Folkemøte Laksevåg bydel 5. oktober 2010

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rettslige krav for offentlige eiendomsselgere - et utvalg
Advertisements

UU og Fylkesmannens rolle
Hvordan kan økt arealutnyttelse kombineres med gode bokvaliteter?
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
NVEs arbeid knyttet til skred
Hensynssoner knyttet til Forsvarets virksomhet
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
FOLKEMØTE 4. april 2011 Kommandør Åsmund Andersen,
ORIENTERING FRA FORSVARSBYGG Eiendomssjef Rune M. Røen
Tidsfrister i planleggingen
Krav til Universell utforming i ny plan- og bygningslov og byggteknisk forskrift Marita Grande.
5. oktober 2010 Kjetil Helland ByBo AS
BEHANDLING AV BYGGESØKNADER I MARKA
”Tilpasning til nye værforhold” - Lunsjseminar KS 19. september
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Reguleringsplaner.
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Høring om St.prp. nr. 1 ( ) - Statsbudsjettet Norges Fiskarlag: Jan Birger Jørgensen Jan Ivar Maråk.
Beredskapsarbeidet i Drammen kommune
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Elise Nordskag Rådgiver areal og plan Bykle kommune
§ 11-8 Hensynssoner Vise hensyn og restriksjoner for bruk av arealer
Planbestemmelser.
Ny plandel i plan- og bygningsloven
Forsvaret - Tverrpolitisk Utvalg
Innherred samkommune 1 Mulig organisering av arbeidet med felles kommuneplan Dialogseminar Åre 13. mars 2007.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Juridisk forankring av hensynet til barn og unge.
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Kommunale arealplaner
Plan- og bygningsloven
Informasjonsmøte i Ytrebygda barnehage
Forslag kommuneplanens arealdel Januar 2015.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Tema: Plan- og bygningsloven Veiledninger.
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Reguleringsplan - planprosess
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og administrasjonsavdelingen Kommuneplanens arealdel Kommunen skal ha en arealplan for hele kommunen som viser.
Universell utforming i TEK 10 - og Tromsø kommune.
Støy – hvem har ansvar? STØY I ET JURIDISK PERPEKTIV = PLAGE/ULEMPE SOM OVERSTIGER TÅLEGRENSEN STØYEIER (KILDEN) ALLTID DEN PRIMÆRT ANSVARLIGE.
Veileder i helhetlig ROS-analyse i kommunen Arealbruk og naturfare - NIFS 5.November 2014 Cathrine Andersen.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Fra idé til ferdig veg Roar Midtbø Jensen, VD NVF 8. September 2010.
Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer Høringsfrist: 31. mars.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
1 Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: –Samfunnsdel –Arealdel – «Arealplanen» Hensikt: Samordne den fysiske, økonomiske, sosiale, estetiske.
Forholdet til KULTURMINNER OG KULTURMILJØER i ny PBL (Plandelen) v/ Lars Ole Klavestad rådgiver/landskapsarkitekt Fylkeskonservatoren i Østfold.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Kommunal planlegging.
Velkommen til folkemøte
Samhandling for effektive planprosesser
Private aktører - veilednings- og kompetansebehov
Planprogrammet skal sette rammen for rulleringen av kommuneplanens arealdel, og er en del av oppstart for kommuneplanarbeidet. Planprogrammet skal gjøre.
Massehåndtering og kulturminner
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Samfunnssikkerhet og ROS!
Risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS)
Stortingets vedtak i 1992 Valg av Gardermoen som fremtidig hovedflyplass Nytt stortingsvalg i 1993 – ville nytt flertall endre beslutningen ? Flertallet.
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Utskrift av presentasjonen:

