Er dette framtidsbilde ?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Prosjekt ”Kompetansetillitsvalgtes rolle og kompetanseprofil” Fellesforbundet, konferanse om fag- og yrkesopplæring 30.november 2010.
Vortex Ny rettighetsmodell og ny funksjonalitet. Rettigheter i dag •Les: Brukere eller grupper som kan lese ressursen •Skriv: Brukere eller grupper som.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
S ENIORRESSURSEN - Mentorer for kulturbedrifter KOMPETANSE NETTVERK OPPFØLGING ill: Joakim Larsen.
Pilotprosjektet så langt
Velkommen til hornemansgården
Prosjektet ”Aktiv Hverdag” i Narvik Kommune
Hva er aktivitet og deltakelse?
Opplæringstilbud rettet mot pasienter og pårørende Nasjonal kursdatabase.
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Hvordan bruke IKT som kulturbedrift
Strategiarbeid i praksis
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Kompetansekartlegging
Prosjektmandat Bakgrunn Mål Forutsetninger
D IGITAL R INGPERM P ROSJEKTLEDELSE OG P EDAGOGIKK BRUK AV O NE N OTE I SKOLE OG UTDANNING Ped:Konsult
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Wenche Frogn Sellæg hilser til dere alle.. Et godt liv med demens Hamar Wenche Frogn Sellæg/ Kari-Ann Baarlid.
Er dette framtidsbilde ?. ELLER Hvorfor seniorressursen? Det er viktig å skape et nytt syn på den store ”eldrebølgen” som kommer – ikke som en tsunami.
KULTUR, FRIVILLIGHET OG ELDRE SAMARBEID TIL FELLES BESTE
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
KS Arbeidsgiverutvikling 2009
Velferdsteknologi og ergoterapi
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Sammensatte tekster.
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Karriereveiledning som virkemiddel?.
Elektroniske filformater til brukerne. Bruksområder Info-hefter Skjemaer Tabeller …
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Likeverdige tjenester i praksis
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Fiskeriministeren Fiskeriministeren ønsker
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
1 Hvordan lage websider Med Interkodex AS. 2 Innledende Å lage profesjonelle webløsninger kan gjøres veldig enkelt og rimelig. Du trenger ikke kunne webdesign.
Å gjøre det man liker best, hver dag i ni måneder Alle opplevelsene og det å være sammen med andre, gjør at du lærer vanvittig mye om deg selv Finne ut.
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
Utvikling av barnehage og SFO i Norge
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Barnehagen som språkarena
Myndiggjorte medarbeidere – mer aktiv omsorg
Hovedprosjekt 59 Nettverk med Linux filserver og terminalserver ved Orkdal vgs.
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
:58 Ullensaker1 Svarlogg.
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
Støttekontakt til personer med demens
Fremme helse og forebygge sykdom
Kognitivt perspektiv Kirsti Lauvås
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Estetisk kompetanse og skapende virksomhet
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Våre antagelser  Læring om solsystemet har frem til nå vært gjemt i tekstbøker  Antar at barn liker leker som er interaktive, aktiviserende og samtidig.
Nasjonal satsing – lokal praksis Den kulturelle spaserstokken Hvordan gjør vi det i Porsgrunn Koordinator Kultur for eldre Gunnar Thuve Stjørdal
Klarspråk i maktens korridorer Island 11. og 12. oktober 2011 Fagdirektør Ragnhild Samuelsberg Ragnhild Samuelsberg mai 2011.
Seniorer som frivillighetsressurs Innlegg på KulturBizkonferansen 1. september 2015 Gunnar Thuve, kulturkontoret i Porsgrunn.
1. Forbundet inn i en ny tid Fylkesårsmøtene 2010.
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg Oktober 2000 Prioriterte grupper - opplæring IKT og lokaldemokrati.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg Halvdagsseminar 20. April 2001 Lampeland Kurs og Turisstenter,
Inviterer til foreldrekurs i CD-ORD
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Gode venner som hjelper andre
Utskrift av presentasjonen:

Er dette framtidsbilde ?

Eller Seniorressursen! Det er viktig å skape et nytt syn på den store ”eldrebølgen” som kommer – ikke en tsunami av omsorgsbehov, men en seniorressurs utløst av livslyst i en kulturkontekst. Identitet skapes i offentlige relasjoner. Ved pensjonsalder opphører identitetspendlingen mellom offentlig og privat arena. Møter og aktiviteter kun sammen med andre eldre på eldreinstitusjoner av ulike slag gir lett en identitetspeiling som forsterker møtet med alderdommen, og fremmer fokus på alder og behov for omsorg. Det er viktig å ha fokuset på interesser, evner, engasjement og muligheter innen kultur og de åpne kulturarenaer. Vi må fokusere på seniorene som lystsøkende aktører og mulighetsskapere for andre.

