Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helseoppfølging fra primærhelsetjenesten
Advertisements

Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Åpning av konferansen Tillit til tjenestene? kunnskap og åpenhet i barnevernet og i familievernet Kjell Erik Øie Statssekretær
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
Fotograf Eiliv Leren © Destiansjon Tromsø
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
| Rekruttering av psykologer til kommunehelsetjenesten – hva skjer? - Svaret: Det skjer mye! - Innlegg Nina S. Andresen Helsedirektoratet.
Individuell plan.
Hva var utgangspunktet?
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Kommunereform – Nye kommunale oppgaver?
Felles innsats mot mobbing
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Prosjektplanen Pedagogisk ledelse.
SAMHANDLING Prosjektplan samhandlingsreformen Bjarne Nordlund Rådmann i RINDAL KOMMUNE (Torger Aarvaag Rådmann Hemne kommune)
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Sted/Dato endres i topp-/bunntekstPresentatør/Virksomhet endres i topp-/bunntekst PROSJEKTET: ”BARN I RUSFAMILIER”
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Internt handlingsrom (IHR) USIT Hva vil vi med IHR? Øke UiOs interne økonomiske handlingsrom Bruke en større andel av de samlede ressursene.
Tidlig innsats HS styret 7. desember 2010 Svein Ove Ueland
Prosjekt tidlig innsats
Utsatte barn: Kommunenes tilrettelegging for samarbeid Funn fra landsomfattende tilsyn i 2008 Regional konferanse i Stavanger 2. desember 2009 Avdelingsdirektør.
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
1 Prosjekt ”DRIFTSAVDELINGEN - ORGANISERING 2009” Møte
Linda Heitmann, Else Kvamme Ramberg og Kristin Uglebakken
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Evaluering av Barne- og familieenheten(BFE ) Direktør for oppvekst og utdanning Planlagt startdato: Fase 1: 15. juni 2013 Planlagt sluttdato : Fase 1 +
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Rett hjelp tidlig – Kvello Stavanger kommune har startet et treårig prosjekt ( )for å kvalitetssikre barnehagen og bedre samarbeidet mellom det.
Flyktninger som ressurs Nordre Land kommune Fra bosatt til aktiv innbygger.
KRAFTSENTERET ASKIM Presentasjon av nærværsprosjektet i Askim kommune.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Fellesnemnda 8.des 2015 Orientering fra møte i ansettelsesutvalget Prosjektleders orientering.
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp Østlandssamarbeidet
Psykisk helsearbeid i lokalpolitikken i Bergen Bjarte Bønes Bruntveit, leder Hordaland lokalavdeling.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Adoptivfamiliers erfaringer med hjelpeapparatet En kvalitativ undersøkelse i forbindelse med spesialistpermisjon, foretatt av psykologspesialist Marthe.
Agdersamling 13 sept kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
| 1 Samhandlingsreform og statistikkbehov Arbeidet fremover | Samordningsrådet KOSTRA.
Plan for utarbeiding av veileder for akuttpsykiatri Akuttnettverket 18. oktober 2010 Torleif Ruud, avdelingssjef/professor FoU-avdeling psykisk helsevern,
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Barnevernkonferanse oktober Endringer i barnevernloven § 4-4 L nr. 81 i kraft fra den tid Kongen bestemmer. § 4-4 tredje og fjerde.
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
NOKO 2017 Arbeid mot mobbing i Norge
RIS-metoden for prosessforbedring
Prosjektleder Ann Evy Duun
Tidlig Intervensjon – Målrettet Samhandling
Berit Voktor, helsesøster / prosjektleder Bodø
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Utvalg for Oppvekst og Kultur
Asker Kommune Helse og omsorg
Koordinerende enhet for habilitering- og rehabilitering
Alle skal med… Et 3 årig prosjekt i Hasvik kommune
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Barneverntjenestenes erfaringer med bruk av tolk
Seksjon barn og familie
Status delprosjekt tenesteutvikling.
Bufdirs arbeid med CRPD
Utskrift av presentasjonen:

Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune Informasjon til Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne 16. april 2018

Bakgrunn for prosjektet Fylkesmannens tilsynsrapport Land Barnevernstjeneste Prosjekt barnevern «lovlige og forsvarlige tjenester» To delprosjekt hvorav det ene var Målrettet samhandling mellom barnevernet og andre avdelinger i kommunene om tjenester og virkemidler til beste for barns levekår er etablert innen juni 2017 Dette delprosjektet fikk RO ansvar for. Det ble så i juni -17 besluttet at dette arbeidet skulle videreføres av den enkelte kommune. Någjeldene prosjekt er derfor fortsettelsen Dette prosjektet er fristilt fra å ha barnevernstjenesten i fokus, men der det forutsettes at prosjektet ivaretar behovet for «lovlige og forsvarlige» barnevernstjeneste i Nordre Land

Mål for prosjektet Etablere tydelig ansvar, rolleavklaring og målrettet samhandling mellom enheter/avdelinger i kommunen om tjenester og virkemidler til beste for barns levekår Samhandlingsfora og samhandlingsrutiner avklares og etableres med og mellom avdelinger i kommunen og med Dokka Videregående skole – med fokus på forebyggende og tverrfaglig samarbeid.