Folkemøte Laksevåg bydel 5. oktober 2010 Orientering fra Forsvarsbygg

Avgjørelsen fra Miljøverndepartementet

Utdraget fra brevet fra Miljøverndepartementet ”Miljøverndepartementet godkjenner ikke Bergen kommunestyres vedtak av 6.11.2008 når det gjelder B31 Blomsterdalen, I/K/L 10 Liland, Dolviken, Tverrmeisa, Haakonsvern, Flesland og samtlige jernbanearealer. Departementets vedtak medfører at innsigelsene til disse arealene tas til følge. Innsigelsen fra Forsvarsbygg knytter seg til utbyggingsområder og sikkerhetssoner rundt forsvarets anlegg på Flesland, Knappen og Håkonsvern. Forsvarsbygg viser i sin uttalelse til utarbeidelse av en risiko og sårbarhetsanalyse (ROS-analyse) som ble laget i 2009 i forbindelse utbyggingsplaner rundt Haakonsvern. ROS-analysen synliggjør behovet for risikoreduserende tiltak, blant annet i form av retningslinjer for bebyggelsen i området. I forhold til virkninger av militære anslag mot basen anbefaler ROS-analysen en 800m-sone rundt Forsvarets eiendomsgrense på Haakonsvern som skal forhindre utvikling av blokkbebyggelse, forsamlingshus etc. Forsvarsdepartementet støtter innsigelsen til Haakonsvern.

Vedtaket til Miljøverndepartementet: ”Haakonsvern Miljøverndepartementet viser til Nasjonale beslutninger, jf. Stortingets behandling av Innst. S. nr. 318 (2007-2008) jf. St prp 48 (2007-2008), om å samle mer av den sjømilitære virksomhet til Haakonsvern. Det er svært viktig at forsvarets virksomhet på Haakonsvern ikke blir innebygget og at basen utgjør minst mulig risiko for sivilbefolkningen. Miljøverndepartementet viser til ROS-analysen som er utarbeidet for Haakonsvern og at denne skal vektlegges i videre planlegging i området. Miljøverndepartementet tar innsigelsen til følge. Kommuneplanen endres ved at det båndlegges et område etter plan- og bygningsloven av 1985 § 20-4 nr. 4, for utarbeiding av reguleringsplan for sikringssone”

Behovet for sikringssone Beskytte Haakonsvern orlogsstasjon mot innebygging Ivareta statlige forsvarsoppgaver Konsekvens av innebygging: reduserte driftsbetingelser, i verste fall flytting av aktiviteter. Beskytte sivilbefolkningen: Redusere risiko og ulemper som medfølger av nærheten til Nord Europas største marinebase Skape forutsigbar arealbruk Følge Genèvekonvensjonen Legitimt militært mål bør ikke plasseres i nærheten av sivil bebyggelse

Risiko og sårbarhetsanalyse viser scenarioer med uakseptabel høy risiko (sannsynlighet x konsekvens): Båttrafikk i eller ved forbudssonen rundt SHH som feilaktig kan vurderes som en trussel mot basen Fotografering av militært område Sabotasje av funksjoner som befinner seg på eller like i nærheten av eiendomsgrensen Selvmordsbomber eller bombe plassert i kjøretøy/fartøy ved eiendomsgrensen, land og sjø Angrep med luftleverte våpen (bomber, raketter, missiler) på SHH

Hva tillates ikke innenfor sonene? Bergen kommune utarbeider bestemmelser. Forsvarsbygg foreslår: Innenfor sone 1: ikke økning av -boenheter -naust -brygger -garasjer -større tilbygg over 50m² Innenfor sone 2: ikke økning av - forsamlingshus - skoler/barnehager - handlesentra - boligblokker etc.

Forsvarsbygg kan akseptere: Innenfor sone 1: Teknisk forbedring av eksisterende bebyggelse -fasadeendring -utskiftning tak/vindu -tilbygg/ terrasse under 15m² Vurdering av tiltak mellom 15-50m² Innenfor sone 2: Liten eller ingen innvirkning på private grunneiere Småhusbebyggelse aksepteres