Å skrive en god innledning

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

For å sitte og ikke gjøre noen ting
I.
Skjønnlitterær fortelling
”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor.

TAKK, GODE GUD FOR ALLE TING (281)
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Fra ord til liv Mars 2011.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Bokanmeldelser..
Litterære virkemidler
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC Livet fortjener virkelig en kjærlig omtale, slik at vi strekker oss mot himmelen, ser hvor godt vi har.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Sett inn riktig tid/form av verbet
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Spøken som gir deg lykke!
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
En måte å lese Bibelen på
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Se Verden – Se Livet.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Med sekken full av penger!
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Velkommen til gudstjeneste
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen.
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Vi vil gjerne se Jesus”
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
En dag bestemte en kvinne seg for å sjekke om hennes 3 svigersønner virkelig likte henne, eller om de bare lot som det for å gjøre henne til lags.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Se Verden – Se Livet.
Bokpresentasjon Bergen
Prøv å sette setningene riktig sammen. Du finner oppgaven på www
Hai ! Hai !.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Visste du at de som fremstår som virkelige sterke , i virkeligheten er de mest svake og følsomme? Visste du at de som bruker sin tid på at beskytte andre,
Litterære virkemidler
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Og.
Onsdag Norsk 2. Gym 3. Lillefri 4. Tema: Columbus 5. Spising 6. Storefri 7. Matte 8. Matte 9. Sistefri 10. Diverse.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Fortelling Novelle Roman
Agent for rettferdighet
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Fortelling. Grunntrekk Kjernen i en fortelling er handlingen. Handlingen strekker seg over et tidsrom, og underveis er det noe som forandrer seg. Fortellingene.
C. Celle (i et regneark) Forklaring og synonymer Ruta i et regneark. A3 forteller hvor cella er plassert. A er kolonnen, 3 er raden Setninger med ordet.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Utskrift av presentasjonen:

Å skrive en god innledning

Ulike startsetninger Henrik og Simon gikk til skolen «Bare hopp», skrek Lars Det var en varm sommerdag Bomben eksploderte nøyaktig klokka tolv De fleste tror at spøkelser ikke finnes En dag da Liv var på vei til butikken Har du noen ganger lurt på hvordan det føles når fallskjermen ikke åpner seg? Skriket boret seg gjennom natten Hvilke av setningene likte du best og hvorfor? Diskuter med en medelev.

Gode innledninger Fanger oppmerksomheten din Gir deg lyst til å lese videre

Fire ulike typer innledninger In medias res (rett inn i handlingen) Motsetninger Uventede og rare hendelser Stille leseren et spørsmål

Oppgave: Skriv din egen innledning av denne typen In medias res Plutselig hørte jeg et skingrende skrik. Jeg spratt opp. Jeg sto helt stille. Alt var stille. Der hørte vi det igjen! Nærmere oss denne gangen. Eksplosjonen gjorde slutt på det livet jeg hadde satt så altfor lite pris på. Jeg kjente jord og leire regne over meg, og når alt stilnet,kjente jeg at jeg var delvis begravd og kunne nesten ikke røre meg. Jeg slapp kanna merket “eksplosjonsfare” og verden stoppet opp. Jeg kunne sverge på at minutter passerte fra kanna forlot fingrene mine til den smalt i bakken med forferdelige konsekvenser. Jeg ramlet, og rullet nedover mot klippekanten. Jeg drakk innholdet I flasken, og . Oppgave: Skriv din egen innledning av denne typen

Motsetning Noen dager elsket jeg Anne, mens andre hatet jeg henne. Jeg var kald som is, mens kinnene mine brant som ild. Oppgave: Bruk disse motsetningene eller andre, og skriv din egen innledning. varm / kald elske / hate ung / gammel fredfull / redd liten / stor

Uventede eller rare hendelser Jeg dro meg selv opp etter ansiktet med den ene armen da klokka ringte, den andre armen fant jeg igjen under senga. Jeg visste ikke at jeg kunne puste under vann før jeg ramlet uti på dypet, og ble sittende glad og fornøyd på bunnen! Oppgave: Skriv en innledning der du blir en del av en uventet eller rar hendelse.

Still leseren et spørsmål Har du noen gang lurt på hvorfor ting bare skjer? Er det noen eller noe som bruker oss mennesker som leketøy? Vel, la med fortelle deg hva som skjer og hvorfor.. Oppgave: Hva har du akkurat oppdaget som du synes andre burde vite om, eller være nysgjerrige på. Skriv noen setninger og prøv å fange leseren.

Oppgave: hvilke teknikker har du nå lært for å skrive en god innledning? Diskuter med en eller flere medelever