Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Inntektssystemet Kommunenes inntekter Ansvar, målsetting og verktøy Arbeid med inntektssystemet Forbedringer for å oppnå målsettingen Vår anbefaling Samhandlingsreformen.
Advertisements

Presentasjon av rapporten ”Behovs – og konsekvensanalyse i helse og sosialsektoren” Bergen,
Søndre Innherred Revisjonsdistrikt FROSTATING Sammenligninger mellom kommunene: Eldreomsorg, barnehager og grunnskoler Basert på tall fra KOSTRA
PLANER FOR ELDREOMSORGEN I BERGEN
1 1 Kommunenes nye byggesaksbehandling – nye kontrollformer: Byggesaksarbeidet i endring Presentasjon Norges Forskningsråd 12. november 2004 Sosialpsykolog.
Befolkningsundersøkelse om ulike boligspørsmål Undersøkelsen er gjennomført for Forbrukerrådet av Norstat juni 2014.
Ny betalingsforskrift på kommunal medfinansiering og kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter.
KOSTRA-skjema 13, Kommunale boliger Ny-utvikling av skjemaet – hvorfor og hvordan?
Meldal kommune - attraktivitetsundersøkelse 2010.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
SIO-prosjektet (Statlig initierte omsorgstjenester) Forsøksordning med statlige kriterier og finansiering av omsorgstjenester. Kirsten Petersen August.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
Forslag til statsbudsjett Budsjettmøter - med formannskapet og komiteer, strategisk ledelse, enhetsledere og økonomienheten Strategisk ledelse.
Barnefamilier- Individuell kartlegging og vurdering.
Spredning av kommunale boliger En studie av politikk og resultater i Oslo kommune MASTEROPPGAVE I SAMFUNNSGEOGRAFI RAGNHILD ERTSHUS.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Temaplan Legetjenester Komité Helse og omsorg.
Møre og Romsdal Tema: Pensjonistforbundet som samarbeids- og diskusjonspartner Utvikling i eldreomsorgen sett med «ombudsøyne» Samhandlingsreformen Hvordan.
1 1 KOSTRA kommunehelse og pleie og omsorg Nytt spørsmål om tannhelse i Skjema 1.
1 1 Kartlegging av bemannede boliger innen pleie og omsorg Borgny Vold SSB
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
BRUKERUNDERSØKELSENE 2015 Det er viktig å minne om at resultatene fra brukerundersøkelsene ikke gir oss den fulle og hele sannheten om kvaliteten på tjenestene.
1 1 IPLOS KOSTRA arbeidsgruppe 09. april 2011 Bjørn Gabrielsen.
KS Folkevalgtprogram Holmestrand. KS – kommunesektorens organisasjon.
Holdninger til helseforsikring
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Regional planstrategi
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Rammefinansiering av barnehager
Samhandlingsreformens konsekvenser for pleie og omsorgstilbudet FoU-prosjekt nr Samarbeidsprosjekt mellom IRIS og Nasjonalt senter for distriktsmedisin.
Brukerutvalget i NAV Telemark
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Et prosjekt finansiert av KS for Bergen bystyre
«Boliggjøring av eldreomsorgen» Frå sjukeheim/institusjon til bustad
Inntakskvalitetsundersøkelsen 2010
Integrerte tjenester – analyse og diskusjon av spørsmålene i KOSTRA skjema 4 og 5 Siden 2004 har en hatt spørsmål om integrerte tjenester, av noe ulikt.
Psykisk helse og rustjenester
KOSTRA kommunehelse og pleie og omsorg
Foreldres rettigheter etter barneforskriften § 10
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Bedriftsundersøkelsen 2017
En nasjonal oversikt over tilgjengelige fosterhjem?
Implementering og arbeidsprosesser
Økonomiplanprosessen Budsjett 2018 Økonomiplan
Kollektivtransport og kostnader
Rammefinansiering av barnehager
Budsjett- og økonomiplan
Bosetting av flyktninger og kjennskap til Husbankens virkemidler
NAV i tall og fakta 2016.
Nytt investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjem
Bergeningsrente og KS sitt høringssvar
Verdiøkning.
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
LOs pensjonsseire Sikring av ytelser til sliterne Tette hullene i AFP
FoU rapport fra EY – Merverdiavgiftskompensasjon - vurdering av endret praksis i Skatteetaten Sigmund Engdal , 3. mars 2016.
Utredning av brannordning for Nye Asker kommune
Boligpolitikkens rolle i fattigdomsbekjempelsen
LIONS CLUB KOLSÅS - RYKKINN
Den gylne regel Prioritering av psykisk helsevern og TSB
Årsmøte 2018 Quality Alexandra Hotel 14. – 15. mars
Per – Erik Torp Seniorrådgiver, Husbanken
Barometeret Utdrag fra Pengepolitisk rapport 2/18 fra Norges Bank. Figurene kan hjelpe deg til å beskrive tilstanden i norsk økonomi. Oppgi følgende kilde.
Gjennomføring etter 5 år
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Folkehelsemelding 2019 Den åttende levekårsundersøkelsen
Notat om BPA
Orientering HOV 4. juni 2019.
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS ASSS PLO 03.05. 2017 Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS

Investeringer og drift i pleie og omsorg SSB presenterte i fjor en fremskrivning av behov i helse og omsorgstjenestene frem mot 2060, til pleie- og omsorgsformål. Avhengig av hvilke forutsetninger som legges til grunn, varierer de 7 alternative fremskrivningene fra 60.000 til 103.000 heldøgns omsorgsplasser i 2030. Dette forutsetter en vekst fra null til 38.000 flere heldøgns plasser i 2030. Dersom helsetilstanden ikke bedres og hvis levealdersøkningen samtidig blir som i høyalternativet, øker behovet for flere plasser med over 60.000. Legges det til en standardvekst på 1 %, øker tallet med ytterligere 10.000 plasser.

Hva slags handlingsrom har kommunene? Drift av omsorgsboliger og sykehjem og hjemmetjeneste

Heldøgns notat Nye definisjoner jippi! Heldøgns tjeneste En person som får et heldøgns tjenestetilbud mottar helse- og omsorgstjenester - på kveld og natt - gjennom hele uka i tillegg til helse- og omsorgstjenester og/eller arbeids-, utdannings- eller aktivitetstilbud på dagtid. Som helse- og omsorgstjenester regnes også aktivt tilsyn ved bruk av kommunikasjonsteknologi eller besøk fra den kommunale helse- og omsorgstjenesten og andre de har gjort avtale med, der det er mulig å sette inn nødvendige hjelpetiltak på kort varsel. Bolig for beboere med heldøgns tjenestetilbud En person som får heldøgns tjenestetilbud kan motta dette både i eget hjem, omsorgsbolig eller institusjon. I statistisk sammenheng bør en derfor først telle opp hvor mange som mottar et heldøgns helse- og omsorgstjenestetilbud, og deretter telle opp hvor mange av dem som bor i henholdsvis institusjon, omsorgsbolig, eller eget hjem/annen bolig. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/notat-om-begrepet-heldogns-helse--og-omsorgstjenester/id2546112/

Ny rapport BPA ( ikke publisert)

Metode Kartleggingsundersøkelse til 90 kommuner, svar fra 69 kommuner totalt (kommuner med omtrent 40 % av Norges befolkning) Intervjuer med 5 kommuner Lier, Stjørdal, Hamarøy, Drammen, Voss Telefonsamtaler med 4 kommuner for utdypning av noen problemstillinger Kristiansand, Bærum, Sandnes, Røyken Telefonsamtale med sekretariatet for Vestregionen

Vekst i BPA I perioden 2014-2016 har det vært en vekst på 22 % i utgifter til BPA i utvalgskommunene (41 kommuner med til sammen 28 % av Norges befolkning) Anslått på landsbasis utgjør dette i underkant av 400 millioner kroner I perioden 2014-2016 har det vært en vekst i antall mottakere av BPA i kommunene på 10 % Utvalgskommunene oppgir en vekst i antall søknader på 30 % i perioden 2014-2016

Praksis i tildeling 91 % av kommunene som har besvart mener at de i svært stor eller stor grad innfrir brukernes rettighet til BPA 78 % av kommunene oppfatter at de har klare kriterier for tildeling av BPA 49 av 57 kommuner som har besvart har BPA ordninger som utgjør under 25 timer, altså gir de tjenester utenfor rettighetsfestingen Avslagsprosenten er på 34 % i utvalgskommunene for perioden 2014-2016 Hovedgrunnene for avslag er: Mange søkere utenfor rettighetsfestingen, tilbys andre tjenester Søker vurderes til å ikke kunne være arbeidsleder eller har nærstående som kan være det Søker har ikke forstått hva BPA er i praksis, trekker søknad eller får tilbud om annen tjeneste Søker har et helsebehov som gjør at annen tjeneste er mer aktuelt

De vanligste grunnene til avslag på søknad * I kategorien «Annet» kommenterer kommunene at brukers mulighet til å være arbeidsleder er det som oftest er årsak til avslag

Hvor lenge kan vi peke på at midlene ikke er tilstrekkelige? Forholdet mellom oppgavene kommunene forventes og løse og tilgjengelige midler Mere utjevning mellom kommuner fra staten? Hva mener dere?

Tannhelse overføres til kommunene Ikke en oppgave som kommunesektoren har bedt om KS oppfatning at det vil være best for pasientene og samfunnet om den offentlige tannhelsetjenesten fortsatt er organisert på et regionalt nivå. Samlet sett er det derfor rimelig å anta at overføring av tannhelsetjenesten vil medføre økt byråkrati og økte administrative kostnader uten at hverken tjenestens kapasitet eller kompetanse øker.

Primærhelseteam