Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Byggavfall – fra problem til ressurs
Advertisements

Oppsummering kontrollaksjoner i 2010 Byggavfallskonferansen februar 2011 Qno Lundkvist /Klif og Astrid Holte/Fylkesmannen i Hordaland Klima-
SAK10 / TEK10 Tilsyn med avfallsområdet etter pbl Gunnar Grini, Direktoratet for byggkvalitet.
Hvor godt følges regelverket opp i praksis? Erfaringer etter kontrollaksjoner Aksjonsleder Qno Lundkvist.
Byggavfall – fra problem til ressurs
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
10.FEBRUAR 2011 BYGGEAVFALLSKONFERANSEN 2011 Hvilke erfaringer har aktørene med byggavfall i Plan- og bygningsloven? ERFARINGER FRA EN RÅDGIVENDE INGENIØR.
Byggavfall – fra problem til ressurs
Byggavfall – fra problem til ressurs
Anne Stine Zakariassen Fylkesmannen Oslo og Akershus
Hva skjer med BA-avfallet etter at det har forlatt byggeplassen?
Miljørådgiver i grønn hverdag
Byggavfall – fra problem til ressurs
Louise Engan Fylkesmannen i Nordland Geir Hanssen Trondheim kommune
«TRYGG PÅ JOBB « Startbilde. Et hyggelig «hvilebilde» når du har gjort klart til visning. Det er relativt mange bilder/powerpointer i denne visningen.
Brente bygg og brannavfall - hva sier regelverket Byggavfallskonferansen 2014, Jon F Larsen, Miljødirektoratet.
Byggavfall Kåre Myran HMS-sjef HENT AS.
Ketil Krogstad, avdelingsdirektør
Kan vi ta livet tilbake? Karl John Amdahl Styreleder
Hvem kan egentlig utføre en miljøkartlegging ?
Over 40 år i Rive- og Sanerings Bransjen
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Byggavfall – fra problem til ressurs
Stavanger kommune Byggesak, Krav til avfallsplaner/sluttrapport
– hvordan få flere poeng ved riktig avfallshåndtering?
Byggavfall – fra problem til ressurs
Fylkesmannen i Møre og Romsdal
Byggavfall – fra problem til ressurs
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
Læring og samarbeid i byggenæringen
Etikk, ansvar og god praksis Direktør Dag Westby Byggeavfallskonferansen 2012.
BYGGAVFALLSKONFERANSEN 2011 Mottakskontroll. Hva mottar avfallsmottakene av byggavfall, og hva trenger de å vite om dette avfallet? Haugaland Interkommunale.
Vi ser på: Farlig avfall i bygg
Presentasjon til seminar om deponering av gruveavfall
Kurs for tilsynsmyndighet - Kommunalt tilsyn med skadedyrbekjempelse
Statens vegvesen som byggherre
1 Kari B. Mellem, SSB Avfallsstatistikk Byggavfallskonferansen 2010.
EMNE: MILJØ I BYGG EMNEKODE: SO850G EMNETS OMFANG: 30 studiepoeng EMNET BYGGER PÅ: Øvrige grunnlags-, linje-, samfunnsfaglige- og studieretningsemner MÅL.
Seminar Senter for byggenæringen 31. august 2010.
PCB-forurenset betong
KLIMANYTTE AV GJENVINNING
Byggavfallskonferansen 2009 Hvor vil byggenæringen? Rannveig Ravnanger Landet Dir. miljø og energi BNL.
Kartlegging av byggavfall i Nord - Norge. 2 NESO som bransjeaktør -Jack Johnsen, kompetanseleder i NESO -NESO Bransjeorganisasjon for NordNorske byggentreprenører.
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Farlig avfall - nasjonale og globale utfordringer Statssekretær Heidi Sørensen Farlig Avfall 2008,
Sammen holder vi Lofoten ren! Hva skjer med de ulike fraksjonene i distriktene og hvor ender byggavfallet? Monica Kleffelgård Informasjons- og kvalitetsleder,
Bygg- og anleggsavfall Kontroll med nytt regelverk ved Geir-André Thorstensen.
Avfallsplan Erfaringer fra en kommune
1 Kari B. Mellem, SSB Hvor ender byggavfallet - og hvor mye oppstår? Byggavfallskonferansen 2011.
NHPs betydning for farlig avfallsbransjen 1. Farlige avfallsmengder. NFFAs andel 89 % Deklarert mengde/kg farlig avfall i 2008 kilde KLIF 2.
Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall (NHP 2)
Byggavfallskonferansen 2010
Miljø- og avfallshåndtering i et veiprosjekt
RNNS – fase 7 kvalitativ del Feltarbeid/datainnsamling på to innretninger med utgangspunkt i brønnserviceselskaper Tema : Hvordan grensesnitt mellom operatør/entreprenør/hovedbedrift(reder)
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
Hva kjennetegner en god byggesaksbehandling?
Norsas - et selskap i COWI-gruppen Farlige stoffer i byggavfall ved rådgiver Sverre Valde, Norsas AS Forrett Plan- og bygningsloven, ny norsk spesialitet.
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Byggavfallskonferansen 2011 Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Status pr februar 2011 Innledning til sekvens om hvilke grep som må tas for.
”Farlig avfall 2009” i Sandvika Avfall fra bygg- og anleggssektoren – en betydelig avfallfraksjon i årene framover 16. september 2009 Rannveig Ravnanger.
Planlegge og prioritere tiltak
Hvordan skal man kildesortere for å øke både lønnsomheten og miljøgevinsten.
VELKOMMEN TIL EN DAG SAMMEN MED OSS SOM ARBEIDER I LANDBRUKET Kursleder: Kursmedarbeidere: Gårdbrukere fra.
Sirkulær økonomi - sett fra Miljødirektoratet
Byggavfallskonferansen 2017
Materialgjenvinning av byggavfall
Oppfølging på byggeplass - Miljø
Hva er gjort, og hvilke utfordringer har vi?
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
Utskrift av presentasjonen:

