Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvordan bruke en videokanon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvordan bruke en videokanon"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvordan bruke en videokanon
Dette er en digital håndbok utviklet av Kjetil Berglund i OPUS Lillehammer for Læringsteamet i Oppland fylkeskommune START Tegnforklaring til navigasjon i denne håndboken Neste side Hovedmeny Navigasjonsknappene er alltid øverst til venstre i bildet

2 Hovedmeny Koble kabelen mellom bærbar PC og projektor
Avslutt håndbok Begynn på punkt 1 og klikk deg videre i listen dersom du ikke får bilde med en gang Koble kabelen mellom bærbar PC og projektor Skru på projektor Skru på bærbar PC Aktiver ekstern skjerm med tastetrykk Gjør innstillinger basert på operativsystem Hvis det fortsatt ikke virker: Ring brukerstøtte Videokanon, projektor og videoprojektor er uttrykk som brukes om hverandre

3 Koble til kabelen mellom bærbar PC og projektor
På bildene ser du de tre vanligste kontakttypene på en slik kabel. Den første er den aller vanligste. VGA DVi HDMI Kontakten settes på plass i den bærbare PC’n, og det er ikke nødvendig å skru festene hardt til. De har en tendens til å bli sittende altfor godt fast.

4 Skru på projektor På projektoren eller på fjernkontrollen finner du ofte en knapp som ser slik ut: Ett trykk for å skru på To trykk for å skru av

5 Skru på bærbar PC Du skrur på din bærbare PC på vanlig måte. Etter innlogging kan det hende at du allerede har fått bilde på projektoren ettersom det ofte stiller seg inn automatisk når de er koplet sammen før oppstart. Hvis du ikke har fått bilde nå, må du gå videre til neste steg.

6 Aktiver ekstern skjerm med tastetrykk
En projektor omtales ofte som ”ekstern skjerm” fordi det like gjerne kunne ha vært det du koplet til. For eksempel når din bærbare står i dockingstasjonen på kontoret. For å aktivere den tilkoplede projektoren skal du bruke tasten [FN] (som du bare finner på en bærbar PC) sammen med en av funksjonstastene (F-tastene) . Se bilder av dette på neste side!

7 [FN] og F-taster (1/2) [FN]-tasten befinner seg alltid nederst til venstre ved siden av CTRL. Denne holder du inne og velger tilhørende F-tast med skjermsymbol på for å aktivere projektoren. Bildene under viser at plasseringen av skjermtasten kan variere fra maskin til maskin. Symbolene kan også variere, men de innebærer ofte et bilde av en liten skjerm. I noen tilfeller står teksten CRT/LCD der i stedet. Fortsetter på neste side! Her er skjermfunksjonen plassert på F4 Her er [FN]-tasten Her er skjermfunksjonen plassert på F5

8 [FN] og F-taster (2/2) Når du trykker [FN]+F??, vil dette veksle mellom 3 modi: Kun bilde på den bærbare Bilde på både bærbar og projektor Kun bilde på projektor Listen gjentar seg etter pkt. 3. Klikk på pila hvis du fortsatt ikke har bilde på videokanonen.

9 Velg operativsystem for å få mer hjelp
Klikk her hvis du har Windows XP Klikk her hvis du har Windows Vista Klikk her hvis du har Windows 7 Hvordan vet jeg hva jeg har? Høyreklikk på Datamaskin eller Min datamaskin på skrivebordet og velg Egenskaper fra menyen. Da står det hvilket operativsystem du har øverst i det nye vinduet du får opp.

10 Windows XP (1/4) Høyreklikk på skrivebordsbakgrunnen og velg egenskaper.

11 Windows XP (2/4) Klikk innstillinger Klikk på skjerm 2

12 Windows XP (3/4) Kryss av for ”Utvid Windows-skrivebordet til denne skjermen”

13 Windows XP (4/4) Klikk OK Hvis du fortsatt ikke får bilde, kan du nå prøve å gjenta ”Aktiver ekstern skjerm med tastetrykk”

14 Windows Vista (1/3) Høyreklikk på skrivebordsbakgrunnen og velg tilpass.

15 Windows Vista (2/3) Klikk på ”Koble til en projektor eller annen ekstern skjerm”.

16 Windows Vista (3/3) Klikk på ”Koble til skjerm”

17 Windows 7 Trykk venstre Windowstast + P Velg modus med antall trykk:


Laste ned ppt "Hvordan bruke en videokanon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google