Effektmål (tidsramme 2-3 år) Barn og unge har forbedret levekår og vokser opp med riktige offentlige tjenester til rett tid Barn får rett tiltak til rett tid og av riktig instans God samhandlingskompetanse i de enkelte enheter God utnyttelse av samlet fagkompetanse, god ressursbruk og redusert overlappende ressursbruk Kommunens fagkompetanse og arbeidsmetoder brukes ut fra større felles forståelse på forebyggende tiltak Bedret kvalitet på internkontrollsystemet – både i den enkelte enhet og mellom de administrative nivåene

Prosjektorganisering Prosjektleder Prosjektgruppe Styringsgruppe Høringer berørte enheter Spørreundersøkelse foreldre

Hva skal prosjektet jobbe med: Fase 1: Innledende kartlegging Kartlegging av nåsituasjon med rutiner og systemer Fase 2: Utarbeiding av samarbeidsavtaler/-rutiner Utarbeide avtaler, rutiner osv Avklare metoder for samhandling Avklare BUF sin rolle videre Fase 3: Forankring og implementering Iverksetting er et lederansvar Fase 4: Evaluering Evaluering for justering, endring, forsterking

Hva skjer Kommunisere oppstart til ansatte og andre via epost og sosiale media (desember-17) Fagdag 1. feb 18 – ansatte (ca 150 deltok): Taushetsplikt/opplysningsplikt Nåsituasjonskartlegging gjennomført i januar og februar Fange bekymring (barnehagene, skolene, Parken, Kulturskolen) Fange bekymring via foreldre (Psykisk helse og rustjenesten, NAV, Læringssenteret) Fange bekymring og motta bekymring (helsesøstertjenesten og tildelingskontoret) Motta bestilling om bistand (PPT, Logoped, kommunepsykolog, barnevernstjenesten)

Kartleggingen gir kunnskap om mange forhold som kan forbedres Hva skjer, forts. Kartleggingen gir kunnskap om mange forhold som kan forbedres Prosjektgruppa har foreslått hvilke forhold det bør jobbes videre med Forslaget er på høring og skal deretter besluttes av styringsgruppa Etter beslutning, prosjektgruppa jobber videre med konkrete forslag til nye rutiner og samhandlingssystem Spørreundersøkelse til foreldre i barnehage og skole

Spørreundersøkelse foreldre Det jobbes nå med et prosjekt der formålet er å bedre kommunens rutiner og samhandlingsarenaer til barns beste De ulike delene av kommunens tjenester som berører barn/unge/familien må bli bedre på å jobbe tverrfaglig og helhetlig. I den forbindelse er det viktig å få kunnskap om hvordan du som foreldre/foresatt opplever kommunens tjenester og evt. komme med forslag til forbedringer.

Spørreundersøkelse foreldre i barnehager og skoler: Har du noen gang de siste 3 år tatt opp med kommunale tjenester behov for hjelp eller bekymring vedr eget barn (svar JA tilleggsspørsmål) Hvordan opplevde du denne kontakten Opplevde du å bli møtt med verdighet og respekt Ble det iverksatt tiltak Opplevde du at barnet fikk den hjelpen som det har/har hatt behov for

Har du noen gang tatt opp med kommunale tjenester behov for hjelp eller bekymring vedr eget barn (svar Nei tilleggsspørsmål) Hvorfor med svaralternativ: - Visste ikke hvor jeg skulle henvende meg - Har ikke tillit til at tjenesten tar tak i problemet - Syns det er vanskelig å ta opp behov for hjelp - Bekymret for hvilke konsekvenser dette kunne få - Annet (fritekst)

Ble flere kommunale tjenester involvert i ditt barns behov for bistand? Hvordan opplevde du samarbeidet mellom tjenestene? Skalavurdering: svært god, god, middels, mindre god, dårlig Ble det igangsatt tiltak Fikk familien/barnet en fast kontaktperson å forholde seg til i dette samarbeidet? Hvordan opplevde du dette? Skalavurdering: Svært bra, bra, middels, mindre bra, dårlig Opplevde du at dere fikk den hjelpen det var behov for?

Har barnehage/skole/helsesøster-/skolehelsetjeneste eller annen kommunal tjeneste tatt opp med deg bekymringer vedr ditt/dine barn? Hvordan opplevde du denne kontakten? Skalavurdering: svært god, god, middels, mindre god, dårlig Opplevde du at tjenesten tok opp bekymringen med respekt og verdighet?

4. Opplever du at barnehage/skole gir deg som foreldre/foresatt tilstrekkelig informasjon i forbindelse med behov for hjelp eller bekymringer vedr ditt/dine barn Hvordan opp levde du informasjon Skalavurdering: svært god, god, middels, mindre god, dårlig Hvordan opplever du at kommunale tjenester samarbeider i forhold til barn og familier Skalavurdering: svært godt, godt, middels, mindre godt, dårlig

6. Har du innspill til hvordan samhandling med og mellom kommunale tjenester til barns beste kan gjøres bedre Fritekst….