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner – hvorfor? 3.Avfallsplaner – hvordan? 4.Miljøkartlegging 5.Miljøsanering 6.Lovverk for BA-avfall 7.Kildesortering og organisering på byggeplass 8.Hvordan gjenvinningsbransjen håndterer de ulike fraksjonene?

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Velkommen 2.Formål: Kursets hensikt er å gi bygningsmyndigheter og aktørene i byggenæringen kunnskap om riktig håndtering av avfall i rive- og byggeprosessen. 1.Kompetansemål: Deltakerne skal etter kurset kunne gjøre rede for: 2.når det er krav til avfallsplaner – det nye regelverket 3.hvem som har ansvar for å lage avfallsplaner 4.hva en slik plan skal innholde 5.innhold og bruk av dokumentasjon 6.hva som menes med miljøkartlegging og –sanering 7.hvordan avfallshåndtering og kildesortering bør gjøres på byggeplassen 8.krav til nedstrømsløsningen og avhendingsmuligheter

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Dagens situasjon

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Disposisjon 1.Kursets innhold 2.Fra 0 til 80 på 5 år 3.Hvorfor snakke om byggavfallet, når det er bygging vi egentlig driver med? 4.Nasjonalhandlingsplan, NHP1 og NHP2, hva er det og hva har det betydd? 5.Byggenæringens og myndighetenes motivasjon og roller 6.Rent, effektivt, sikkert og økonomisk

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall 0 til 80 på 5 år 1.NHP til og med NHP til og med

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall 1.Hvorfor snakke om byggavfallet, når det er bygging vi egentlig driver med?

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Nasjonalhandlingsplan, NHP2 1.Næringens mål - Alt farlig avfall skal tas hånd om på en forsvarlig og sikker måte. - Alt bygg- og anleggsavfall skal søkes minimert og sikres høyeste mulig gjenvinning og forsvarlig håndtering - Innen skal minst 80 % av byggavfallet gå til gjenvinning. 2.Tiltak a.Farlige stoffer b.Kunnskap og informasjon a.Industriell gjenvinning

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggenæringens og myndighetenes motivasjon og roller 1.Byggenæringen a.Ønsker et godt omdømme b.Løse egne miljøutfordringer c.Jobbe miljømessig og rasjonelt 2.Myndighetene a.SFT og Fylkesmannens miljøvernavdeling b.Kommunen og Plan- og bygningsetaten c.Arbeidstilsynet

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Rent, effektivt, sikkert og økonomisk 1.HMS – helse-miljø-sikkerhet 2.Rent 3.Effektivt 4.Sikkert 5.Økonomisk

Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Oppsummering 1.Nå er vi i gang med et kurs som skal gi deg et godt grunnlag for a.Riktig avfallshåndtering på byggeplassen b.Riktig material- og metodevalg c.Lage og følge opp avfallsplaner