Seniorressursen Definisjon Seniorressursen består av aktive pensjonister som på frivillig basis bruker sin tid og sine evner til å være en ressurs for andre innen kunst og kultur. Målgruppe: Pensjonister som på frivillig basis ønsker å engasjere seg innen kultursektoren som mentorer, medvirkere, planleggere eller døråpnere. Det er ønskelig å rekruttere bredt, og med utgangspunkt i ulike livserfaringer og fagbakgrunn.

MÅL Seniorressursen skal, basert på lyst, livserfaring og kompetanse, sette i gang/medvirke i ulike tiltak som fremmer økt livskvalitet. Måla for den enkelte deltaker skal være at det føles meningsfylt å delta – gir deg ”noe” en føler seg inkludert i den eller de aktiviteter en blir med på en føler seg myndiggjort/har innflytelse på det en involveres i. Seniorressursen skal være en ressurs for å aktivisere andre, og fungere som mentorer og medvirkere i en kunst og kulturkontekst innen Frivillige lag Arrangementer Små og frie kulturnæringer (jfr Telemarksforsknings definisjon) Offentlig kulturvirksomhet

NETTVERKSKART ELDRE RESSURSEN SENIOR- ORGANISA- SJONER SKOLEN HØG- DINATOR KOOR- MUSIKK KULTUR- FRIVILLIGE DANS LITTERA- TUR SKRIVE- KURS OMBUD LESE- FILM TEATER SJONELLE PROFE- KUNST AVDELING- EN.NO SANSE- HELSE OG OMSORG gjødsel Kunst-

www.seniorressursen.no Et IKT-verktøy for utvikling av seniorressursens behov for informasjon og kompetansetiltak Database for alt av filer, film og foto Lukkede mapper/områder for den enkelte Et e-veiledningssystem med webkamera for kommunikasjon blant brukerne. Utvikles underveis i tråd med brukernes ønsker

VYEW.COM VI BRUKER WWW.VYEW.COM SOM E-VEILEDNINGS- OG KOMMUNIKASJONSVERKTØY GRATIS FOR ALLE MED PC OG WEBKAMERA OG INGEN INSTALLASJONER/SPESIALPROGRAMMER. KOMPATIBELT - PC, MAC, LINUX, POWERPOINTS, DOKUMENTER, BILDER, VIDEOER, MP3-FILER, FLASH-FILER, YOUTUBE. GRATIS UBEGRENSET BRUK MED OPPTIL 10 PERSONER MED VIDEOKONFERANSER, SKJERMDELING, FILDELING M.M. ALT AV SKRIFTLIG AKTIVITET PÅ VYEW.COM BLIR ARKIVERT OG TILGJENGELIG I EGEN DATABASE

Arbeidsområder for seniorressursen Litteratur og leseombudsordningen m/ 16 leseombud. Seniorteaterfestivalen RUSTFRITT som er under planlegging i samarbeid med Pensjonistforbundet, Norsk Kulturskoleråd, Norsk Teaterråd og Fagforbundet. Mentorer for kulturbedrifter

Status pr oktober 2011 Mentorer for kulturbedrifter Styringsgruppe etablert våren 2010 med Linda C. Rønningen (Kunstgjødsel) Ellen Lyngstad (seniorressurs) Thomas Naper (webmaster) og Gunnar Thuve (kulturavd.) Oppstartsmøte 4. desember 2010 med ordfører, 4 kulturbedrifter og 8 mentorer. Introduksjon og matching av kulturbedrift og mentor 1. kvartal i år ved Linda og Ellen. Ellen har vært veileder for mentorene. Linda engasjert som fagkonsulent. Siden 2. kvartal har de 4 kulturbedriftene, med hver sin mentor og en felles ”økonomimentor” vært i virksomhet med faste møter. Det blir oppfølging av de 4 kulturbedriftene med eksisterende mentorkorps med fellesmøter og egne mentormøter i 2012. Prosjektet utvides med Bamble kommune fra årsskiftet.

Deltakere i forprosjektet Kunsttekst ved Gunhild Horgmo og mentor Per Solli Lys&design ved Tonje Tjønneng og mentor Oscar Andersen Telva multimedia ved Stein Ivar Ingebrigtsen og mentor Dag Holmer Mariettes design ved Mariette Røed Torjussen og mentor Stein Devik Gunnar Nielsen – felles mentor økonomi