Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

HVA ER ?.
Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
De dårige følelsene. Veiene ut..
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
FNs konvensjon om barns rettigheter
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Fra ord til liv August 2012.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Filosofi og etikk Horisonter Kapittel 1.
1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? 2. HVA ER PRISEN PÅ MOTORSYKKELEN? 3.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Rolighetsmoen barnehage
Arbeidsmåter i KRL Alf Rolin.
Se Verden – Se Livet.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Suksesskriterier.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Problemet og løsningen:
10 regler for å skrive for web
Samhandling Nyskaping Optimisme Raushet STYRINGSDOKUMENT FOR BARNEHAGEN ER: 1. BARNEHAGELOVEN 2. RAMMEPLAN 3. ENKELTE KOMMUNER HAR UTARBEIDET LOKALE STYRINGSDOKUMENT.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Det nytter ikke å ha rett om man ikke får rett barneombud Anne Lindboe Lucy Smiths barnerettighetsdag 5. November 2014.
Det flerkulturelle samfunnet
Sammensatte tekster ?.
“Disippel-høring”.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 13 I begravelse.
Fattigdommen ingen ser
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge. Hurra – Barnas rettigheter fyller 26 år! Mange stater bestemte i 1989 at barn skulle ha egne rettigheter,
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Venner & valg Velkommen.
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Utskrift av presentasjonen:

Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har. Hver stat har ansvar for at barna i sitt land får sine rettigheter innfridd Norge har gjort Barnekonvensjonen til norsk lov

Arbeidet begynte for over 100 år siden Da satt Eglantyne Jebb (bildet) og skrev ned hva hun mente alle barn trenger, uansett hvem de er og hvor de bor. Barn som er sultne må få mat, barn som er syke må få hjelp og barn som er uten foreldre må få omsorg Hun skrev videre at alle land deler et felles ansvar for verdens barn.

FN passer på Norge FNs barnekomité passer på at hvert land følger barnekonvensjonen. Med jevne mellomrom sier barnekomiteen hva de mener hvert land gjør bra og hva de må gjøre bedre. Dette kaller vi merknader. Sist gang barnekomiteen ga sine merknader til Norge var i 2010. Redd Barna har sammen med barn skrevet ned merknadene slik at barn kan forstå dem.

Hva sa FN til Norge i 2010? Barnekomiteen ber Norge spre merknadene og gjøre dem kjent for alle i Norge på landets språk, […] og til barn. Dette skal gjøres for å spre kunnskap og skape debatt […]. (Les mer på side 36 i heftet) Barnekomiteen er fornøyd med at Norge har endret barneloven og barnevernloven, slik at aldersgrensen for at et barn SKAL bli hørt i saker som er viktige for et barn er senket fra 12 til 7 år. Men de vil også at Norge skal fortsette å arbeide for at alle barn, uansett alder, blir hørt i alle saker som er viktige for dem, og at deres mening blir tatt ordentlig på alvor. (Les mer på side 15 i heftet) Barnekomiteen vil at Norge skal gi barn informasjon om alarmtelefonen og andre steder hvor barn kan få hjelp.

FN var også opptatt av at Norge må passe ekstra godt på barn som har det vanskelig: Barn som lever i fattigdom i Norge: Barnekomiteen er misfornøyd med at det ikke gjøres nok for å passe på utviklingen, helsen og utdanningen til barn som lever i fattigdom. De vil at Norge skal sørge for at alle fattige familier får den hjelpen de trenger, uansett hvor i landet de bor. Barn som søker asyl i Norge: Barnekomiteen vil at Norge skal sørge for at asylsøkerbarn får hjelp til å bli en del av lokalsamfunnet og få venner og nettverk. De vil også at det skal ta kortere tid for barna å få svar på om de kan bli i Norge eller ikke . (Les mer på side 31 i heftet)

Barn er Først og fremst barn - og har de samme rettighetene uansett hvem der er eller hvor de bor- Se animasjonsfilmen om: Barna i en bakgård på Oslos østkant, som leker en lek de kaller asylmottak. Men først: Hva er en asylsøker? Hva er et asylmottak? Hvorfor bor det barn og voksne på asylmottak?

Hva tenker du etter å ha sett filmen? Hva skjer i filmen? Er alt lek, eller skjer det noe på ordentlig? Hvorfor leker barna det de leker tror dere? Hva tenker dere er forskjellen på leken vi ser i filmen og hvordan det er i virkeligheten når man søker asyl? Hvilke rettigheter er spesielt viktige tenker dere for barn som søker asyl? Hva tenker dere kan være vanskelig med å bo på asylmottak? Hva tenker dere kan være fint med å bo på asylmottak? Kjenner dere noen barn som har bodd på asylmottak? Tror dere barna som bor der er veldig forskjellig fra dere? Har dere lyst til å bli kjent med noen? Klikk videre!

Bli kjent med barna bak tallene! Velg en farge, stav fargen. Velg ett tall, tell. Velg et siste tall, som du åpner! Hvem møter du? Les mer her (midt på siden)!