidens læringsmiljø fremtidens forskningsmiljø fremtidens læringssenter/bibliotek møteplasser 3. rom Virksomhetsmodellering: Hvem skal ha nærhet til hvem?

Virksomhetsutvikling, forts. Vurdering av potensialet/premisser for arealoptimalisering Vurdering av potensialet/premisser for FDVUS effektivisering Utarbeide rammeprogram

Campus og eiendomsutvikling Mulighetsstudier for Dragvoll: Dragvoll som campus i hht. eksisterende planer Dragvoll som ny bydel Mulighetsstudier for de to mest aktuelle tomteområdene ved Gløshaugen: Vestområdet (Hesthagen) Sydområdet (Perleporten til Valgrinda)

Ill. Carmen Corneil

Offentlige prosesser Rammeavtale med Trondheim kommune Samfunnsøkonomiske analyser Oppstart prosess KU/flateregulering for både Dragvoll og Gløshaugen

Øverst: Studentersamfundet med Hovedbygningen i bakgrunnen, sett fra Gangbrua sommeren 1999. Foto: NTNU Info/Mentz Indergaard. Til venstre: Auditorium R7 med fargete lysstoffrør i taket, Realfagbygget, våren 2000. Foto: NTNU Info/Kenneth Aar. I midten: Førsteam. Sverre H. Torp ved Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer. Andreårsstudentene i medisin har undervisning i anatomi. Hvordan ser hjernen ut – innvendig? F.v. Marte Syvertsen, Sverre Torp, Marte Skoglund og Bergljot Dahl. Det medisinske fakultet, Morfologibygget. Fra "Lærerliv”, en bildeserie om foreleserlivet ved NTNU onsdag 18. september 2002. Foto: NTNU Info/Rune Petter Ness. Til høyre: Fra kantina på Dragvoll 1996. Foto: NTNU SA/Cathrine Dillner Hagen.

Gjennomføringsstrategier og totaløkonomi Analysere alternative gjennomføringsstrategier Analyse av totaløkonomien i prosjektet Prekvalifiseringsgrunnlag og gjennomføring av prekvalifisering

Nybygg HiST Nybygg NTNU FDVU- ytelser Oppgjørspotensiale Risiko for Prosjektleveranser Nybygg HiST Nybygg NTNU FDVU- ytelser Oppgjørspotensiale Husleie HiST Verdier Dragvoll Kommunale bidrag Samlok. effekter FDVU-inntekter Samfunnsnytte Strategiske effekter NTNU og HiST Risiko for ubalanse For å oppnå fordelene med OPS må blant annet følgende forutsetninger være tilstede: Privat sektor management og ferdigheter, samt finansiering Innovasjon og kommersielle frihetsgrader til å levere effektivitet Prosjekter med en viss størrelse (helst over 350 MNOK)

Fremdriftsplan