Frogn kommune har i tre avgrensede områder som er definert som hensynsone friluftsliv: Seierstenmarka, Sørmarka (fra Røys og mot Hvitsten) og Fuglesangåsen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SNØSCOOTERLØYPER FORSØKSORDNING. Bakgrunn • Strategisk næringsplan vedtatt 2012 – ønsker snøscooterløyper. • MD inviterte til deltakelse i forsøksordning.
Advertisements

May Britt Drugli Førsteamanuensis, RBUP, NTNU
 Samarbeidsavtalen med Moss kommune  Arbeidet med Scene 2 (Parkteateret)  Tilsetting av administrativ/daglig leder  Hjemmeside for MOM.
Generelt om Randaberg Kommunen
Forsøksordning med snøscooterløyper Gjennom arealplanlegging etter plan- og bygningsloven.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Reguleringsplaner.
Vestfolds fortrinn Klima og natur, kulturhistorie Urbant Variert arbeidsmarked Kort vei til Oslo.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kontaktutvalget 21. november 2011 Hans-Petter Tonum, daglig leder i DNF Næringsutvikling videre – med vekt på sentrum.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
Begrensninger og muligheter
Strategi for NRK Norges viktigste kilde til ny forståelse og felles opplevelser.
Om skog, bioenergi og klimanøytralitet
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
Langsiktig arealstrategi
Framtidens byer Virksomhetsmøte Tone Skau Jonassen.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Noen rettslige problemstillinger vedrørende elektronisk samhandling i offentlig sektor Prof. Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk, Avdeling.
Barnerepresentanten’s (BR’s) rolle Kenneth Arntzen Barnerepresentant Levanger kommune.
Ny klima og energistrategi i Troms
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
Lier kommune Skog, strand og byråkrati – hvordan gjøre gode intensjoner til god politikk? Hvordan Lier kommune forsøker å møte utfordringene i regionen.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Statlige bindinger på kommunene. 2 Bakgrunn og problemstilling Staten benytter et bredt spekter av virkemidler i styringen av kommunene. −Tre hovedtyper:
Status og resultater i Livskraftige kommuner Agder Rådgiver Hans Otto Lund.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Attraktivitet og Samferdsel. Utfordringer Reduksjon i folketall eller lav vekst i kommuner utenfor Stavangerregionen Lav andel kompetansearbeidsplasser.
Oppfølging av fylkesplan Østfold mot 2050 Arealregnskap Nedre Glomma regionen
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Styrker (internt)  Store volum av råstoff (skog og potet)  Sentral beliggenhet (Skandinaviakrysset)  Industrikompetanse  Klyngemiljøer innen bygg og.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Arealregnskap som oppfølging av fylkesplanen  En metode for å fordele den regionale arealpotten i fylkesplanen mellom kommunen i regionen  En metode.
Nasjonal mulighetskonferanse for trebasert industri "Vårt grønne gull” Fremtidens kompetanse og rekrutteringsbehov Bernt Kristian Berntsen Norske Skog.
Utvising tilleggsjord i statsalmenning. Statsalmenning. Lov om utnytting av rettar og lunnende mm i statsalmenning. – Fjellova. – 2016 oppstart gjennomgang.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Forum for natur og friluftsliv i Vestby FNF Vestby Et handlekraftig lokallag i vekst FNF Vestby - Et lokalt alibi.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
Oslo og Omland Friluftsråds arbeid for Markalov Asbjørn Olsen, generalsekretær Granavolden
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Fv. 91 Breivikeidet bru - Hov Forprosjekt. Bakgrunn Bygging av ny Breivikeidet bru i 2010 –Grunnforhold –Kostnader.
Vennegrupper. KJENNETEGN PÅ VENNEGRUPPER:  Faste smågrupper som holder sammen over tid  Grupper sammensatt av lærer  Gutter og jenter i samme gruppe.
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Regional plan for fysisk aktivitet idrett og friluftsliv i Akershus Høringsuttalelse fra Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) og Forum for natur.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Velkommen til folkemøte
Møte 7.juni 2017 Få input til hvordan det nye Vidarheim skal være- tekniske krav Fortelle om prosessen og hva som er gjort så langt. Saken sendes på høring.
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
SPR for SBATP og jordvern Sissel Tørud, Landbruksavdelingen
Statusoppdatering for planleggingsarbeid
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Statlige bindinger på kommunene
Kommunemøter RPBA - om RTP
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Gjermund Andersen, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA)
Trollheimen LVO Innerdalen LVO Svartåmoen NR Minilldalsmyrene NR
Anne-Marte Kolbjørnshus, komitéleder
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Lisensjakt på ulv Hva tenker grunneierne?
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Kommunedelplan for naturmangfold i Ski kommune
«Grønn næringsutvikling»
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Frogn kommune har i tre avgrensede områder som er definert som hensynsone friluftsliv: Seierstenmarka, Sørmarka (fra Røys og mot Hvitsten) og Fuglesangåsen (Dal) Noen utfordringer: Områdene er små og henger ikke sammen. Områdene er lite kjent og dårlig politisk forankret Det er økende press på friluftsområdene i Frogn og særlig stort press på deler av marka. Det er derfor stor enighet om å Etablere en lokal markagrense for å sikre tilstrekkelig friluftsareal per innbygger – også med tanke på fremtidig generasjoner å styre hvilke aktiviteter som kan tillates i marka/ulike deler av marka å sikre god tilgang til Follomarka Samfunnstrender som spiller inn Nasjonal areal og transportplan: Frogn kommune må sette en grønn strek som viser utstrekningen av Drøbak som kommunens vekstområde Klima og miljø hensyn innebærer at: Det i stor grad ikke skal bygges ned grøntareal, men heller siktes inn på transformasjon av eksisterende bebyggelse ved økt arealbehov Det er viktig for CO2 fangsten at skogen drives Særlover, Naturmangfoldsloven, friluftslov, vilt, skogbrusloven Denne komiteens oppdrag: Legge fram en anbefaling til kommunestyret om en lokal markagrense og en tilråding om veien videre Den lokal markagrensen vil fortelle i hvilke områder bolig- og næringsutvikling IKKE skal skje. Den lokale markagrense vil således bidra til økt forutsigbarhet for grunneier og innbygger. Bakgrunn