Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk."— Utskrift av presentasjonen:

1 Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.
Og hovedstaden er Paris, kjennetegn for Frankrike er Eiffeltårnet. Flateinnhold: km2 Folketall: 59,3 mill. innb.(2000) Religion: kristendom (Romersk-katolsk 90% , protestantisk 2%,Jødedom 1 % , Islam 1%.

2 I utstrekning er Frankrike det største ladet i Vest-Europa.
Men når det gjelder folketall, kommer landet på fjerdeplass etter Tyskland, Storbritannia og Italia. Frankrike har grenser til mange land og forskjellige hav. I nord grenser landet til Den engelske kanal, til Belgia, Luxemburg og Tyskland; I øst til Tyskland, Sveits, og Italia; mot sør til Middelhavet , Spania og Andorra; og mot vest til Atlanterhavet. I sørøst omgir frankrike det lille fyrstedømme Monaco.

3 Disney land er en kjent Familie park i Frankrike den ligger i Paris.
Mange og spennende karuseller, golf baner og mye mer, som hele familien kan trives med. Disney land er en magi park som Disney eventyrene blir oppfylt.

4 Dette er Triumfbuen. Denne gigantiske buen i nyklassisk stil som dominerer Champs-Elysees gate, er selve symbolet på Napoleons bragder. Fantastisk utsikt fra toppen av monumentet. Og et lite museum under bygget tar for seg stedets historie.

5 Her er Eiffeltårnet. Dette monumentet som er selve symbolet på Paris, ble bygget for Verdens-utstillingen i 1889. Den gangen var Eiffeltårnet det høyeste monumentet i Paris. Medregnet antennen er denne gigantiske stålkonstruksjonen i dag 321m høy. I pent vær kan man se 67km utover fra utsiktsplattformen i øverste etasje.


Laste ned ppt "Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google