Revidert reglement for elektronisk kommunikasjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Astrid Øksenvåg Rådgiver EKOR AS
Advertisements

Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Nye regler om innsyn i e-postkasse mv.
Ny betalingsforskrift på kommunal medfinansiering og kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
Eksterne epikriser – hvordan sikre at de når frem til rett mottaker Digital samhandling, OUS –
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Arkivplan – som dokumentasjon og nyttig verktøy i organisasjonen v/Sveinung Meyer Svendsen rådgiver, Arkiv i Nordland Foto: Bjørn Erik Olsen.
Digital vurdering og eksamen Juridiske rammer Læringsfestivalen 2015 Maren Magnus Jegersberg Juridisk rådgiver IT-direktørens stab Universitetet i Oslo.
Samtykkekompetanse og helsehjelp til pasienter som motsetter seg helsehjelp Internundervisning - geriatri Tirsdag *** Rådgiver/jurist Helle.
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Renholdstjenester Tilbyderkonferanse 21. april 2015 Innkjøpsansvarlig: Per Kolseth Renholdsleder: Nina Marit Gaustad.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Sprinkleranlegg Tilbyderkonferanse 22. januar 2015, kl
Velg digital postkasse på Norge.no. Hva er en digital postkasse? - en sikker løsning for å få og oppbevare viktig post digitalt Digital postkasse tilsvarer.
Vannskuterforvaltning KS
Nytt personvernregelverk fra EU
Eilert Sundt videregående skole
Privatkopiering Kompensasjon for lovlig kopiering av åndsverk
Svein Helgesen Ståle Opedal Arne Jarl Ringstad
Varsling av fornærmede eller dennes etterlatte
Velg digital postkasse på Norge.no
Tilbyderkonferanse 15. januar 2015, kl
Familieråd En for alle, alle for en
Utdanningskomiteen 19. mai
Nettverksledersamling
Samarbeidsgruppemøte
Oversikt over lovgivning med stor betydning for digital forvaltning
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Fagråd digital samhandling Sør-Trøndelag
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
Forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) i Statped
Forskningsrådets retningslinjer for datahåndtering
Modell for tjenesteforvaltning
PC-ordningen og Skolestart.mrfylke.no
Hvorfor Autorisasjonsdata, og hva er det for noe?
E-handel.
Planprosess - litt om roller og oppgaver
EKSAMENSINFORMASJON VÅR 2018.
Minstekrav til elektronisk meldingsutveksling
Innsamling av persondata og sensitive data på Universitetet i Oslo
StiNe – Studieinformasjon på nett
Konkurranse med forhandling
Nye personvernregler i Norge EUs personvernforordning - General Data Protection Regulation (GDPR) Maren Magnus Jegersberg Seniorrådgiver IT-direktørens.
Oversikt over lovgivning med stor betydning for digital forvaltning
Personvernrutiner i Attac for regionalledd
Dag Wiese Schartum, AFIN
Avdeling for studieadministrasjon
Matematikklæreres profesjonelle utvikling B – Samarbeid
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Digitaliseringsprogram for administrative tjenester
Delprosjekt arbeidsgiverpolitikk
Seniorråd og ny Kommunelov
STATUSRAPPORT UiO Saksbehandling og arkiv Delprosjekt 1 &
Utskrift av presentasjonen:

Revidert reglement for elektronisk kommunikasjon Maren Magnus Jegersberg Seniorrådgiver IT-direktørens stab

Bakgrunn for revisjon Kommunikasjon med borgerne skal som hovedregel skje elektronisk Hovedregelen i tidligere reglement var kommunikasjon per post Revidert reglement tillater UiO å motta og ekspedere henvendelser elektronisk Behov for presisering av regel for automatisk videresending av e-post av juridiske og IT-sikkerhetsmessige grunner 02.01.2019

Presisering av en allerede gjeldende regel «11. Videresending av ansatt e-post Det er forbudt for alle ansatte ved UiO å aktivere funksjonalitet for automatisk videresending som fører til at UiO-relatert e-post videresendes til en ekstern e-postleverandør. Ansatte kan aktivere funksjonalitet for automatisk videresending fra sin UiO-e-postadresse til en annen e-postadresse innenfor .uio.no-domenet. Det er tillatt å videresende enkelteposter ut av UiO sitt e-postsystem, så lenge innholdet er av en slik karakter at dette ikke bryter med annet lov- eller regelverk.» 02.01.2019

Juridiske, IT-sikkerhetsmessige og praktiske begrensninger Når en annen e-postleverandør mottar all e-post fra en ansatt behandler leverandøren data på vegne av UiO UiO er ansvarlig for at dette skjer på en sikker og lovlig måte På grunn av praktiske hensyn var det ønskelig å inngå avtaler med noen særskilte e-postleverandører, som f.eks. sykehusene Viste seg å ikke være gjennomførbart Vil være aktuelt med særskilte og godt begrunnede unntak Må avklares med arbeidsgiver og fremgår ikke av reglementet Nødvendige rettslige og IT-sikkerhetsmessige grep må foretas før unntak kan gis 02.01.2019

Prosessen frem til nå Revidert reglement har vært lagt frem for universitetsdirektøren og rektoratet Noen justeringer foretatt etter innspill fra rektoratet Vedtatt av universitetsdirektøren 1. mars Plan for innføring av stans av automatisk videresending av e-post og kommunikasjonen til brukerne er diskutert med dekanene Øvrige endringer i reglementet er ivaretatt av Seksjon for forvaltning av elektronisk saksbehandling Skriftlig informasjon på nettsidene og kurs for saksbehandlere   02.01.2019

Videre prosess og implementering av endringer Endringene i reglementet og plan for innføring er presentert i følgende fora: IT-ledernettverket, direktørnettverket, nettverk for administrative ledere og personalnettverket Plan for innføring av stans av automatisk videresending av e-post Varsel sendt ut 7. juni Funksjonen skrus av for de aktuelle brukerne 1. september Kommunikasjon med brukerne Informasjonsnettside utarbeidet Nyhetssak på nettsidene Mottak av spørsmål og tilbakemeldinger ved USIT 02.01.2019

Informasjon og veiledning 02.01.2019