Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TEMA Verden Rundt oss. Presentasjon av Kenya.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TEMA Verden Rundt oss. Presentasjon av Kenya."— Utskrift av presentasjonen:

1 TEMA Verden Rundt oss. Presentasjon av Kenya

2 Hovedstad: Nairobi Styreform: Republikk Folketall: ca. 31,6 mill. innb. (2003) Språk: Swahili, engelsk (begge off.), en rekke lokale språk Mynt: Kenyansk shilling Eksportartikler: Te, kaffe, oljeprodukter, fisk, sement Nasjonaldag: 12. desember

3 Kenyas flagg ble godkjent i 1963
Kenyas flagg ble godkjent i Dette var samme år som Kenya oppnådde full uavhengighet. Flagget er inspirert av den politiske bevegelsen KANU, som står for Kenya African National Union. Den bevegelsen var viktig i kampen for å bli uavhengig. Det svarte og det røde representerer den afrikanske befolkningen og befolkningenes blod. Det grønne symboliserer jorden og alt av fruktbarhet som finnes på jorden. Og de hvite stripene er et tegn på fred og de symboliserer den evige fred.

4 LITT OM KENYAS OMRÅDER Kenya er en republikk i Øst-Afrika. Landet var britisk koloni fram til 1963, da kenya ble uavhengig. Kenya ligger mellom Indiahavet og Victoriasjøen og har felles grense med fem andre land; i nord Etiopia og Sudan, i vest Uganda, i sør Tanzania og i øst Somalia. I utstrekning er Kenya større enn Frankrike. Kenya tilsvarer 1/29-del av Afrikas totale areal.

5 3 Store Byer i Kenya. Nairobi Kisumu Mombasa

6 Nairobi Nairobi ligger 1600 meter over havet på Athi sletten i Kenya
Nairobi Nairobi ligger 1600 meter over havet på Athi sletten i Kenya. Nairobi har innbyggere. Og Nairobi er hovedstaden i Kenya. Nairobi har også vært tidligere hovedstad for det Britiske Øst Afrika Dessuten er Nairobi en viktig industriby med produksjon av såpe, møbler og keramikk.

7 Kisumu Kisumu er en by i Kenya. Byen har innbyggere. Denne byen ligger ved Victoriasjøen. Og byen er en viktig havneby. Byen har noe industri. Denne industrien er øl og vin brygging og mye korn produksjon.

8 Mombasa Mombasa er Kenyas nest største byen. Mombassa er en viktig by i Kenya. Byen er også en viktig havneby. Byen er en meget stor turist besøkt by. Og tusenvis av turister besøker byen årlig. En av grunnene til det store besøkstallet er at Kenyas nasjonalpark ligger like ved byen.

9 Kenya, som ligger midt under ekvator ved kysten I Øst-Afrika,
Landskap, klima og vegetasjon. Kenya, som ligger midt under ekvator ved kysten I Øst-Afrika, liker gjrne å kalle seg (hjerte av Afrika). Her er vekker natur og et fantastisk dyreliv som lokker tusenvis av turister til landet hvert år.

10 Økonomien I Kenya er den viktigste inntekten eksport av te og kafe. Turismen er også en stor inntekt for landet. Den totale verdien av import (spesielt olje- og industriprodukter) overstiger hva landet tjener på sin eksport. I likhet med mange andre utviklingsland har Kenya et stort underskudd i handelsbalansen og en stor del av eksportintektene blir brukt til å betale utenlandsgjeld. Cirka 75 % av befolkningen arbeider som småbønder og lever av det de produserer selv.

11 Kilde 1 http://www.archaeologie-online.de/pix/maps/afrika.jpg

12 Kilde 2 - Geografi 10, side: 129 - 130, utgitt: 1999
- - Geografi 10, side: 131 – 132, utgitt: 1999 - - Geografi 10, side: 131, utgitt: 1999 - - -

13 TEMA VERDEN RUNDT OSS VALGFRIE EMNE AVKOLONIAKISERING

14 Kenya indre selvstyre År: 1963: Den 1. juni får Kenya indre selvstyre. Kenyattas parti KANU har seiret stort ved valgene og ham blir utnevnt til landets statsminister. Den 12. desember blir Kenya en uavhengig stat innen samveldet med Jomo Kenyatta som statsminister. Det nye Kenya omfatter både kolonien og protektoratet.

15 Litt om historien til kenya.
Fra oktober 1952 til desember 1959 var Kenya under unntakstilstand grunnet Mau Mau-opprøret mot det britiske styret. Tross at dette opprøret ble slått ned, ble Kenya endelig selvstendig den 12. desember

16 kilde - http://www.afrika.no/Detailed/4645.html
- -


Laste ned ppt "TEMA Verden Rundt oss. Presentasjon av Kenya."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google