Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hei! Mange stiller oss spørsmål om hvordan man fyller ut avtalen mellom ny eier, TC og overdragelse fra gammel eier ved salg av plass. Her kommer oppskriften.
Advertisements

EBL – drivkraft i utviklingen av Norge som energinasjon EBLs synspunkter på hjemfall LO, KS og LVK- seminar 20. januar 2005.
Hvordan fungerer ulike typer finansieringskilder i urolige tider? Bente A. Landsnes – FNHs årskonferanse.
Det nye børslandskapet - hvordan sikre beste pris?
Arild Frøseth, Daglig Leder Finans Partner AS
Skyldnerens eiendeler Geiranger 2010
Kjøpe bolig – noen kjøpsråd fra en selger. Generelle erfaringer med transaksjoner i eiendomsmarkedet •Transaksjonskostnadene er høye •Eiendomsmeglere.
OFFENTLIG BREDBÅND I MIDTRE VESTFOLD ET SAMARBEIDSPROSJEKT Tema: ORGANISERING.
12 Jeg er gründer.
Verkstedet som ”bank og pengeinnkrever”
Eierskapskontroll NKRFs kontrollutvalgskonferanse 2009
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Hamar Energi Holding AS
”Obligasjonssaken” – orientering til formannskapet
Tor Magne Johansen.
Innovasjonssenter Gløshaugen
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Fak. oppgave selskapsrett 3. avd
Module 8: Company Dividend Policy
Europeiske selskaper – en ny selskapstype Anders Ryssdal Industrijuristenes seminar Fefor 4. – 5. mars 2005.
Actinor Shipping ASA Obligasjonseiermøte Shippingklubben
Hamar kommunes eierskap i selskaper og foretak Folkevalgtopplæring 23
HeH - litt bakgrunn og prinsipper for styring Kommunestyrets eierdag 8. Februar 2012.
Utviklet av Quadrix AS i desember 2002
Hvorfor behandles avtale- og kjøpsrett samlet?
Borgestad Business Partner
Ved advokat/førsteamanuensis II Harald Hauge
JUS102 Advokat Lars Baklund.
JUS102 Advokat Lars Baklund.
Fusjon Birkeland Innovasjon og Medinnova UiOs styremøte 2. mars 2010.
Skattlegging av aksjeselskap og aksjonærer
Fak.oppgave selskapsrett 3. avd. ”AS Åsveien 1” Stipendiat Hedvig Bugge Reiersen, 2. april 2009.
KURSOPPGAVE.
Skattlegging av aksjeselskaper og aksjonærer
Grafpakke Oppdatert Innhold i presentasjonen 1.Markedssyn vs markedet. (Kvikk-lunch grafer)Markedssyn vs markedet. (Kvikk-lunch grafer) 2.Allegro.
Styresak 23/14 Strategiske mål Røyken Eiendomsutvikling AS Slemmestad, den 12. september 2014.
2004 HUMSAM Etableringskurs Regnskap Tor Borgar Hansen & Erling Maartmann-Moe.
Cash management Hvilke investeringsalternativer har styret som vil gi høyere avkastning enn bank? Styreseminar - Styreinfo 26. april 2005.
Økonomiske systemer En markedsøkonomi er en økonomi der bedriftene bestemmer hva de vil produsere, produksjonen selges til forbrukerne, og forbrukerne.
Konsekvenser av FIFAs forbud mot Tredjeparts eierskap i enkeltspillere Oslo, 16. februar 2016.
Finansmarkedene Finansmarkedet er markedet for finanskapital. I finansmarkedet kan privatpersoner og bedrifter plassere formuer eller skaffe kapital.
Dag 2 Aksjeskatterett Jus5980 – skatterett – høst 2015 Ved advokat/førsteamanuensis II Harald Hauge.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
26 november 2015 Veterinærforeningen. 2 Enkel tilgang til god rådgivning Nettbank Support Kundesenter Nettbank Bedrift/ Business Online Tablet Business.
Arbeidsforholdene i kino v/Sølvi Gjerdal Thomassen, Kompetansesenteret i Stavanger Kulturkonferanse – De syv ” fete” kulturårene? Hva med de.
KONTRAKTSINNGÅELSE I PRAKSIS GJENNOMGANG AV TYPISK KONTRAKT FOR KJØP AV VIRKSOMHET Universitetet i Bergen 25. mai 2005 Advokat André Istad Johansen Advokat.
INTERNASJONAL PRIVATRETT Tingsrett
Interkommunalt samarbeid om IKT - rettslige rammer for organisering -
Alternative finansieringsinstrumenter for offentlig eid infrastruktur
Utvikling av Hias Miljøpartner AS
Forbruker- og finanstrender 2017 Delrapport RÅDGIVNING
Fak. oppgave selskapsrett 3. avd
Merverdiavgift – Praksis og erfaring
- og strategier for å ta tjenestene tilbake
Gjennomgang av fakultetsoppgave 20. november 2017
Alternative finansieringsinstrumenter for offentlig eid infrastruktur
Kap 5: Opsjoner Terminkontrakt er kontrakt som må holdes, mister mulighet på å tjene penger dersom valutakurs endres i ens favør En opsjon er et instrument.
Universitetslektor Lars Baklund
Professor Erik Røsæg Universitetet i Oslo rosaeg.no
Investeringsprospekt
Formål: Selskapets virksomhet er å eie og forvalte fast eiendom
Petroleumsloven § Samtykke til overdragelser
INTERNASJONAL PRIVATRETT Tingsrett
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K2.6 Steigum
Kapittel 2: Investeringsanalyse
INTERNASJONAL PRIVATRETT Tingsrett
Margrethe Buskerud Christoffersen og Erik Røsæg
Fritaksmetoden og skattemeldingen 2018
Arbeidsgivers erstatningsansvar
Velferdsprofitørene Linn Herning For velferdsstaten
Utskrift av presentasjonen:

Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at aksjonærer som eier 90,1 % av aksjene i Virksomhet AS har solgt deres aksjer i selskapet. Styret er positive til salget og ønsker å gi samtykke. Kjøperen har meddelt at han også ønsker å kjøpe de resterende 9,9 % av aksjene i selskapet. Kjøper har også meddelt styre de andre planene han har for selskapet. Kjøperen er et nyetablert aksjeselskap («Holding») som vil finansiere kjøpet gjennom (i) banklån og (ii) innhenting av kapital. Långiver krever at Virksomhet AS stiller en garanti for banklånet. Kapitalen vil hentes inn fra en hovedinvestor og flere medinvestorer. Medinvestorene er i hovedsak opptatt av å oppnå kapitalavkastning, mens hovedinvestoren er opptatt av både kapitalavkastning og styringsrett. Som ledd i kjøpet er det planlagt at en eiendom som Virksomhet AS eier skal overdras til hovedinvestoren, eller et datterselskap av hovedinvestoren. Det er ønskelig å gjennomføre overdragelsen uten skattlegging. Eiendommen er stilt som sikkerhet for et lån tatt opp ved kjøpet av eiendommen. I tillegg ønsker investorene at ansatte i Virksomhet AS får anledning til å tegne aksjer i Virksomhet AS eller kjøpe aksjer i holdingselskapet fra hovedinvestoren i forbindelse med gjennomføringen av kjøpet av Virksomhet AS. Tegningen eller aksjekjøpene er tenkt finansiert gjennom lån fra Virksomhet AS. Investorene ønsker at aksjene til de ansatte ikke skal kunne omsettes i en tre års periode. Det viser seg at Virksomhet AS har inngått tjenesteavtale med en av hovedaksjonærene. Avtalen har priser som er lavere enn de normale prisene Virksomhet AS oppnår, men som følge av stort volum syns avtalen å være markedsmessig. Styret i Holding vurderer også å hente inn kapital i kapitalmarkedet for å finansiere ytterligere oppkjøp og er i derfor i dialog med Oslo børs om å notere en konvertibel obligasjon. Styret i Holding vurderer også å flytte Virksomhet AS’ hovedkontor til Nederland, da det kan redusere kostnader og ledelsen vil sitte nærmere fler viktigere markeder for Virksomhet A. Doc. ref.:

Spørsmål Styret i selskapet har bedt sin advokatforbindelse om råd om hvordan de skal håndtere kjøpet og problemstillinger i den forbindelse. Hovedinvestoren har Student Advokatfirma AS som rådgiver i transaksjonen, og har stilt spørsmål om hvor stor eierandel han bør ha i Holding og om det er andre muligheter å regulere kontroll og rettigheter i Holding på. Han har også stilt spørsmål han kan få overdratt eiendommen til Virksomhet AS til seg selv eller et datterselskap på en effektiv måte uten negative konsekvenser, og hvordan det kan gjennomføres. Medinvestorene har også bedt om rådgivning om hvor mange aksjer de bør eie i Holding og om de har andre muligheter til å regulere eierskapet i Holding. De ikke selgende aksjonærene i Virksomhet AS har stilt spørsmål til sine rådgivere om hvilke rettigheter i de har i forbindelse med salget, og har bedt om en utredning om spørsmålet. Styret i Holding har bedt advokatfirmaet Noterte aksjer og obligasjoner DA om selskapsrettslig bistand i forbindelse med utstedelsen av den konvertible obligasjonen, herunder utrede konsekvenser for selskapet og dets aksjonærer. Videre har advokatfirmaet blitt bedt om å redegjøre for hvordan noteringen og aksjonærens tanker om flytting av hovedkontor vil påvirke selskapet. Doc. ref.: