SPANIA!!!.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Studier i Tyskland.
Advertisements

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Ei dramatisering Mathias– fritt etter Johan Herman Wessel
Bokanmeldelser..
Fransiscas unger Katten ble borte fra nyfødte unger. Men Jim tok vare på dem og en hektisk tvilling tid begynte. De var to stykker. Begge hankatter. Vi.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Storbritannia Velkommen til min presentrasjon om Storbritannia!
Antikken.
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Tekster til kapittel 2.
Kapittel 28 Norgeskartet
TEMA Verden Rundt oss. Presentasjon av Kenya.
Guide til Spania.
Kroatia Et ferieparadis.
Plaza de Armas, Santiago de Chile Marius Vøllestad Bø vgs.
Det nye Europa tar form (Del 1) Marius Vøllestad Bø vgs.
Guds vrede.
Nord-Amerika.
Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.
Brasil bilde 1 Presentasjon:
TYSKLAND.
Oppdagelser, kolonier og slavehandel
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
”Vi vil gjerne se Jesus”
Regnskap 2005 Resultatet langt bedre enn fryktet
HELLAS.
FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN
Kapittel 13: Sovjetunionen og verdenskommunismen
Landbruk Ei lokal, nasjonal og global næring. Landbruk i Ørland Volum og betydning lokalt Landbruket betydning nasjonalt Jordbruksforhandlinger Landbruk.
Kapittel 2 oppgave e) Sett inn preposisjoner eller adverb
Forandring fryder.
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.
Quiz 2 våren Februar 2014 Spørsmål m/tema: ”Historien bak….”
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
Botswana Gruppe 1.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Europa Et fantastisk klima.
E u r o p a Hellas Frankrike Spania.
Europa.
Dyr i Australia Koalaungen
Takk for din nåde, Gud. Takk for din nåde, Gud.
Spansk valgfag.
Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
Det er viktig å strekke seg etter nye utfordringer i løpet av livet, å ville mestre større utfordringer, å alltid ville nå det grønnere gresset på den.
Hvorfor ble du med videre?
Egypt Landet til faraoene… Det bor ca. 80 millioner mennesker i Egypt.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Italia! Fakta om Italia Natur, kultur Kulinarisk reise Klær og mote
PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill.
Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima.
Fakta om meg  Kristine Isobel Bateman.  Født Stafford, England.  Bodd mange steder.  Hobbyer: Jeg liker å høre på musikk, Gwen Stefani, Black Eyed.
KARNEVAL
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Italia.
ITALIA!!! Italia har nasjonaldag 25. april. Hovedstad: Roma
Frankrike Hovedstad: Paris Innbyggere: Nasjonaldag: 14. Juli
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
El huevo frito imperfecto La yema imperfecto Indefinido La clara
Livsstilsending - uke 5 -
FREMMEDSPRÅK: FRANSK, SPANSK OG TYSK I tillegg til engelsk skal du ha et annet fremmedspråk som obligatorisk fellesfag. Dette kan leses på to nivåer, nivå.
OMDURMAN Av Sara. OMDURMAN Omdurman er en by som ligger ved bredden av Nilen i Sudan,den er en av tre byer som danner hovedstaden i Sudan.
FREMMEDSPRÅK: FRANSK, SPANSK OG TYSK I tillegg til engelsk skal du ha et annet fremmedspråk som obligatorisk fellesfag. Dette kan leses på to nivåer, nivå.
Frankrike.  Fargene til Frankrike er blått, hvitt og rødt  Landet har over 66 millioner innbyggere  Styreformen er demokratisk republikk  Valutaen.
SØR-AMERIKA verdensdel og kontinent. Språk i Sør-Amerika I de fleste landene i Sør-Amerika snakker de spansk. I Brasil snakker de portugisisk. I noen.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Rekruttering til 2.fremmedspråk.
Utskrift av presentasjonen:

SPANIA!!!

Fakta Hovedstad: Madrid Folketall: 40,0 mill Språk: Spansk, katalansk, galisisk, baskisk. Mynt: Euro Bilkjennetegn: E Nasjonaldag: 12. oktober Religion: Romersk-katolsk kristendom.

Tomatkrigen 30.000 mennesker samler seg i en liten spansk by for å delta i verdens største tomatkrig. Noen er fortsatt uenig om denne fiesta. Det begynte med en gatemusiker som musikken ikke falt i smak hos noen, og noen bestemte seg for å kaste grønnsaker på ham. Det endte med full tomatkrig!

Karneval Februar betyr karneval for store deler av verden, også Spania. De fester til langt på dag. Men noen steder i Spania gjør de mer enn andre steder for å markere karnevalet ”litt” ekstra.

Språk Hei – hola Hei står til? – hola! Que tal? Snakker du engelsk? – habla usted Inglès? God dag, god kveld – Buenos dias\ Buenas tardes Takk – Gracias Ingen årsak – de nada Ser deg senere – hasta luego Hadet – adios!

Barcelona Barcelona er Spanias nest største by og en av Europas fremste kunstbyer. Barcelona ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden, på den tiden da fønikere og grekere drev handelsvirksomhet langs Middelhavets kyster. Barcelona er blitt en av Europas mest trendy byer, kjent for sitt hektiske natteliv med barer, nattklubber og farsonable diskoteker.

Landbruk Over hele regionen dyrkes korn, spesielt hvete og bygg, og drives sauehold. Både Spania og Portugal er store vinprodusenter, med Rioja-vinen, sherry og portvin som de mest kjente produkter. Ved Middelhavskysten dyrkes sitrusfrukter.

Klima Klimaet nordvest i Spania er fuktig og temperert, og landskapet er grønt og frodig. Det ligner mer på klimaet i nordvest i Europa enn på klimaet i resten av Spania. Spania grenser til Portugal og Frankrike.

Tyrefekting Tyrefekting er en veldig populær sport i Spania. Det er en blodig kamp mellom oksen og mennesket, og man kan ende opp med å bøte med livet.

ADIOS!! 