LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Anton Punsvik, kapellan, Sortland
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Music: Nightengale Serenade
Fra ord til liv Mars 2011.
Barnet som gave og oppgave
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Fra ord til liv August 2012.
- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
VERDIGHETSPRINSIPPER
Normer, verdier og holdninger
Gudstjeneste med Skattejakt.
Kjærligheten landet i julen
Motivasjon.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
De 10 bud 10 måter å elske på.
Selvfølelse vs selvtillit
Det gode Det rette Det rettferdige
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Hvem er Jesus?.
- roller og forventinger
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Velkommen til stabbegudstjeneste. Velkommen til stabbegudstjeneste.
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
Å lykkes eller være lykkelig?
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
Skattejakt-samling på torsdag
Deg være ære, Herre over dødens makt!
Fagskole i kommunehelsetjenester 2011
Diakoni og trosopplæring
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Se Verden – Se Livet.
VERDIGHET av sykehusprest Håvard Ervik, Molde sykehus
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
KOMMUNIKASJON Grunnleggende kommunikasjonsteori
De 10 bud 10 måter å elske på.
Problemet og løsningen:
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Fest og følelser Om seksualitet.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Livssynshumanismen Hva er livssyn? -Ser på livet
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Livsstilsending - uke 5 -
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Danning og voksenrollen i barnehagen
Utskrift av presentasjonen:

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!

Hva betyr likeverd for meg? For meg er likeverd at for Gud er vi alle like mye verdt. Vi har en verdi i det at vi er et menneske, - ikke i hva vi er, hva vi gjør eller hvordan vi ser ut, men vi har en verdi i at vi er til.

Hva legger dere i begrepet LIKEVERD? Det svaret skal vi komme frem til ved hjelp av en enkel og engasjerende metode, - som brukes en del innenfor helsevesenet, skole og næringsliv. NÅR DU SIER DET, - SÅ TENKER JEG: Del dine tanker med din sidemann… Hvis du ikke kommer på noe kan man sende ordet videre til neste runde..

Sånn gjør vi det: Hvert bord fungerer som en gruppe hvor poenget er å sammen belyse hva dere legger i begrepet LIKEVERD. Etter ca 15 minutter vil vi dele noen av refleksjonene med hverandre. En på gruppa noterer ned et par stikkord for å huske hva dere har kommet frem til i refleksjonene.

Oppsummering: Likeverd!

Gruppe 1: At alle har en rett til å bli respektert for sine meninger. Kunne elske hverandre for det man er. At vi er likeverdige søsken og at vi er Guds barn. Vi må være flinke til å se våre fargede landsmenn som oss likeverdig. Likeverd er komplett respekt. Tenke som en vekt, vi har samme verdi som mennesker. Respekt , det gir trygghet mlm mennesker. Viktig å respektere andre slik at de kan respektere deg. At alle er like mye verdt uansett klær og hudfarge.

Gruppe 1 forts. Penger og status kan være skygger for likeverd. Men for Gud er vi alle like. Bevisstheten om at vi er likeverdig burde få konsekvenser for hvordan vi behandler våre medmennesker. Diskriminering av eldre, syke, barn- er ikke likeverd. Det ufødte liv er like mye verdt som det fødte. For å elske andre må man lære seg å elske seg selv. Jeg tenker på vrakpanten av en bil. Når du leverer en bil på vrakplassen får du bare vrakpanten; samme sum uansett om bilen er ny og dyr eller gammel.

Gruppe 2 Vi er like mye verdt overfor Gud. At vi er like mye verdt for hverandre i samfunnet. Vanskelig i praksis. Vi verdsetter hverandre forskjellig ut fra status i samfunnet. Vi verdsetter hverandre ut fra evner, gaver, forutsetninger også i kristne sammenhenger. Likeverd er mangfold.

Gruppe 2 forts Selvbildet vårt påvirker hvordan definerer likeverd. Likeverd – verdt den samme nåden Likeverd – alle er ønsket. Likeverd – krever individuell behandling. Likeverd er nestekjærlighet Likeverd betyr tilgivelse – skille mellom person og handling. Likeverd for Gud – et godt ståsted

Gruppe 3! Likeverd er hvordan vi behandler hverandre. Grenser Likeverd er ikke at vi er like individer, men har ulike evner/behov. Å respektere hverandres egenart. Behandle folk individuelt , ulikt etter hva de trenger. Andres meninger like mye verdt som mine. Respekt.

Gruppe 4 Likeverd uansett utrustning, hudfarge, synlig og usynlig – samme verdi. Vi viser det ikke alltid i praksis. Ulike evner. Hvordan løfte hverandre opp: Gi hverandre ros, og ta imot ros. Se og bli sett. Motvirke janteloven Bruke de gaver vi har fått.

Gruppe 4 forts. Vi er redd for å stikke oss frem Våre krav og fokus skygger for egenverdet. Vi måler hverandre etter prestasjoner. Vår verdi i Guds øyne står alltid fast. Likeverd er tilgivelse Likeverd er mangfold Likeverd er like rettigheter.

Gruppe 5! Likeverd er å bry oss om de som er utenfor; et smil, vennlige ord. Unge og gamle – like mye verdt. Vi er alle skapt i Guds bild. Oppmuntre hverandre når noen faller. Ikke rangere mennesker. Ikke gjøre forskjell på folk. Hjelpe hverandre – ”booste” selvtilliten til andre. Menneskerettighetene: Alle burde ha like rettigheter , uansett kjønn, legning, uansett nasjonalitet Gjensidig respekt Respektere menneskeverdet.

Du skal elske din neste som deg selv! For å like andre, synes at andre er mye verdt, - ja da må vi faktisk begynne med å like oss selv: Kunne si til oss selv : Jeg er glad i deg! Jeg er verdifull! Gud mener jeg er et mesterverk skapt i hans bilde 

Sluttord: Esekiel: «Se, jeg gir dere et nytt hjerte», Jesus sier: «Se, jeg gjør alle ting nye». Han har sagt vi skal bevare vårt hjerte fremfor alt vi bevarer, for alt liv går ut fra det! Det finnes en som ønsker å våke over våre hjerter, men vi må slippe ham til.