Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Interaktiv presentasjon - spam

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Interaktiv presentasjon - spam"— Utskrift av presentasjonen:

1 Interaktiv presentasjon - spam
Spam 4. trinn Kommunikasjon

2 Hva gjør du nå? Interaktiv presentasjon
Velger du rett alternativ får du neste utfordring Prøv å komme gjennom uten å trykke feil

3 Uløste problemer på PC’en
Du sitter og ser på ulike nettsider og plutselig dukker det opp en pop-up-boks med meldingen: «Du har uløste problemer på datamaskinen din. Trykk OK for å reparere.» Du trykker på OK-knappen Du gjør ingenting med den

4 Pakke på postkontoret Du får en epost om at en pakke ikke kunne leveres til deg og at du må hente den selv på postkontoret. Hentelapp ligger som vedlegg i eposten. Du gjør ingenting Du åpner vedlegget

5 Gratulerer! Du er en vinner!
Du sitter og ser på ulike nettsider og plutselig dukker det opp en pop-up-boks med meldingen: Du gjør ingenting Du trykker på knappen for å få premien

6 Passord er endret Du får en epost som sier at man har endret passordet ditt av sikkerhetsmessige årsaker, og at det nye passordet er vedlagt i zip-fila: Du åpner zip-filen Du sletter eposten

7 Du trykker der det står «klikk her»
Gevinst i sikte! Du sitter og ser på ulike nettsider og plutselig dukker det opp en pop-up-boks med meldingen: Du gjør ingenting Du trykker der det står «klikk her»

8 FEIL!!! Sannsynligvis vil du nå få problemer med at det er installert et program som låser dine rettigheter og som du må ha eksperthjelp for å løse. Forslaget som kommer opp er nok at du må kjøpe programvare for å løse problemet, ikke gjør dette – det gjør bare problemet verre.

9 FEIL!!! Dette er svindel. Åpner du zipfila vil ondsinnet programvare bli installert på maskinen din. Pass på å ha oppdatert antivirus-program.

10 FEIL. Dette er forsøk på svindel
FEIL!!! Dette er forsøk på svindel. I beste fall blir du overført til en side hvor de prøver å selge deg noe. Hvis de ønsker at du skal skrive inn opplysninger om deg selv – ikke gjør det!

11 FEIL. Dette er forsøk på svindel
FEIL!!! Dette er forsøk på svindel. Det er to mulige svindelforsøk her; det ene er at de vil at du skal gi fra deg brukernavn og passord – ingen seriøse aktører ber om dette. Det andre er at zip-fila inneholder virus som blir infiserer maskinen din dersom du åpner fila.

12 FEIL. Dette er forsøk på svindel
FEIL!!! Dette er forsøk på svindel. I beste fall blir du overført til en side hvor de prøver å selge deg noe. Hvis de ønsker at du skal skrive inn opplysninger om deg selv – ikke gjør det!

13 GRATULERER – du har kommet deg gjennom alle spørsmålene 


Laste ned ppt "Interaktiv presentasjon - spam"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google