”Psykisk helse i skolen –Noe å snakke om -Noen å snakke med?"

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
-ikke bare for zippylæreren…
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
ZIPPYS VENNER Opplæringsprogram for barn mellom 6-8 år. Fokus mestring
-ikke bare for zippylæreren…
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Visjoner For oppvekstsektoren: Barn og unge først! For elevene på Seiersten: Study more, get smarter! For ansatte på Seiersten: Vi åpner nye dører …
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Fra prosjekt til tiltak •Prosjekt - Felles ansvar –Snu unge lovbrytere i tide –Salten politidistrikt •Tiltak –Felles ansvar i Salten –Salten.
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
Mette Grytten, prosjektleder for BIRUS 2009 – 2012
Sør-Afrika KFUM Tensing
Snuoperasjoner Bedre psykisk helse
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Oslo kommune Utdanningsetaten Hva er en god elev og en god lærer? Presentasjon av miniundersøkelsen på ungdomsskoler og videregående skoler Høsten 2009.
Buskerudregionens incestsenter
Konsultasjonsteam for skolevegring
Helsesøster som samfunnsaktør
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Avdeling for sosionomutdanning
Den systemteoretiske analysemodellen Levanger 20. – 21. april 2006
Psykisk helse i skolen.
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
I dag snakker vi om psykiske problem:
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Vi som jobber i skolesatsningen Psykisk Helse i Skolen er veldig glade for å bli invitert med på denne dialogkonferansen med ungdom og psykisk helse som.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Bakgrunn for satsingen
VIP Introduksjon til nye kontaktlærere. Undersøkelser viser at Unge ønsker mer kunnskap om psykisk helse og at opplæringen skal foregå på skolen. Elever.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Hovedmålsetninger:  Forebygge psykiske problem hos ungdom  Utfordre unges holdninger og deres fordommer overfor psykisk helse og psykiske problemer.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Skoleprogrammet VIP, Sykehuset Asker og Bærum
Global Dignity Day Klikk for film:.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
-ikke bare for zippylæreren…
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Informasjon til skolens ansatte om Skoleprogrammet VIP
BARNAS BARNEVERN 2020.
Klasseledelse med sosialpedagogisk fokus Av Solveig Roth Høgskolen i Vestfold 2009.
Hva er viktig for elevers læring?
Forebygging, ungdom og alkohol Arbeidsseminar Nord-Troms oktober 2008 Førstelektor Øystein Henriksen.
Skolehelsetjenesten Nadderud vgs. Helsesøster Kari Andrine Bondø Skolehelsetjenesten Nadderud videregående skole.
Utvalgte resultater for SVGS
Velkommen til Åmot ungdomsskole
Utvalgte resultater for SVGS
Innhold Sak 1: Velkommen v. teamleder. Kort presentasjon av team 9
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Psykisk helse.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Sinne Film:
Erfaringsutveksling og praktisk info
Barn som pårørende Tilbud til barn som pårørende
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

”Psykisk helse i skolen –Noe å snakke om -Noen å snakke med?" Venn1.no ”Psykisk helse i skolen –Noe å snakke om -Noen å snakke med?"

Psykisk helse i skolen Felles sekretariat for alle skoleprogrammene Lokalisert i Stavanger Startet opp i 2004 Som et ledd i opptrappingsplanen for psykisk helse Har i dag fem ansatte + en per skoleprogram Informasjonsportal på nett for elever og lærere

Skoleprogrammer Hva er det med Monica? Zippys venner Alle har en psykisk helse VIP STEP Venn1.no

Venn1.no Tretimers opplegget

Hovedformålet med Venn1.no ”Normalisere” psykisk helse Hva er psykiske problemer? Hvor er det hjelp og få Hvordan være venn med en som sliter

Hvem er med på Venn1? Prosessleder; Helsesøster, lærer eller andre som har gjennomgått et prosesslederkurs. Skolerte og godkjente ungdomskontakter Kontaktlærere/andre lærere Elever Helst helsesøster

Ungdomskontakten Ungdom mellom 18 og 26 år Pårørende eller psykisksyk Skoleres 2-3 ganger i året på helgesamlinger

Førstetime Presentasjon av opplegget Foredrag: ”Hva er psykisk helse?” Syneliggjøre holdninger Gruppediskusjoner Hva bør samfunnet gjøre med at så mange unge sliter? Hva bør skolen gjøre med at så mange elver sliter? Hva kan foreldre gjøre? Hva er et godt vennskap?

Venner er ikke terapeuter! Venner har ikke taushetsplikt! Andretime Ungdomskontakten sin historie Hva gjør vi når venner eller medelever sliter? Hva gjør vi ikke? Hva gjør vi når vi selv sliter? Venner er ikke terapeuter! Venner har ikke taushetsplikt!

Tredjetime Rolleavklaring Evaluering

Reaksjoner på Venn1.no

Uttalelse fra NORD-GUDBRANDSDAL V. G Uttalelse fra NORD-GUDBRANDSDAL V.G.SKOLE AVD HJERLEID   Opplegget var kjempebra! Elevene (-denne første gangen med yrkesfag, kun gutter) var engasjerte og flinke og fikk mye skryt. Dette ønsker vi å fortsette med til neste år også.   Solveig Rindhølen AVD.LEDER V/NORD-GUDBRANDSDAL V.G.SKOLE AVD

Uttalelse fra Kristiansund vg skole Min erfaring med venn1 Uttalelse fra Kristiansund vg skole Min erfaring med venn1.no opplegget er at dette er et opplegg som tar ungdommen på alvor og som de kjenner seg igjen i. De får mulighet til å kjenne på følelser både i forhold til seg selv og vennene sine. Det åpner opp en dør for dem. Jeg har en svært god følelse av at dette er noe positivt for ungdommen og det kjennes godt å være sammen dem gjennom prosessen disse tre timene. Det er også godt å vite at jeg kan være en resurssperson for dem.   Hilsen Margaret Helle Helsesøster Kristiansund vg skole

Uttalelse fra Fræna vidaregåande skole. Venn1 Uttalelse fra Fræna vidaregåande skole Venn1.no tar opp et meget aktuelt, men ømtålelig emne på en svært engasjerende måte. Historiene gjør et dypt inntrykk på ungdommene samtidig som den åpne tonen gjør det enklere å snakke om egne opplevelser og problemer. Venn1.no evner å skape forståelse for psykiske problemer og gjør dem samtidig så hverdaglige at flere både identifiserer dem, ber om hjelp og lærer å mestre hverdagen på en bedre måte.   Hallvard Aarø Pedagogisk leder ved Fræna vidaregåande skole

Utfordringer Det er et ”skummelt tema” ”Feige” lærere Vanskelig å få plass i timeplanen

Hvor mange? 2005: 1460 elever 2006: 6000 elever 2007: 6000 elever? 70 % av elevene mente at det burde brukes på andre skoler. Over 80 % av lærerne mente det samme Ca 60 000 elever har hittil vært gjennom et eller flere skoleprogram om psykisk helse

Mer informasjon? www.psykiskhelseiskolen.no www.mentalhelse.no