Verdier og visjon i nye Stavanger

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
Advertisements

Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
På vei mot ny utviklingsplan
TILDELES : NN FOR FLOTT INNSATS PÅ ART-TRENINGENE I PERIODEN MND-MND 200? Du har vært…… og vist at…… Lykke til!! _______________ Johannes Finne ART-trener.
Styring og ledelse av anskaffelser i din virksomhet
P ROSJEKT L ÆRENDE R EGIONER – S AMLING FOR PROSJEKTDELTAKERE 4. APRIL 2013 Delprosjekt: Når foreldre møter skolen.
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Januar Juletrefest FAU møte Februar Foreldrekontaktmøte / FAU møte Mars FAU møte Foreldremøte 2 April FAU møte Brukerrådsmøte Loppemarked (partallsår)
Samkommunestyret – Grete Ludvigsen 1 Orientering til samkommunestyret Samkommuneplan.
Profil og omdømme Modul 5 Avslutning 1 Studentliv - Kurs i Profil og Omdømme - Modul 1.
Styringsprinsipper Styringssystem
Strategi for NRK Norges viktigste kilde til ny forståelse og felles opplevelser.
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Brukerundersøkelse for Etat for byggesak og private planer
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
«Hvorfor gjør vi det?» Refleksjoner om etikken – og grunnmuren
BARNAS BARNEVERN 2020.
Hva er klokka?
Kommunereform - hva skjer?
Politisk påvirkning.
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
2. verdenskrig Før krigen: 1933: Hitler blir diktator i Tyskland
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
Strategisk næringsplan for Rana Kommune SATSNINGSOMRÅDE MARKEDSFØRING OG OMDØMME PROSESSEN OG FREMDRIFTEN.
Produkt av prosessen Intensjonsavtalen. Intensjonsavtalen er «sluttproduktet» Intensjonsavtalen har flere formål: –Formelle Gi kommunestyrene i de fem.
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Etikk – ja takk! Refleksjoner om etikk i praksis Henrik Syse, forsker og filosof Lørenskog kommune 27. og 29. oktober 2014.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Du har rett til å ha det bra! - Hva forteller oss «Ung i Rogaland 2016»?
Mandal kommune har vedtatt hvilke verdier som skal ligge til grunn for møte med publikum. Mandal kommune er preget av et positivt menneskesyn basert på.
INNOVASJON OG ENTREPRENØRSKAP FOR DET GRØNNE SKIFTET
Leve lykkelig alle dager til ende…
Administrativ plan Tasta IL 2014
Budsjettkonferanse 15. Mars 2017.
Hvilke plattformer bruker dere?
Skoleruta 2016 – 2017 Elever - Mindre grupper
KULTURBEGIVENHETER I SNARØYA
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Kommunens videre planer for satsingen Skoleeiere og skoleledere jobber sammen Workshop Ungdomstrinn i utvikling Pulje 4, 1. samling Våren 2016.
Skoleruta mindre grupper
2016: Mer enn 25 prosent over 67 år 21 – 24 prosent 18 – 20 prosent
KULTURBEGIVENHETER I FURU
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
KULTURBEGIVENHETER I SNARØYA
Gode alene – enda bedre sammen?
Gode venner som hjelper andre
Skoleruta mindre grupper
Arbeidskultur i Drammen kommune
Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Nøstodden barnehage Foreldre informasjon
Verdiar i nye ålesund Verdidebatt og verdiblink Leiarsamling P1 Komité for kulturbygging og verdiar.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
VERDENS BESTE VERTSKAP
Likeperson Navn:……………
Ny Nærings- og utviklingsplan Kva kan de? Kva vil de? Kor skal de?
Award-konsept.
Foreldremøte 8. trinn Midtstuen skole 6.mars 2019
Informasjonsmøter for ansatte
WORKSHOP!.
10-faktor Medarbeiderundersøkelse
Nye Stavanger Informasjon om prosessen frem mot sammenslåingen av Finnøy, Rennesøy og Stavanger kommune Nå skal dere få informasjon om prosessen.
Utskrift av presentasjonen:

Verdier og visjon i nye Stavanger Finnøy, Rennesøy og Stavanger blir fra 2020 nye Stavanger kommune – en flott kystkommune med ca. 141.000 innbyggere fordelt på 37 øyer. Kommunen er Norges energihovedstad, med landets viktigste næringsklynge. Den vil også bli en av landets viktigste kommuner innen landbruk, havbruk og reiseliv.

Eksisterende verdier Finnøy Rennesøy Stavanger Saman for folk i Finnøy * Service * Samarbeid * Nyskaping Rennesøy Det gode liv på dei grøne øyane * Ansvarlig * Raus * Engasjert Stavanger Sammen for en levende by * Er til stede * Vil gå foran * Skaper framtiden Eksisterende verdier

Ny kommune og ny organisasjon Viktige spørsmål for ansatte i nye Stavanger: Hvem er vi som organisasjon etter sammenslåingen? Hvilke verdier vil vi skal kjennetegne nye Stavanger? I prosjektet «Verdier og visjon i nye Stavanger» skal vi finne fram til felles verdier og visjon

Hvorfor skal vi gjøre dette? Men visjonen og verdiene vi har nå er så gode! Vi skaper en ny organisasjon! Vi trenger nye verdier og visjon som sier noe om hvem vi er, som gir felles retning og skaper felles kultur Nå skal vi stake ut kursen på nytt – sammen Skal vi virkelig bruke tid og ressurser på dette nå? Om visjon Å definere en visjon handler om å finne svar på det største av alle spørsmål: «Hva vil vi med denne kommunen?» Hvordan gjør vi kommunen til et bedre sted for innbyggerne våre? Visjonen er en overgripende ambisjon for hele kommunen Visjonen må være lett å huske, og lett å relatere seg til, for alle som jobber i kommunen Om verdier Verdiene skal drive oss fram mot visjonen, og hjelpe oss med å ta beslutninger i hverdagen. Hvilke «personlighetstrekk» skal kjennetegne Stavanger kommune? Verdiene definerer oss og hvordan vi handler i møte med andre. Verdiene leder kommunen gjennom viktige avgjørelser: Hvem skal vi ansette? Hva skal vi satse på? Hvordan skal vi behandle brukere, innbyggerne, samarbeidspartnere og hverandre? «En visjon er en setning som forteller hvorfor vi finnes og hvor vi skal reise sammen» (Ingebrigt Steen Jensen)

Hva skjer framover og hvordan kan jeg bidra? Alle ansatte oppfordres til å delta i verdikartlegging (kort spørre- undersøkelse via epost) i mars Snakk sammen på arbeids- plassen: hva betyr verdier for oss, hvilke verdier skal vi ha, hvilke verdier motiverer oss osv. Verdi-kartlegging blant alle ansatte Mars Visjons-formulering Mai-juni Informasjon til politikere Oktober Workshop med ansatte, ledere, tillitsvalgte April-mai Utsjekk av verdier og visjon med ansatte og innbyggere August-september Nye verdier og visjon legges fram for nytt kommunestyre November

Har du lyst til å bidra mer? http://nye.stavanger.kommune.no/for-ansatte/visjon-og-verdier/