Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Hvordan finne fram til god og trygg informasjon om helse på internett?
Nedlasting av apper på Apple
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
Visma Contracting/SuperOffice kontakt/kunde og prosjekt/anlegg integrasjon Denne presentasjonen vil vise noen skjermdumper og kort info om hvordan integrasjonen.
HVA ER ?.
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Hvordan bruke en videokanon
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Brukerveiledning for gruppeledere
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Visma Contracting/SuperOffice kontakt/kunde og prosjekt/anlegg integrasjon Denne presentasjonen vil vise noen skjermdumper og kort info om hvordan integrasjonen.
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Guide til Facebook - sider og arrangementer
HVA ER ?.
Hvordan lager du en konto?
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Kreativ bruk av tankekart
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
DaTaTing Hva er internett? •Verdensomspennende nettverk av nettverk. •I likhet med mennesker, kan ikke datamaskiner kommunisere med hverandre gjennom et.
Larvik bibliotek Foredrag om sosiale medier Kl – Seniornett Larvik Sliperiet: Datakafé Kl – Minikurs: facebook Kl –
HVA ER ?.
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
Skole og folkeopplysning
Dokumentasjon av en prosess
IT for medisinsk sekretær Fredrikstad Kai Hagali.
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Oppdatering for Adobe Reader Når du får oppdateringer fra Adobe Reader, kommer det en tekstboble nede til venstre på skjermen (se bildet under), her klikker.
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
Mars 2008 Ole Husby Nettlesere. Nettlesere finnes På Windows-PC-er på Mac’er på Linux på mobiltelefoner og forskjellige andre steder også.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Arena Helse – Prosjekt St.Olav PC hjelp. 2 Starte Microsoft Outlook første gang Når du starter Outlook første gang får du opp et skjermbilde som vist.
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Hvordan lager du en konto?
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Opprette Gmail-konto Lage iGoogle-side
Lage og sende SMS 1a Lage SMS
Menyer Hovedmeny Sidemeny Finne frem gamle Klubblenker.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon
Hurtigreferanse for Lync 2013 KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller.
Her er en test på SONY`s siste teknologi
SOSIALE MEDIA OG WEB Norges bryteforbund Inger Wold.
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Lync-møter Bli med i Lync-møte Planlegge et Lync-møte
Hurtigreferanse for Lync 2013 for Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Med Lync kan du begynne å samarbeide uten å måtte planlegge et.
Hurtigreferanse for © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Lync Web App Bli med i et Lync-møte med PC-lyd Hvis du ikke har Lync 2013, kan du bli med.
Windows 7 - Oppgraderingskurs
Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015.
Kvalitetssystemet EQS Introduksjon for tilsette Av kvalitetsrådgiverne I fagavdelinga 2014.
Lær å bruke Norge.no – veiviseren til offentlige tjenester på nett
Hva gjør du nå? Interaktiv presentasjon
Interaktiv presentasjon - spam
Hvordan bruke powerpoint? Og hva kan det brukes til?
Utskrift av presentasjonen:

Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook, Wikipedia og Youtube og hvordan du lærer om et tema ved å kombinere informasjon fra alle. Her er fremgangsmåten. Du må ha tilgang til en datamaskin med internettkobling. Den vil ha en nettleser installert (et program som brukes til å se på internett). Jeg bruker Internet Explorer i denne presentasjonen.

Adresselinje Pil frem og tilbake Søkefelt Start- knappen Ikon for Internet Explorer

1.Start Internett Explorer – du dobbelklikker på ikonet som du finner på skrivebordet eller nederst ved siden av ’Start’-knappen. 2.I adresselinjen skriver du 3.I søkefeltet skriver du ‘’65 + facebook” og bruker entertasten. 4.Det kommer en side hvor du må velge den øverste innslag og bruk entertasten 5.Da kommer du til en side på Facebook med bilder og informasjon 6.På venstre side finner du lenker til internettsidene til Statens Vegvesen hvor du finner flere tips og filmer. Finn frem ‘Info’ og klikk her. Da kommer en side som omtaler Bilfører 65+ med en lenke til mer info på en internettside. Her er det mange opplysninger, og fra menyen på venstre side kan du se på en film. Om du klikker på denne, kommer du først til en side hvor du kan teste om PCen din har lyd før du spiller filmene med opplæring om kjørereglene. Du starter ved å klikke på den gule rundingen med hvit trekant. 7.Gjenta nr 2 og skriv inn ‘Rundkjøring wikipedia’ i søkefeltet. 8.I adressefeltet skriver du og i søkefeltet på siden skriver du ”rundkjøring” og du kan også prøve ”Bilkjøring”.

Gratulerer! Du har søkt på et interessant tema og sett forskjellen på hvordan du bruker de forskjellige sosiale medier. Twitter er ikke egnet til opplæring fordi meldingene er for korte. YouTube har muligheter for filmer. Der finnes mange filmer med opplæring – prøv med språk eller musikk. Wikipedia har plass til store artikler. Facebook er nyttig til tilbakemeldinger til statlige etater.