Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? 2. HVA ER PRISEN PÅ MOTORSYKKELEN? 3.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? 2. HVA ER PRISEN PÅ MOTORSYKKELEN? 3."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES?
SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? 2. HVA ER PRISEN PÅ MOTORSYKKELEN? 3. HVA HETER SELGEREN? 4. HVOR BOR SELGEREN? 5. HVOR MYE VEIER MOTORSYKKELEN? 6. HVOR LANGT HAR MOTORSYKKELEN GÅTT? 7. HVA SLAGS FARGE ER DET PÅ MOTORSYKKELEN?

4 Kvinners rett til abort er truet
Konservative kristne og muslimske politikere verden over truer retten til fri abort. Det advarer FN-sambandet som ber Norge kjempe for kvinners rettigheter. – Konservative krefter med Paven og katolske og muslimske land er en fare for kvinners rett til abort. Tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at det hvert år dør kvinner som en følge av illegale aborter. Det sier generalsekretær i FN-sambandet, Kari Solholm. 8,5 millioner kvinner opplever komplikasjoner som trenger legebehandling etter illegale aborter. Utrygge aborter finner oftest sted i land der abort er ulovlig eller begrenset. Dette bekymrer Solholm. – De konservative jobber for å snu utviklingen Når saker som gjelder kvinners rettigheter behandles i FN-systemet, slår Vatikanstaten seg ofte sammen med andre katolske land, som Irland, Polen, Malta, Latinamerika-gruppen og flere islamske land, spesielt Iran og Saudi-Arabia. – Disse landene prøver å reversere mye av det arbeidet som er gjort i FN-systemet når det gjelder kvinners rettigheter. Og de jobber aktivt for å hindre at internasjonal lovgivning skal omfatte retten til abort, sier Solholm. – Lykkes de? – De har lyktes på den måten at tingene nå står på stedet hvil i disse spørsmålene. Vi vet at det kommer til å bli jobbet veldig aktivt framover for å hindre fremgang på dette feltet, sier Solholm til nrk.no. Ber Norge være vaktbikkje Solholm mener Norge bør ta en tydelig lederrolle i arbeidet for å sikre kvinners rett til abort. – Norge må i enda større grad være vaktbikkje. Vi må søke sammen med land som mener det samme som oss for å lage en handlingsplan som gjør at arbeidet med dette i FN kan gå framover. EUs ønske om å tale med én stemme i FN-spørsmål kan føre til en målbinding av land som Danmark og Sverige i abortspørsmålet, mener Solholm, som derfor tror at Norges rolle kan bli ekstra viktig.

5 1. Hvem truer retten til fri abort?
SPØRSMÅL TIL TEKSTEN: 1. Hvem truer retten til fri abort? 2. Hvor mange kvinner dør hvert år som en følge av illegale aborter? 3. Hva heter generalsekretæren i FN-sambandet? 4. Hvor mange kvinner opplever komplikasjoner som trenger legebehandling? 5. Hvilke land jobber aktivt for å hindre at internasjonal lovgivning skal omfatte retten til abort? 6. Hvorfor bør Norge ta en tydelig lederrolle i arbeidet for å sikre kvinners rett til abort?

6 EN DAME MED LANGT, KRØLLETE, BLONDT HÅR.
LAG EN TEGNING SOM PASSER TIL BESKRIVELSEN NEDENFOR. EN DAME MED LANGT, KRØLLETE, BLONDT HÅR. HUN HAR STORE ØRER, OG SMÅ ØRERINGER. HUN HAR BRUNE ØYNE. HUN ER LAV. HUN HAR LANGE FINGRE. HUN HAR FREGNER. HUN HAR BRILLER. HUN HAR EN LITEN NESE. HUN ER TYKK.

7 DET ER LEDIG EN TIME HOS DOKTOR NILSEN I MORGEN KL 11. PASSER DET?
BESTILLING AV LEGETIME. DU RINGER TIL LEGEKONTORET FOR Å BESTILLE TIME. HVA SIER DU? ZAR. LA HEI JEG HETER RAHEL A JEG VIL GJERNE BESTILLE EN TIME Hos DOKTOR NILSEN. SKAL VI SE.... DET ER LEDIG EN TIME HOS DOKTOR NILSEN I MORGEN KL 11. PASSER DET? JA TAKK. DET ER BRA. , DET PASSER TUSEN TAKK. HA DET BRA.

8


Laste ned ppt "1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. HVA HETER MOTORSYKKELEN SOM SKAL SELGES? 2. HVA ER PRISEN PÅ MOTORSYKKELEN? 3."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google