Fra ord til liv August 2012.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

“Fra ord til liv” Februar
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Fra ord til liv April 2009.
Fra ord til liv Mars 2011.
Barnet som gave og oppgave
Fra ord til liv Mars 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Fra ord til liv November 2008.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv desember 2008 " Men la din vilje skje, ikke min " (Lk. 22,42)
Fra ord til liv september 2010.
1.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Fra ord til liv Ottobre
Fra ord til liv januar 2010 Fra 18. til 25. januar feirer man i mange land i verden uken for bønn om kristen enhet, mens i andre land legges denne feiringen.
Velkommen til skolegudstjeneste
Fra ord til liv Juli 2009.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
”Vi vil gjerne se Jesus”
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
Skattejakt-samling på torsdag
Deg være ære, Herre over dødens makt!
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Tre håndfuller vann for livet.
Velkommen til ettårssamling
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Fra ord til liv mars 2010 Har du noen gang følt behov for hjelp og samtidig hatt følelsen av at ingen kan komme deg til unnsetning?
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Fra ord til liv Februar 2010.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Om det som truer fellesskapet Greiner på det gode treet.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Fra ord til liv oktober «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
Fra ord til liv februar 2011 "Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn" (Rom 8,14).
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
Fra ord til liv januar 2011 "Hele flokken av troende var ett i hjerte og sinn, og ingen kalte det han eide for sitt eget; de hadde alt felles." (Ap.gj.
Utskrift av presentasjonen:

Fra ord til liv August 2012

«Hver den som kjennes ved meg for menneskene, skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen. Men den som fornekter meg for menneskene, skal også jeg fornekte for min Far i himmelen» (Matt 10,32-33).

Dette er et ord til stor trøst og oppmuntring for alle oss kristne.

Her oppfordrer Jesus oss til å leve i samsvar med vår tro på ham, ettersom vår skjebne i evigheten er avhengig av hvilken holdning vi inntar overfor ham i løpet av det livet vi lever her på jorden.

Hvis vi vil kjennes ved ham i møte med andre mennesker, sier han, vil vi gi ham grunn til å kjennes ved oss overfor Faderen. Hvis vi derimot har fornektet ham overfor andre mennesker, vil han ikke kjennes ved oss overfor Faderen.

«Hver den som kjennes ved meg for menneskene, skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen. Men den som fornekter meg for menneskene, skal også jeg fornekte for min Far i himmelen» .

Non la vedo tanto. I fiori potrebbero andare Siden Jesus elsker oss, minner han oss om den belønningen eller straffen som venter oss etter dette livet. Han vet, som en av kirkefedrene sier, at noen ganger er frykten for straff mer effektiv enn et vakkert løfte.

Derfor nærer han håpet i oss om en salighet uten ende, og, i den hensikt å frelse oss, vekker han på samme tid i oss frykten for å bli fordømt.

Det han er opptatt av, er at vi for alltid skal få leve sammen med Gud Det han er opptatt av, er at vi for alltid skal få leve sammen med Gud. Det er jo det eneste som teller. Det er målet vi er kalt til ved vårt liv: Bare sammen med ham vil vi virkelig oppnå å realisere oss selv og tilfredsstille alle våre lengsler til fulle.

ok Derfor oppfordrer Jesus oss til å «kjennes ved ham» allerede her på jorden. Hvis vi derimot ikke vil ha noe med ham å gjøre i dette livet, hvis vi fornekter ham nå, vil vi for alltid være avskåret fra ham når vi går over i det neste livet.

Når vår jordiske vandring tar slutt, vil altså Jesus ikke gjøre noe annet enn å bekrefte for Faderen det valget hver av oss har tatt på jorden, med alle dets konsekvenser. Med henvisning til den ytterste dom viser han oss hvor viktig og alvorlig den avgjørelsen er som vi tar her på jorden: Det er nemlig vårt evige liv som står på spill.

«Hver den som kjennes ved meg for menneskene, skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen. Men den som fornekter meg for menneskene, skal også jeg fornekte for min Far i himmelen.»

Hvordan dra nytte av Jesu advarsel? Hvordan leve dette hans Ord? Han sier det selv: «Den som kjennes ved meg..» La oss derfor legge vinn på, enkelt og frimodig, å vedkjenne oss ham overfor våre medmennesker.

Non miconvince La oss overvinne vår frykt for å være annerledes. La oss komme ut av middelmådigheten og kompromiss-mentaliteten som tømmer også vårt liv som kristne for ekthet.

La oss huske at vi er kalt til å være Kristi vitner: Gjennom oss ønsker han å nå frem til alle mennesker med sitt budskap om fred, rettferd, kjærlighet. La oss vitne om ham over alt hvor vi befinner oss, det være seg i familien, på arbeidet, i vennekretsen, i studiesammenheng eller ved de forskjellige andre omstendigheter i livet.

La oss fremfor alt vitne om ham gjennom vår væremåte: ved å leve ærlig, føre et rent liv, være uavhengig av penger, delta i andres gleder og smerter.

La oss helt spesielt vitne ved vår gjensidige kjærlighet, ved vår enhet, slik at sann fred og glede, som Jesus har lovet dem som lever i enhet med ham, fyller vår sjel her nede og strømmer ut over de andre.

Continuerei la serie delle persone Og til alle som spør oss hvorfor vi oppfører oss slik, hvorfor vi er så fredfylte, selv i en så urolig verden, la oss ydmykt og ærlig svare med de ordene Den hellige Ånd inngir oss, slik at vi vitner om Kristus også med ord og vår idéverden.

På denne måten kan kanskje mange av dem som søker ham, finne ham.

ok Andre ganger vil vi kunne bli misforstått, motsagt, vi vil kanskje bli offer for splid, hat og forfølgelse. Jesus har også forutsagt dette: «Har de forfulgt meg, vil de også forfølge dere»

Vi er på den rette vei. La oss derfor fortsette med modig å vitne om ham selv midt i prøvelsene, også med livet som innsats.

Målet som venter oss er verdt det: Det er Himmelen der Jesus, som vi elsker, skal kjennes ved oss overfor sin Far i all evighet.

«Hver den som kjennes ved meg for menneskene, skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen. Men den som fornekter meg for menneskene, skal også jeg fornekte for min Far i himmelen» (Matt 10,32-33). “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich 1984 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over.   På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org