Program-fagene: Psykologi 1 og 2

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Hva bør vektlegges ved muntlig eksamen i Historie og filosofi?
VFL i klasserommet Har ikke VFL absolutt hele tiden. Men alle lærere har en tanke om hva man ønsker å oppnå med undervisningen. Det er jo dette som er.
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
HELSE OG LIVSSTIL.
Hvordan intervjue en forsker?
=HS Bok + Nett • Bøker og nettsted henger nært sammen • Kapitlene i bøkene har tydeligere tilknytning til læreplanen • Nettstedet er inndelt i kapitler.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Historie – hva er det??? Filosofi – hva er det???
Kapittel 9: Utdanning i Norge
- EN DEL AV MATALLIANSEN • UMB - MATFORSK - AKVAFORSK Matalliansen DETTE ER TITTELEN PÅ PRESENTASJONEN 1 FEM TIPS FØR DU BRUKER MALEN!  Hovedfonten i.
Nokre prinsipp •Modulbasert og studiepoenggivande som hovudprinsipp •Fleksibilitet •Praksisnært Studiepoeng ved obligatorisk frammøte og gjennomføring.
17 Legg forholdene til rette Leseforholdene påvirker lesingen 1.Det fysiske arbeidsmiljøet. 2.Andre fysiske forhold. 3.Mentale forhold. 4.Forhold.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Et verktøy for arbeid med lesing i alle fag Mathopen skole
Veiledet lesing Mørkved skole
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Innføring i fagdidaktikk – samfunnsfag 1
Bokpresentasjon Oslo.
Anvendt kognitiv psykologi, PSYC2400
Impulsuka 2013 Kristiansand
NKIs erfaring med Læringspartnere
Foreldremøte 10.trinn ”Åpen skole”
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur
Utforskeren.
Vurdering. Nemd Vurdering Det eleven skal lære, fastsettes som mål for kompetanse. Det er kompetansemålene som skal prøves til eksamen. Kompetanse er.
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
12 Reflekterende lesing.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Studieplanarbeid.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
NY GIV Kroppsøving Byåsen vgs Ny-Giv kroppsøving, et prosjekt rettet mot elever med IV og karakteren 1 og 2..
Vurdering for læring Oppstart januar 2015.
Ulike typer studier Å studere samfunnsfag  Hvorfor samfunnsfag?  De ulike samfunnsfagene prøver å finne svar på spørsmål om hvordan samfunnet henger.
Foreldremøte 2. trinn
Språkets betydning for læring 1. am. Jorun Buli Holmberg - 11
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Eksamen i pedagogikk og elevkunnskap
Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Samfunnsfagene. Hva er psykologi? Psykologi = ”Læren om sjelen” Vitenskap som omhandler atferd og mentale prosesser Men programfaget da?
Informasjon om fagvalg på Eikeli vgs. Fagvalget gjøres elektronisk på Fagvalget åpner 29.1 og stenger 4.2 kl Elevene.
2014 Studiebarometeret Studiebarometeret Høgskolen i Sør-Trøndelag I denne rapporten er spørsmål om tidsbruk (studieinnsats) ekskludert. Vi henviser.
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Bærekraft og global bevissthet
VALG AV 2. FREMMEDSPRÅK ELLER FORDYPNING PÅ UNGDOMSSKOLEN
Oppgaver som fremmer kommunikasjon B – Samarbeid
Moderne psykologi.
FEM TIPS FØR DU BRUKER MALEN!
FEM TIPS FØR DU BRUKER MALEN!
FEM TIPS FØR DU BRUKER MALEN!
Tips og triks Slide slettes!
Fysisk og psykisk helse
Tips og triks Slide slettes!
Utskrift av presentasjonen:

Program-fagene: Psykologi 1 og 2 Presentasjon

En sunn sjel i et sunt legeme Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen på utstillingen med samme navn ved Teknisk museum i september 2012. Tillatelse til bruk av bildet er gitt.

Hva er psykologi? Psykologi kommer av ordene ”psyche” som betyr sjel og ”logos” som betyr lære. Programfaget psykologi handler derfor om læren om sjelen. Faget passer for deg som ønsker innblikk i og forståelse for hvordan mennesket tenker, hvorfor det handler som det gjør og hvordan vi kan endre våre atferdsmønstre. Faget skal videre bidra til å utvikle elevens evne til analytisk refleksjon og gi en innføring i begreper, modeller og teorier i psykologien som grunnlag for å utvikle egen og andres tenkning.

5 hovedområder i psykologi 1 Psykologiens utvikling og historie – hverdag og forskning (Se bilde neste side) Utviklingspsykologi – utvikling, persepsjon, emosjoner, personlighet og holdninger Mennesket og læring – læringsteorier, betingelser for læring Psykologiens biologiske grunnlag - menneskekroppen Mennesket og helse – livskvalitet og kriser Om du trives med faget, kan du velge faget ett år til – psykologi 2

Forskning på degenerative sykdommer som Alzheimer, demens m.m. I dag forsker man på slike sykdommer bl.a. ved bruk av fisker fordi man kan studere mange generasjoner fra samme familie over relativt kort tid. Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen i utstillingen «Mind Gap» ved Teknisk museum september 2012. Tillatelse til bruk av bildet er gitt.

4 hovedområder i psykologi 2 Psykologien i dag – bruksområder/psykiatri Sosialpsykologi – sosialisering, grupper, roller, ledelse, konfliktløsning Kommunikasjon – god kommunikasjon, massekommunikasjon Helsepsykologi – psykisk helsearbeid, forebygging og behandling og psykiske vansker og lidelser (Se bilde neste side)

Psykisk helse, forebygging og behandling Psykisk helse, forebygging og behandling. Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen på Teknisk museum i utstillingen «En sunn sjel i et sunt legeme» september 2012 . Tillatelse til bruk av bildet er gitt.

Undervisning Både skriftlig og muntlig Presentasjoner, prøver, quiz og innleveringer Individuelt- og gruppearbeid Interne/eksterne foredragsholdere Ekskursjoner Verdensdagen for psykisk helse

Mind Gap – utstillingen på Teknisk museum Bildet viser utsnitt fra avdøde menneskers hjerne. Disse menneskene har lidd av ulike fysiske sykdommer som har påvirket hjernen, f.eks. vannhode, demens m.m. Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen og lagt ut med tillatelse fra Teknisk museum.

Eksamensform Psykologi 1 = Muntlig Psykologi 2 = skriftlig og muntlig eksamen Er det lett å få gode karakterer? Det er mye lesing og mye du må kunne, så motivasjonen din for å stå på i faget og hvor interessert du i utgangspunktet er, vil være avgjørende. Men, det er et svært interessant fag og det er mulig å gjøre mye både lærerikt og gøy i undervisningen, så det kan tenkes at du ønsker å jobbe med faget. :D

Faglærere ved Bjerke vgs: Anne Grethe Phillips Jeanette Kristiansen Hvis dere ønsker mer informasjon, ta kontakt! Vi svarer gjerne på spørsmål. :D E-post: anne.phillips@bjerke.vgs.no E-post: jeanette.kristiansen@bjerke.vgs.no