Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kjærligheten landet i julen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kjærligheten landet i julen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kjærligheten landet i julen
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein

2 Tom og politiet En mann som heter Tom, har fortalt fra en kveld da han var tenåring. Sammen med vennene sine vandret han rundt i et nedslitt nabolag i byen. Det var en varm kveld og svært mørkt. Plutselig så en av dem en politibil og ropte: «Politi!». De hadde ikke gjort noe galt, men de likte ikke å bli sett heller. Derfor begynte de å løpe. Politibilen så dem og la merke til at de stormet ned en gangvei. Tom sprang og falt over noen søppelkasser. Politimennene gikk ut av bilen og begynte å gå etter dem. En av dem tente på en stor lykt. Tom kikket etter hvor det var blitt av vennene hans, men han så dem ikke. Alt han så var et sviende lyst søkelys, som prøvde å finne ham. Tom gjemte seg bak søppelkassene og fant at vennene hans hadde krøpet sammen bak dem. Desperat prøvde de å gjemme seg, de dro søppel over hodene sine og håpte at de ble usynlige. Men så falt søkelyset på Tom. «Kom, så vi kan se deg,» sa stemmen bak lyset. Tom reiste seg fra der han var, sølt til av søppel.

3 - Hva driver du med? «Hva driver du med?» spurte stemmen.
Tom stammet: «Ingenting.» Stemmen sa: «Jeg hører ikke hva du sier. Hva driver du med?» Tom svarte: «Du politi, jeg har ikke gjort noe galt. Jeg så lyset, så løp jeg, og så snublet jeg over disse søppelkassene. Jeg ber om unnskyldning for dette bråket.» Søkelyset strålte rett inn i øynene hans og blendet ham fullstendig. Han sto der i lyset uten å ha noe sted å gjemme seg. Da sa stemmen: «Jeg tror jeg kjenner deg igjen. Bor ikke du like bort i gaten her?» «Jo,» stammet Tom. Hjertet hans banket vilt, og han tenkte med seg selv: «Nå er livet mitt ødelagt. Hvis jeg ikke blir arrestert for å lage bråk, kan det hende noe verre vil skje: Politiet vil fortelle om det til foreldrene mine.»

4 Vil ikke straffe deg, er her for å beskytte deg
Men da sa røsten bak lyset noe uventet: «Gutten min, jeg er ikke her for å straffe deg. Jeg er her for å beskytte deg.» Tom fortalte: Da jeg sto der foran det skarpe lyset, fikk jeg et glimt av hva det vil si å stå foran Jesus, som er verdens lys. Der sto Tom, fullstendig avslørt. Men det gode lyset sa: Jeg vil ikke straffe deg. Jeg vil beskytte deg. Jeg vil frelse deg. Jeg vil lede deg videre trygt gjennom livet og inn i evigheten. Tom sto der i søppelet. Men han følte seg renere enn noen gang, for han var avslørt av et lys som ikke kaster noen skygger. I det øyeblikket skjønte han litt av hva det betyr å stå innfor Jesus Kristus, som er full av sannhet, og samtidig full av nåde.

5 Jesus var kommet også for gjeterne
Gjeterne på markene utenfor Betlehem kan ha hatt følelser som lignet på Toms. Samfunnet hadde avvist dem og skjøvet dem ned til laveste trinn på den sosiale rangstigen. Mange gjetere passet på sauer om dagen og drev på som landeveisrøvere om natten. De ble sett på som urene, både fysisk og åndelig. De må ha følt seg avvist og glemt. Var det noen som brydde seg om dem overhodet? Men den første julenatten fant de ut at de tok feil. Noen brydde seg! Den ene som teller mest av alle, han var kommet! Et kor av engler fortalte og sang om Jesus som var født til verden. Han var kommet for dem. Blant alle mennesker på jordens overflate var englene kommet nettopp til dem for å fortelle de gode nyhetene. Og da de dro av sted til Betlehem for å se julens mirakel, oppdaget de tre store gaver som Jesus gir oss.

6 1. Jesus vil ha med oss å gjøre
Syns du ikke du er verdt noe særlig? Synes du at du har mislykkes? Du er verdifull. Skapt av Gud, i hans bilde For det første, at Jesus vil ha med oss å gjøre. Han sier til deg som tviler på om du er verdt noe særlig, du som synes du har mislykkes, som syns du har få eller ingen venner. Han sier: Du er verdifull. Du er skapt av Gud, i hans bilde. Jeg vil gjerne ha fellesskap med deg. Jeg elsker deg så høyt at jeg har gitt livet mitt for deg. Du er dyrebar for meg.

7 Hva er det for oss å gjøre? Bare ta imot
Du er verdifull, du er inkludert, du er ønsket, og du trengs Hva er det da for oss å gjøre? Bare ta imot. Si ja takk til den ufattelig store gaven som Jesus og frelsen hans er. Ønsk ham velkommen inn i hjertet ditt og livet ditt. Han er den store julegaven – han er den som vil ha med deg å gjøre. Vil du gi noe verdifullt og spesielt til noen i julen i år, enten det er til barna dine, til foreldrene dine, til naboer, arbeidskamerater eller venner, så bare si til dem: «Du er verdifull, du er inkludert, du er ønsket og du trengs. Du er dyrebar for meg.» Samme hvordan du sier det, men du kan uttrykke dette, og det er den gaven å være akseptert.

