Evaluering av oktober på blå

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Månedsevaluering november 2011
Evaluering av september på blå
Januar evaluering: I januar hadde vi som mål å fokusere på selvstendighetstrening i garderobesituasjonen. Dette opplever vi har vært til stor glede for.
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Turene i November har gått til:
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
MÅNEDSEVALUERING NOVEMBER Vi har hatt fokus på helse og prata om at det er viktig med god håndhygiene. Vi vil ikke bli syke! Barna vasker hendene før måltid.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Ny rammeplan for barnehagen
Religion, etikk, filosofi: Ny Rammeplan for barnehagen
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 21 OKTOBER 2008
Månedsbrev Smørblomst
På barnehagens lunsjmeny!
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
"God bagasje på livets reise."
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
TLF: –
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Månedsplan for september Temaet for denne måneden: Meg selv Målet for denne perioden er å gi barna kjennskap kroppen 1 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Sluttevaluering De syv
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
PERIODEPLAN FOR MARS 2019 UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 1
BARNEHAGEDAGEN 12. MARS «Jeg lurer på……..»
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Foreldremøte Odderøya barnehage
BRANNVERNUKE EVALUERING OG OPPSUMMERING AV SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Evaluering av oktober på blå I oktober har vi startet med kjøkkengruppe, dagens barn, og hatt fokus på lekegrupper/å holde på den gode leken. Vi hadde en flott markering av FN-dagen med stor samling, god mat, dans og lek! På foreldrekaffen (uten kaffe…) var det kjempe bra oppmøte og stor stemning! Det var stas for ungene å få tid i barnehagen sammen med mamma og/eller pappa Her er glimt fra noe av det vi har opplevd i oktober: I kjøkkengruppa får barna oppleve å mestre det å lage mat. Vi må samarbeide og ta imot beskjeder, og barna får gleden av å servere selvlaget mat og gjøre andre glad! (fagområdet:kropp,bevegelse,helse.) Ved å dokumentere barnehagens hverdag med foto på data, får både barna og foreldrene mulighet til å gjenoppleve opplevelser, stille spørsmål og fortelle. (Fagområdet:kommunikasjon,språk,tekst) «Dagens barn» får vise hjertet sitt i samling og får noen spesielle oppgaver på avdelingen denne dagen. Oppgavene er lystbetont og tilpasset barnet. I løpet av dagen leker vi sammen med grønn avd. Dermed får barna flere valgmuligheter både med hvem de vil leke med, og hva/ hvor de vil leke. Barna medvirker på hva de vil fylle sin barnehage-hverdag med.

Overordnet målsetning: Vi har mange barn på blå som er glad i rollelek! I rolleleken blir barna vant til å tenke ut fra andres ståsted, de lærer å se ting fra en annen synsvinkel og å samarbeide. Til rollelek er det fint å ha forskjellige rekvisitter og utkledningstøy. ( Årsplanen s. 11) «Tidlig erfaring med jevnaldrende har stor betydning for barnas samspillferdigheter og gjør barnehagen til en viktig arena for sosial læring» Rammeplanen s. 27 Overordnet målsetning: Barnehagens personale og rom ivaretar og stimulerer det kompetente, utforskende og lekende barn I barnehagen skal barna få erfare sine kreative sider og skaperglede ved formingsaktiviteter. (Årsplanen s. 23) Avd. Blå tlf. : 98293718

FN-dagen ble markert med felles-samling hvor vi snakket litt om hvor heldige vi er som bor i Norge, at vi har seng å sove i og mat til å bli god og mett i magen. Vi danset og lekte med fallskjermen, og spiste kjempegod, selvlaget, pølselapskaus! (Fagområdet: Etikk, religion og filosofi) Barnehagen skal gi barna ulike typer utfordringer de mestrer, og introdusere dem for nye måter å bruke kroppen sin på. Når benken settes opp mot stein-gjerdet griper barna straks muligheten for litt spenning og balansering! (Fagområdet: kropp, bevegelse og helse) Barnehagen skal gi barna positive og inspirerende opplevelser i naturen. Selv om vi blir våte og litt kalde etterhvert som vi «bader» i vanndammene, så opplever vi fellesskap, samarbeid og stor glede ved leken. Og så er det veldig godt å komme inn og få tørt varmt tøy på kroppen etterpå  (Fagområdet: natur, miljø, teknikk) www.solslettabarnehage.no