Rettsak satt av fra 16. april 2012 og ti uker framover.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helsepersonells rett og plikt til å gi opplysninger til politiet
Advertisements

Rettens sammensetning
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
GOD DAG.
Fra ord til liv Mars 2011.
Viktige ord og begreper
FRA BEKYMRING TIL HANDLING
Ei dramatisering Mathias– fritt etter Johan Herman Wessel
Bioteknologinemda
Helse og sykdomsbegrepet
NRKs Profilundersøkelse NRK Analyse. Om undersøkelsen • NRK Analyse har siden 1995 gjennomført en undersøkelse av profilen eller omdømmet til NRK.
Terrorangrepet 22.juli 2011 Pga manglende rettigheter måtte vi slette noen av bildene i denne presentasjonen. ”Brannmannen”
Naming, blaming, shaming
GOD MORGEN!.
Løpstur til Barcelona oktober 2011 INVITASJON FRIIDRETTSGRUPPEN HAUGESUND.
Om undersøkelsen ■Nullpunktsundersøkelsen 2009 ■Webundersøkelse mot TNS Gallups panel ■Uttrekk basert på forhåndsinnsamlede bakgrunnsvariabler + screening.
BÆRUM KOMMUNE GRUNNLOVSJUBILEET HVA SKJEDDE I 1814? Norge fikk egen grunnlov, gikk fra enevelde til demokrati.
Hvordan gi profesjonell kollegastøtte
«Faget inn i skolen» Fra universitetsfag til skolefag Noen pedagogiske og didaktiske betraktninger v.univ.lektor Hallgeir Muren.
Kriminalisering av forberedelseshandlinger og politiets bruk av inngripende etterforskningsmetoder Utvalgssekretær Ingvild Bruce.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Smeden og bageren Dette er en liten by der det skjer mye rart. Det får du se nå.
©TNS Norsk Finansbarometer 2013 Norsk Finansbarometer 2013 Det norske pensjons- og livsforsikringsmarkedet og dets bevegelser Grafikkrapport – Livsforsikring.
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2012 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser.
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2010.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Marius Vøllestad Bø vgs
Nattverden.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
De tidligere kommuniststatene etter den kalde krigen
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk
Læring for bedre beredskap
Terrorangrepene 22.juli 2011 Forberedelser Innsats Oppfølging.
Et land langt mot nord:
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
God dag!.
Foreldremøte 10. trinn 24. april 2013.
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Nettredaksjonsmøte 8. mai 2013 Lenker frå studieprogram til Vi forsker på – fungerer det?
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Grunnloven, Norge og uavhengighet
NAPOLEON
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
I diktaturenes skygge.
Da debatten kom til Drammen Hamar 7. januar 2015: Biblioteket tar den lokale debatten. Monica Nyhus, Biblioteksjef Drammen bibliotek.
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
Et land i lengst mot øst:
Den franske revolusjon
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Ødeleggelsen av Nord-Norge
Olav den hellige ( Haraldsson)
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Formålet med opplæringen er å vise hvorfor terrorhandlinger er en trussel mot demokratiske verdier. I opplæringen skal det også informeres om radikalisering.
På død og liv Hva er ytringsfrihet?
Statsmaktene i Norge Samfunnsfag Tirsdag
Voldtekt.
The purpose of this presentation is to show how acts of terrorism represent a threat to democratic values. The presentation also raises the issues of.
Gang.
Rettens sammensetning Hvem og hvor mange som er med på å behandle en sak i retten, avhenger av både sakstype, rettsinstans og hva det ankes over. I det.
Gode venner som hjelper andre
Sammenstøt av forbrytelser
FORELDELSE Jo Stigen UiO, 16. mars 2018.
Forholdet mellom tiltalebeslutning og dom
Gjenåpning Jo Stigen, Oslo, 30. april 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Rettsak satt av fra 16. april 2012 og ti uker framover.

Fredag 22. juli ble Norge hardt rammet av terror  7 døde i bombeangrep i Oslo sentrum og ufattelige  84 ungdommer ble skutt og drept på AUFs sommerleir på Utøya på en helt uvirkelig og tragisk dag for Norge.

Oslo, regjeringskvartalet 22. juli 2012

Fergen til Utøya

Leting etter personer på Utøya

Utøya i Tyrifjorden

 Kort tid etter et bombeangrep på regjeringskvartalet i Oslo Sentrum,bombeangrep på regjeringskvartaletOslo Sentrum  skjedde et massemord på en sommerleir på øya Utøya i Tyrifjorden i Hole kommune i Buskerud.massemordUtøyaTyrifjordenHole kommune Buskerud

 Leiren var arrangert av Arbeidernes ungdomsfylking (AUF), ungdomsorganisasjonen til Det Norske Arbeiderparti (Ap). En bevæpnet mann forkledd som en politimann åpnet ild mot deltakerne. I alt 69 mennesker ble drept og 66 ble skadet. [3]Arbeidernes ungdomsfylkingDet Norske Arbeiderparti [3]

 Terror-siktede Anders Behring Breivik skildrer de handlingene han var i ferd med å begå i et 1500 sider langt manifest som ble publisert på internett like før bomben gikk av i Oslo sentrum kl den 22.juli.

Anders Behring Breivik (32) har forberedt massedrapene i Oslo og på Utøya i over ni år, går det fram av manifestet han har lagt ut på Internett.

Behring Breivik tiltales for å ha begått en terrorhandling  Han tiltales både for de faktiske handlingene i Regjeringskvartalet og på Utøya,  samt «å forstyrre alvorlig en funksjon av grunnleggende betydning i samfunnet, som den utøvende myndighet, eller skape alvorlig frykt i en befolkning», som det heter i tiltalebeslutningen.

Kan dømmes til forvaring eller fengsel  I tiltalen står det også at handlingene ble utført mens tiltalte var i en psykotisk tilstand. Det står at dette er i samsvar med de opplysninger man har på tiltaletidspunktet, det vil si rapporten som konkluderer med at Behring Breivik er psykotisk.

 119 av ofrene etter terrorhandlingene er nevnt i tiltalebeslutningen, der både dødsårsak og skadeomfang står beskrevet.

Flere steder i Norge og i utlandet er det planlagt flere arrange- menter til minne de menneske- livene som er tapt.

 Det tas imidlertid høyde for at tiltalte kan bli dømt til fengselsstraff eller forvaring på inntil 21 år, altså lovens strengeste straff.

Terrorangrepet i Oslo og massedrapene på Utøya 22. juli 2011  YO0A (norsk) YO0A  zub84U&feature=fvwrel (engelsk) zub84U&feature=fvwrel  (Breviks manifest)