8 2. Den andre gaven er tilgivelse
2. For det andre får vi en gave som innebærer tilgivelse. Har du hørt om en film som heter Schindlers Liste? Den handler om krigen, da millioner av mennesker ble utryddet av nazistene. Oskar Schindler var en uvanlig helt. Ved hjelp av denne ene mannen ble omtrent 1200 mennesker reddet fra den visse død. Han satte dem i arbeid i en fabrikk, der han kunne beskytte dem. En av de sterkeste scenene i filmen er når Oskar Schindler snakker med kommandanten i en arbeidsleir i Krakow i Polen. De snakker om makt, og kommandanten skryter av hvor stor makt han har over disse menneskene. Han har suveren myndighet til å drepe mennesker som trer fram for ham. Og kommandantene hadde gjort det til en vane å gjøre akkurat det – uten dårlig samvittighet i det hele tatt. Da sier Oskar Schindler: «Kommandant, du tar feil. Det er ikke makt. Hvem som helst kan gjøre dette. Men at et menneske kommer foran deg, og du sier: ‘Jeg kan ta livet ditt hvis jeg vil, men i stedet vil jeg benåde deg. Jeg benåder deg!’ Det, kommandant, det er makt!» Tilgivelse og benådning – det er uttrykk for den kjærlighet som landet blant oss i julen. Det er den julegaven Gud gir oss.

9 3. Den tredje store julegaven er JESUS selv
3. Den tredje store julegaven som har landet blant oss, er Jesus Kristus selv. En fire år gammel gutt sa til moren sin: «Mamma, jeg elsker julen nesten like mye som jeg elsker deg.» Moren svarte: «Si meg, gutten min, hva elsker du med julen?» Gutten svarte: «Jeg elsker lysene, jeg elsker presangene, jeg elsker juletreet, og så er det en ting jeg elsker aller mest, og det er Jesusbarnet.» Dette likte moren å høre, for det var nettopp det hun hadde lært ham. Jesus er Guds kjærlighet, som har landet blant oss i julen. Han er Guds gave til verden, han er den sterke og gode Frelseren, som ingen pengesum kan skaffe til veie.

10 Patrick Henrys testamente
Gir jeg Jesus og ikke noe ellers, så vil de være rike likevel Hvis de ikke fikk Kristus, men for øvrig alle goder, ville de likevel vært fattige En mann som het Patrick Henry var gammel og skrev sitt testamente, om hva de skulle arve, de som ble igjen etter ham. Han avsluttet slik: «Jeg har nå gjort rede for alt jeg eier og overlatt det til familien min. Men det er en ting til jeg skulle ønske jeg kunne gi, og det er Jesus Kristus. Hvis de fikk Kristus, og jeg ikke hadde gitt dem så mye som en skilling, så ville de være rike likevel. Og hvis de ikke fikk Kristus, men jeg for øvrig hadde gitt dem alle goder i hele verden, så ville de likevel være fattige.»

11 Jesus er den største av alle julegaver
Sokrates – 40 år Platon - 50 år Aristoteles - 40 år Jesus bare i 3 år Jesus malte ikke bilder, skrev ikke bøker, laget ikke musikk Jeg har lest at Sokrates underviste i 40 år, Platon i 50 år, Aristoteles i 40 år, men Jesus bare i tre år. Men innflytelsen fra Jesus er uendelig mye større enn de 130 årene de berømte filosofene holdt på. Jesus malte ingen bilder, men de flotteste bildene av Rafael, Michelangelo og Leonardo da Vinci har hentet inspirasjon fra ham. Jesus skrev ikke bøker, men Dante, Milton og en rekke av verdens største diktere ble inspirert av Mesteren. Jesus laget ikke musikk, men Haydn, Händel, Beethoven, Bach og Mendelssohn nådde sine høyeste nivåer i de salmene, symfoniene og oratoriene som de komponerte til ære for Jesus. All menneskelig storhet er blitt beriket av den ydmyke snekkeren fra Nasaret. Den gaven som Jesus Kristus er, den er den største av alle julegaver.

12 Teppet går snart opp Kjærligheten landet i julen
Hvis du går inn i et stort teater og sitter og venter på at teppet skal gå opp for å vise deg hva som skal skje den kvelden, så er du fylt med glede og forventning. Hva slags bilder ser du for deg? Hva vil handlingen gå ut på? Hvordan er karakterene som skal opptre? Orkesteret slår an ouverturen, lysene dempes, og publikum blir stille. Så trekkes teppet langsomt opp. Slik føler jeg det foran adventstiden. Jeg sitter i et stort teater – like stort som hele verden – og venter på at teppe skal gå opp. Jeg har litt peiling på hva som skal skje. Men julens drama er større enn noe menneskelig drama. For det innebærer at Guds løfter blir oppfylt. Den guddommelige forfatteren står bak scenen og dirigerer hendelsene. Kjærligheten landet i julen. Må Herren gi dere en rik og god advent- og juletid!


Laste ned ppt "Kjærligheten landet i julen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google